Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir gezi blogu fikri

Taygun Kon

Forum Demirbaşı
Tepki
1.486
İsim
Taygun K.
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Uzun zamandır bir gezi blogu açma fikrim var.
WordPress tabanlı bir sistem kullanarak bir blog açmak istiyorum. Bunu sürekli ertelememin sebebi ise yeterli yoğunlukta vakit ayıramayacağımı düşünmekti. Ama diyorum artık ertelememin bir anlamı yok. Bir yerden başlamalı.

Öncelikle şu konuda çok netim: bu işi uzun soluklu şekilde yapmak istiyorum.
Ha zira gibi bir domain ve alan adı alacağım. Ama hala içime sinen bir isim bulamadım.

Onun dışında hem bisikletimle tur yapıyorum, hem de arkadaşlarımla yaya olarak kültürel içerikli geziler yapıyorum. Bu açıdan bakınca sadece bisikletle tur yaptığım bir blog olmaktan öte, kültürel, arkeolojik ama temelinde bisikletin olduğu bir çerçevede yazmayı düşünüyorum. Ama nasıl bir hat izleyeceğim konusunda kafam tam olarak net değil.

Genelde bisiklet ile tur yaptığım zaman yazdıklarım daha hikâyesel bir nitelikteyken, yaya olarak yaptığım geziler daha didaktik bir niteliğe sahip oluyor. Bu ikisini nasıl tek bir potada eritebilşrim bu konuda fikre ihtiyacım var.

Mesela burada yazdığım bir yazı şöyle:
Hüsranlı ama bol anılı yarım bir tur hikayesi
Ya da
Apollon'a Adak Sunmak... Antalya - Side - Manavgat turu

Başlangıç seviyesi bir wordpress domaininalacağım. Bu işler de nasıl yapılır pek bilmesem de baya bir şey okudum.

Size de fikir danışayım istedim.
Kendim fotoğraf çekebiliyorum. Gerek isim, gerekse aklınıza gelecek her konuda bana fikir veya tecrübelerinize ihtiyacım var.
Bana neler tavsiye edersiniz...

Scudo
Bence WordPress yerine tamamen ücretsiz şekilde blogger'ı kullanabilirsiniz başta benim de şahsen anı olarak saklamak istediğim şeyler için açtığım bir blogum var

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
taygunauydum.com
taygunlakomlarca.com
rotamibuldum.com
bisikletrotam.com
rotabisiklet.com

vs. vs.

taygunauydum.com
taygunlakomlarca.com
rotamibuldum.com
bisikletrotam.com
rotabisiklet.com

vs. vs.

rotamibuldum hoşmuş, bunu kenara yazdım.
Teşekkür ederim 😌
Bence WordPress yerine tamamen ücretsiz şekilde blogger'ı kullanabilirsiniz başta benim de şahsen anı olarak saklamak istediğim şeyler için açtığım bir blogum var
Aslında önce öyle yapmayı düşünüyordum. Ama ücretsiz bir şeyle başlayınca bir süreden sonra kenarı atılabiliyor böyle şeyler.
Hem para ödemek uyuşukluk bastığı zamanlarda kamçılayıcı oluyor 😀

O yüzden diyorum ki böyle yapayım

Hayırlı ve keyifli bir yolculuk olsun. Ben de Triatlon üzerine YouTube kanalı açtım, içerik üretmeye çabalıyorum. Bahsettiğiniz üzere zaman çok önemli, benim zamanım müsait bu yüzden içim rahat. Size keyifli çalışmalar diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
Hayırlı ve keyifli bir yolculuk olsun. Ben de Triatlon üzerine YouTube kanalı açtım, içerik üretmeye çabalıyorum. Bahsettiğiniz üzere zaman çok önemli, benim zamanım müsait bu yüzden içim rahat. Size keyifli çalışmalar diliyorum.
Teşekkür ederim. Umarım siz de dilediğiniz gibi verim alabilirsiniz. İşten arta Kaan vaktimi verebilirim. Keza hemen hemenn her hafta keşif için bir yerlere çıkıyorum. İçerik üretmekte de zorlanmam diye düşünüyorum. Ama bilmediğim tecrübe etmediğim, öğreneceğim çok şey var tabi.
Kanalınızı da takip ediyorum. Başarılar. 😌

Gezi bloğu eskisi kadar revaçta olmasa da hala popüler bir alan. Ama insanlar her şeyi çabuk tükettiği için v-log veya video bloğuna daha çok ilgi gösteriyor. Takipçi veya ilgili daha az sarfiyat harcayıp daha çok eğlenmek bilgi almak vb olayların peşinde. Tabi artık bizim mahalledeki bakkal necati dayının bile video bloğu var. Yani herkes bir şekilde v-log çekiyor çok ilginç içeriklerin yanında artık bir alt külrüre evrilmiş tik tok tarzı videolara kadar çok fazla içerik var. Belki daha belgesel film veya sanatsal bir şey yaparak daha seçici bir kitleye hitap ederek gerekli motivasyonunuzu da kaybetmezsiniz.

Gezi bloğu eskisi kadar revaçta olmasa da hala popüler bir alan. Ama insanlar her şeyi çabuk tükettiği için v-log veya video bloğuna daha çok ilgi gösteriyor. Takipçi veya ilgili daha az sarfiyat harcayıp daha çok eğlenmek bilgi almak vb olayların peşinde. Tabi artık bizim mahalledeki bakkal necati dayının bile video bloğu var. Yani herkes bir şekilde v-log çekiyor çok ilginç içeriklerin yanında artık bir alt külrüre evrilmiş tik tok tarzı videolara kadar çok fazla içerik var. Belki daha belgesel film veya sanatsal bir şey yaparak daha seçici bir kitleye hitap ederek gerekli motivasyonunuzu da kaybetmezsiniz.
Teşekkür ederim.
Aslında motivasyon kısmı açısından bazen sıkılır mıyım, bırakır mıyım gibii şeyler düşünmüyor değilim. Tüketim konusunda dediğiniz şeylere de sonuna kadar katılıyorum. Lakin yazmak benim için bir zevk ve uğraş işi olduğundan blog ile başlamayı uygun gördüm.

Zaman içerisinde bir şeyler ürettikçe video mecrasına da girilebilir mi bilemem ama video mecrasının özellikle görünülebilirlik açısından bir bloga göre 1 - 0 önde olduğunu düşünüyorum.

Çokça video izleyip yazı da okuyorum. Hazirana kadar temel şeyleri netleştirip başlamayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: luckxor
Eveeett bazı şeylere karar verdim. Bir fiyat analizi de yaptım, kafamda 1 2 isim de şekillendi ama hala tavsiye alabilirim :)

Geri