Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir Surly Long Haul Trucker daha

Scudo
Abi maşallah çok güzel olmuş emeğine sağlık. Baştan sona okudum. Gümrükte takılma vs. olmuyor değil mi? kapına kadar geliyor öyle ya da böyle sen sadece 75 avro üzeri için hesaplanan kdvyi kargo görevlisine ödüyorsun? Kargo ücreti vergi vs. derken astarı yüzünden pahalı gelmiyor mu? fiyat söylemek istemiyorsun gerçi ama sahibinden de böyle bir surly 5000 civarı satışta şu anda. Sen tr.de istediğin parçalar olmadığından mı yoksa daha uygun olduğu için mi tercih ettin?

@Ozan Dönmez

Ben gümrükte takılma yaşamadım. Türkiye'de bulabildiğim her parçayı Türkiye'den aldım. Ama Türkiye'de bulabildiklerim sadece jant çemberi, lastikler, sele borusu ve gidon oldu.
Diğer parçalar Almanya'dan geldi. Shimano XT Treking serisini Türkiye'ye ithal etmemiş.
Emin olan gümrük vergisini, kargoyu da koysan Türkiye'deki fiyattan daha ucuza geliyor.

• Beğen
Tepkiler: GoMMeS
Ertuğrul hocam iki soru daha;

1-) Fotoğraflardan net anlayamadım ama Surly'ler için ayrıca kadro kulağı kullanılıyor mu acaba?

2-) Direksiyon sabitliyeciden memnun musunuz acaba ve bisikleti sürerken nasıl bir his oluyor?

Selamlar.. :)

• Beğen
Tepkiler: Ali Saydam
@Halil MUSLUOĞLU

1. Surly LHT için kadro kulağına gerek yok. O görevi gören çıkıntı kadronun üzerinde yekpare mevcut.

2. Direksiyon sabitleyiciden çok memnunum. Ama o aparatın sürüş esnasında iyi yada kötü yönde bir etkisi yok. Zira gidonun küçük açılarda çevrilmesine yay pek engel olmuyor.
Sabitleyicinin asıl görevi, gidon çantası varsa park esnasında gidonun ağırlık nedeniyle ters dönüp bisikletin dengesini bozmasını engelliyor. Ancak bir test yazısında okuduğuma göre, hem gidon çantası hem de ön teker çantaları varsa, ön taraf çok ağır olduğundan sabitleyici yay gidon dönmesini engelleyemiyormuş. Ama aynı testtin sonunda yazar bir de şu cümleyi ekliyor: "Fiyatı çok pahalı bir şey olmadığı için alın deneyin, beğenmezseniz çok fazla kaybınız olmaz".

• Beğen
Tepkiler: Nomad
mart cm izmirde gördüm bu bisikleti
ben gitmek istedikçe bisiklet gel beni incele dedi valla aklım ogündür bugündür bunda kaldı...

çok güzel bir bisiklet toplamışsınız ayıptır sorması kaça patladı bu iş herşeyi ile

Olağan üstü bir bisiklet olmuş.
bende (link) adresine üye oldum hemen. gerçekten türkiyeden üye olunca fiyatlar düşüyor.
Bir bisiklet almaya çalışıyorum. belki birşeyler bulabilirim burada :)

Bisikletiniz gerçekten müthiş görünüyor. Dağ taş, dere tepe, tarla bahçe demeden yol alır bu :) Hayırlı olsun, en güzel turlarda birlikte yol almanız dileklerimle. Giriştiğiniz işe girişmeyi bi kaç kez düşündüm ama şu an için hakkını verebileceğim bir bisiklet olmayacağı kanaatindeyim. İlerde yapacağım şeyler netleşirse aynı yoldan böyle bir bisikleti toplamayı, oluşturmayı düşünüyorum.

Kaçırdım mı bilmiyorum ama bagaj çantalarını nereden aldığınızı da belirtir misiniz? Ayrıca kadronun ağırlığı ve şu an ki son haliyle (boş çantalar ile ve çantasız) ağırlıklarını ölçüp bu bilgiyi de paylaşabilir misiniz?

@olgun şenel

Çantaları Avrupa'dan kendim getirmiştim. Ama o zaman internet alışverişi yöntemi hakkında korkularım vardı. Daha doğrusu gümrük vergileri gözümü korkutmuştu. Oysa yurtdışından vergi iadesi uygulayan bir firmadan alışveriş yapılırsa problem ortadan kalkıyor.
Daha önce de yazmıştım ama bir daha yazayım. Almanya'dan gelen parçalar, Avrupa birliğinin dışına çıktığı için %19 olan Alman KDV'si düşüldü, ben gümrükte %18 KDV ödedim. Kısacası malzemeleri herhangi bir Alman'dan %1 daha ucuza almış oldum. Avrupa'dan kendimin getirdiği çantalar için boşu boşuna hammallık yapmışım.

Bisiklet boş haliyle 13,5 kg geldi. Dolu hali kamp yüküyle 50 kg'lara kadar çıkar herhalde.

@Ertugrul.Arda

Boş haliyle derken bagajlar takılı halde mi?

@olgun şenel
Tabii ki hayır. Bagajlar, çantalar suluklar takılmadan, yani hiç bir aksesuar olmadan 13,5 kg.

Surly LHT toplama hikayesi ile saati sabah 5 yapmışım.. Emeğinize sağlık Ertuğrul Bey.. Çok keyif alarak 10 sayfayı da baştan aşağı okudum..

Ben de dağ bisikletimi benzer şekilde bir süre önce kendim topladım.. Maşamı, cant setimi, selemi ve fren setimi İngiliz Merlincycles.co.uk ve Chainreactioncycles.co.uk sitelerinden, gidon, gidonboğazı, sele borusu ve lastik setimi de Alman Actionsports.de sitesinden aldım.. Bisiklet toplamak, sipariş vermek ve araştırma yaparak öğrenmek hakikaten çok keyifli..

Cesaret ederek biraz araştırma yapan herkes sanırım sizin bizlere sunduğunuz bilgiler gibi değerli tecrübelere kolaylıkla ulaşacaktır..

Geçen gün kamp çadırımı, uyku tulumumu ve birkaç kamp malzememi de tamamladım.. Sıra geldi bu heyecanla okuduğum Surly doğum hikayesi gibi bir heyecana kendimi bırakmaya..

Şu anda kullandığım dağ bisikletimi çok seviyorum ve bir de 29er dağ bisikleti toplamak istiyordum ama ilk fırsatta bir tur bisikleti toplamak artık öncelik olacak gibi duruyor..

Bisikletinizin hakkını vereceğinize eminim.. Keyifli maceralara diyorum.. Emeğinizi paylaştığınız için teşekkürler.. Turlarınızı da okumak üzere şimdilik saygılarımla..

• Beğen
Tepkiler: Ertugrul.Arda
Bisikleti çok beğendim, nice dünya turları nasip olur, kilometre sayacı 99999 olur inşallah.
Düz pedal kullanmanız dikkatimi çekti, kilitli pedal düşündünüz mü hiç?
Düşük hızlarda kilitli pedalla gitmek sizi korkutuyorsa bir tarafı düz, bir tarafı kilitli pedallar da var.
Turlarınızda çok katkısı olacağını düşünüyorum.

Elinize sağlık!

Benim için bisiklet bir performans aracından çok bir gezi aracı. Bisiklet turlarımda bisikletin üzerinde durduğumdan çok bisikletsiz de hareket ediyorum. Bir kasabanın merkezine gelmişim bisikleti kenara koydum, marketten alışverişimi yapacağım ya da bir restaurantda yemek yiyeceğim, ayakkabımın altında takır takır metal parçaları.
Tur bisikleti için söylüyorum, kilitli pedalın artısını eksisini alt alta koyduğumda, benim bisiklet kullanma tarzımda eksileri daha ağır basıyor.
Diğer taraftan turculuk da her an bisiklet üzerinde geçmiyor. Bazen turistik bir yöreye geliyorsunuz bir ya da iki gün burada kalacaksınız. Kilitli pedal ayakkabısıyla dolaşamayacağınıza göre yanınızda yedek ayakkabı taşıma zorunluluğu oluyor. Bu da fazladan 1 kg bisiklete yük demektir.

Parcel force turkİye telefonari bu numradan sorgulayabilirnisz. 0212-6620031 / 444 0 108 hasan bey

Böyle bir bisikleti topladıktan sonra evin önünde müzelik gibi tutacağınızı sananlara da iyi bir cevap olmuş. Bisikletin hakkını vermişsiniz, tebrikler...

• Beğen
Tepkiler: Ertugrul.Arda
Geri