Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alacağım 3 model arasında kaldım

Hangi bisikleti almalıyım?

• Toplam katılım
    37

srknmr

Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. şehir bisikleti almaya karar verdim.

sedona 410(ön amortisör yok, v-fren)
carraro 224 (kilitlenebilir ön amortisör, v-fren)
carraro 225 (kilitlenebilir ön amortisör, disk fren) arasında kaldım.

Aslında disk fren bakımı ve sorun yarattığında müdahalesi daha masraflı ve zor olduğundan v-frene yeşil ışık yakar gibiyim. Ön amortisör de çok dağ tepe binmeyeceğim için ne kadar gerekli bilemiyorum ama ankara'da yaşıyorum yolların hali de belli bir yerde. Bozuk zeminler, asfalt veya kaldırımlar var. Tavsiyeleriniz ne yönde olur?

Scudo
Sedona 410 kullanıyorum fiyatına göre çok iyi bisiklet. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

@AliMurat

ön amortisör olmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? tabi kullanım koşullarınızı bilemiyorum ama zaman zaman bozuk taşlı yollara girildiğinde çok rahatsızlık veriyor mu?

Bisikletle birlikte iyi bir sele alırsanız taşlı hatta hafif topraklı yolda bile rahatsızlık çekmezsiniz.

@AliMurat
tavsiye için teşekkürler.

Diğer arkadaşlardan da yorum bekliyorum.

224 kullaniyorum memnunum..başka bisiklet tecrubem yok..disk freni çokda gerekli gormuyorum..alırken amortisorlu olsun diyordum ama toprak yolda felan kullanmiyacaksan eger bence oda gereksiz..sedona 410 bende merak ediyorum....

Çoğunlukla asfaltta kullanacaksanız, amortisörlü öaşa ve disk frene fazladan para ödeyip ağırlığını taşımayın boşuna. Onun için Sedona 410!

Peki fiyatlar ne durumda arastirdinizmi..

Bugün 224 aldım. Disk fren düşünmüyordum. Amortisör konusunda ben de kararsızdım. Kullanım amacım şehir içi ve kısa mesafeli şehir dışı turlar olacak. Sonunda yolların halini düşünerek amortisörlü olmasına karar verdim. Görünen tek dezavantajı ekstradan ağırlığı olması. Kilitlenebildiği için asfaltta kapatıp enerji kaybı yaşamazsın. Bunun yanında düz maşa ile kullanım amacına göre çok ciddi bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. İmkanın varsa ikisini de sür ve hoşuna gideni al. Bisikleti alana kadar haftalarca kararsızlık çeken biri olarak şu anki rahatlamam ile naçizane tavsiyem, çok fazla düşünmeyin:)

• Beğen
Tepkiler: AliMurat
@sivribey
Cevap icin tesekkurler. Valla toprak veya bozuk yola hic girmem de diyemiyorum ki. Ankara'da yasiyorum malum ulkemizde duzgun bisiklet yolu olmadigi icin yollar da berbat zaten amortisor olsa mi diyorum kendime. Otoyolda kullanmayacagim ki surekli. Ara sokaklar falan yama ustune yama. Bir nevi off road parkuru :)

@srknmr

Ağırlıkla ilgili bir sıkıntınız yoksa Carraro'lardan biri tercihiniz olabilir, belki Sedona'ya göre ağırdır ancak kadro donanım uyumu çok iyi ve bisiklet akıcı, buna bütün Carraro kullanıcıları katılacaktır. Bisikletim 2 kg daha hafif olsun derseniz Sedona. Hd fren V fren olayına hiç girmeyelim bence çünkü bu tamamen tercih meselesi, her ikisiyle de dünya turu yapan bisikletçiler var.

Siz gidip bisikletleri görün, dokunun, hangisi içinize siniyor düşünün, kadro geometrisi ve ölçüsü olarak hangisi size daha uygun karar verin ve alın bisikletinizi. İnanın herkes bisiklet almadan önce sizin yaşadığınız bu aşamaları yaşıyor. Ancak bisikleti aldıktan sonra şu an sorduğunuz soruların hiçbiri umrunda olmuyor. En güzel bisiklet sahip olduğunuz bisiklet :harika: Sağlıcakla ve bir an önce bisikletinize binmeniz ümidiyle :tskler:

Bozuk yollarda kilitli masa ise yarıyor fakat masadan kilitli değilde gidon dan kilitli daha uygun olur diye düşünüyorum. Yoksa yol bozuk görüyorsun eğilip yada durup masadan kiliti acmak sonra tekrar kilitlemek pek pratik değil.

@ÖmerMurat
Yorum ve temenniniz icin tesekkur ederim :)

"Rahatlık" istiyorsanız Carraro serisi, performans diyorsanız Sedona.

( 224 veya 225'e göre performans )

@Makula 06
Hocam suanki alternatiflerim arasinda dediginiz gibi bir bisiklet yok. Olanlar arasindan secim yapacagim.

Belki carraro daha olumlu duracak donanım olarak ama sedona cidden şiir gibi akar yolda çünkü hafif olur diğer saydıklarına göre 410 arkadaşımda var bir kaç tur attım sanki kendi gidiyor makine. Tabii carraro da eminim kendi nezdinde iyi markadır. Uzun lafın kısası tarz meselesi ama ben sedona derim bir sedona kullanıcısı olarak :):) @srknmr

@Unchained
Yorum icin tesekkurler. Hafif bozuk zeminde de tecrube edebildiniz mi?

@srknmr evet denedim açıkçası çok da hissedilmiyor ama çakıl taşlarndan oluşan stabilize bir yola girdim biraz rahatsız etti ama sizin kullanım şartlarınız arasında bu pek yok galiba ?

@Unchained
Anladim. Yani yok derken devamli kullanim alani olarak olmaz sanirim ama gun gelir o tarz bir yerde de surmek durumunda kalabilirim. Dusundukce kafa karisiyor bu bisiklet isinde :)

carraro 224 temiz v-fren

Geri