HexfeT
Daimi Üye
- Tepki
- 467
- Başlangıç
- 2012—13
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Geçen hafta "Bisan Mithra 105 Disc" modelini aldım. Arka jant (FSA Team 35 DB) göbeğinin fren diski oturan kısmında üretim kaynaklı sorun var. Fren diski (SM-RT70) kusursuz olmasına rağmen bariz yalpalamasına sebep oluyor. Bisikleti aldığım firma, gittiğim servis sorunun çözümü için Bisan'dan bir türlü net bir dönüş alamadılar.
- O jantta öyle bir sorun olması mümkün değil.
- Aldığı yer ile görüşsün.
- Sorunu siz çözemiyor musunuz?
- Disk eğridir.
- X bey ile görüşmeniz lazım.
- O jant stoğumuzda olmayabilir, bi bakalım döneriz (dönmüyorlar)
Şudur budur derken mevzu gereksiz uzadı. Şimdilik sabrediyorum. Sanırım ihale bende kalacak. Öyle olursa mevzuyu baştan sona yazıya döküp, gerekirse video çekip paylaşacağım...
Janta takılan kusursuz diskler yalpalıyor. Jant ile gelen disk ise başka janta takılırsa kusursuz dönüyor. Yani sorun kesinlikle göbekte. Disk takılı değilken hareket verip göbeğin C.lock kısmı gözlendiğinde kusursuz dairesel bir hareketle dönmediği, bir sorun olduğu görülebiliyor. Milyonda bir ihtimal olsa gelir beni bulur zaten...
Göbekteki soruna dair benim iki olası tahminim var.
1- Jantı taşıyan rulmanlardan biri tam oturtulmadığı için hafif açılı duruyor. Akort bu şekilde yapıldığı için akortta sorun yok, disk yalpalıyor.
2- Göbeğin işlendiği CNC Center lock disk kısmını işlerken parçayı hatalı kavradığı için fren diskinin oturduğu yüzeyin mil eksenine açısı hafifçe hatalı.
- O jantta öyle bir sorun olması mümkün değil.
- Aldığı yer ile görüşsün.
- Sorunu siz çözemiyor musunuz?
- Disk eğridir.
- X bey ile görüşmeniz lazım.
- O jant stoğumuzda olmayabilir, bi bakalım döneriz (dönmüyorlar)
Şudur budur derken mevzu gereksiz uzadı. Şimdilik sabrediyorum. Sanırım ihale bende kalacak. Öyle olursa mevzuyu baştan sona yazıya döküp, gerekirse video çekip paylaşacağım...
Janta takılan kusursuz diskler yalpalıyor. Jant ile gelen disk ise başka janta takılırsa kusursuz dönüyor. Yani sorun kesinlikle göbekte. Disk takılı değilken hareket verip göbeğin C.lock kısmı gözlendiğinde kusursuz dairesel bir hareketle dönmediği, bir sorun olduğu görülebiliyor. Milyonda bir ihtimal olsa gelir beni bulur zaten...
Göbekteki soruna dair benim iki olası tahminim var.
1- Jantı taşıyan rulmanlardan biri tam oturtulmadığı için hafif açılı duruyor. Akort bu şekilde yapıldığı için akortta sorun yok, disk yalpalıyor.
2- Göbeğin işlendiği CNC Center lock disk kısmını işlerken parçayı hatalı kavradığı için fren diskinin oturduğu yüzeyin mil eksenine açısı hafifçe hatalı.
Son düzenleme: