Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Alacağım. Tavsiyeniz var mı?

Aydın Hiçyılmaz

Daimi Üye
Tepki
125
Merhaba arkadaşlar. Benim şu an bir bisikletim yok. Fakat yakında almayı düşünüyorum. Almayı düşündüğüm bisiklet bir yol bisikleti, "CORRATEC 2009 CCT TEAM ULTEGRA YOL YARIŞ BİSİKLETİ 7,1 KG". Bu bisikleti almayı düşünüyorum fakat markası konusunda emin değilim. Acaba gerçekten kaliteli mi? Hiç bir ünlü bisiklet yarışçısı bu markayı kullanmıyor heralde. Onun yerine aynı fiyatlarda bir CANNONDALE marka bisiklet mi alsam acaba. Fakat DELTA bisikletde onun fiyatına yakın uygun bir bisikletde bulamadım. Yine bu bisikleti alacağım gibi heralde. Ama yanlış yapmış olurum diye korkuyorum. Tecrübeli arkadaşlarımızın görüşlerini merak ediyorum.

Şimdiden teşekkür ediyorum ve hepinize iyi günler diliyorum.

Scudo
Dağ bisikleti sormuş olsaydın yardım etmeye çalısırdım yol bisikleti konusunda benım de hiç bilgim yok kusura bakma :(

Konuyu açan arkadaşın affına sığınarak ve yeni konu açıp forum kirliliğine sebep olmamak adına tecrübeli arkadaşlara ve kullanmış olanlara aşağıdaki modelleri bende danışmak isterim.

Geotech ASCENT DİSK ALIVIO

(link)

SEDONA 711-D

(link)

SALCANO NG 303 SRD

(link)

Bu modeller ve bu modellerin V frenli olanları hakkında tecrübeli arkadaşlarımız fikirlerini iletirse sevinirim...

@Ufuk KERİMOĞLU

Eğer disk fren almak istiyorsan hidrolik disk frenlerini seçmelisin.
711-d de mekanik disk var
Geotech'i bilmiyorum
Salcanoda hidrolik disk mevcut olması lazım.

Benim önerim Sedona 711-v başlangıç için güzel bir bisiklet ileriki zamanlarda yapacağın parça değişikliklerine uygun ama şu anda piyasada sıfırı yok galiba kolay gelsin:)

@Aydın Hiçyılmaz
Sana yardımcı olmak isterdim ama yol bisikletleri ile hiç bir bilgim yok kolay gelsin şimdiden alacağın bisiklet hayırlı olsun.

@Ufuk KERİMOĞLU

Aralarından Salcano Donanım olarak üstün :) Şuan Salcanolar indirimde Erdoğanlarda fiyatı 650 lira civarı 303 Srd nin bakmanızda fayda var

• Beğen
Tepkiler: Ufuk KERİMOĞLU
@HASAN KURU

Önerilerin için teşekkür ederim. Bisiklet konusunda çocukluğumdaki kontr pedal bisikletimden bu yana yeni sayılırım, ee her yeni kullanıcıya tavsiye edildiği gibi v frenli bir bisiklet önermeni anlıyorum. Açıkçası alacağım bisikletin hakkını vererek kullanacağıma emin olabilirsin yani çok sert olmamakla birlikte tüm doğa koşullarında kullanmayı planlıyorum. dağ, taş, çamur, deniz... jeep'imin (aman pahalı bişi zannetmeyin 90 model külüstür :D ) arkasına atıp her yerde kullanabilirim. bütçemde kısıtlı açıkçası, yukardakilerin alternatifi diğer önerileride alabilirim, tekrar teşekkürler...

Tekrar belirtmekte fayda var
650 Ytl ye Sedona alacağıma Salcano alırım(Kullanıcısı olduğum halde söylüyorum)Hem şuan Erdoğanlarda indirimde bu fırsat kaçmaz bence Not:Erdoğanlar Bisiklet ile hiç bir alakam bulunmamaktadır ;)

@N.Erdem TUGRAHAN

Yo sorun değil. Anladığım kadarıyla forum kullanıcılarının çoğu MTB sahibi. Yol bisikleti sahipleri çok az. Heralde bisikleti alana kadar kimse farklı olan bir şey söylemezse CORRATEC alacağım. Ekim ayının ikinci yarısında alma ihtimalim yüksek. Eğer alırsam burdan ilan ederim. Fotoğraflarını da eklemeye çalışırım.

• Beğen
Tepkiler: N.Erdem TUGRAHAN
Merhaba İkidiriki. Bana özel mesaj atmışsınız. Yanlız size cevap verebilmem için benimde foruma gönderilmiş en az 50 mesajım olması gerekiyor. Bu mesajımla birlikte 7 mesaj yollamış oluyorum. Sorularına burdan cevap veriyim.

Bana hiç kimse bu bisikleti önermedi. Kendim araştırıken bu hoşuma gitti. (Özellikle ağırlığı sebebiyle) Yol bisikleti tecrübem yok. Fakat daha önce 2-3 yıl dağ bisikleti kullanmışlığım var. Hiçbir bisiklet satıcısıyla şu ana kadar görüşmem olmadı. Fiyat indirimi konusuna gelince belki pazarlık yapılabilir. Fakat ben başka bir yerde daha uygun bir fiyata bulamaz isem şu anki kupon kampanyasından yararlanmayı düşünüyorum. Çünkü bisikletin dışında alınması gereken bir çok malzeme de var. Kask, eldiven, pompa, kilometre sayaç, gözlük,vs...

Eğer sen bisiklet almayı düşünüyor ama yanında extra bir şey almıyacaksan en az %10 indirim istemelisin. Yada beklemelisin yada DELTA dan almamalısın. Çünkü kampanyayı başlattıktan sonra %10 indirimi kaldırdılar. Belki 2010'u beklemek iyi olabilir bu durumda.

Mesala bu bisiklet DELTA'da yaklaşık 5550 TL iken, Hızlıal.com da havale veya tek çekimle 4794 lira. Fakat hızlıal.com'dan almaya kalkarsan garanti nasıl oluyor? Kadro boyunu nasıl sipariş ediyorsun? gibi soruların cevabını bilmiyorum. Müşteri Hizmetlerinden öğrenilebilir heralde. Ayrıca internetden alınca üstüne binip deneme şansın yok. Ayrıca bir yıl servis olayıda yok. Artık avantaj dezavantaj ne bilemiyorum?

Corratec markasına gelince Almanya'da çok tanınmış bir marka değil. Tabi elbette bu kalitesiz olduğu anlamına gelmeyebilir. Ama elimizde kaliteli olduğuna dair bir delilde yok. Bu yüzden biraz riskli bir durum. İlk mesajıda bu yüzden yazmıştım. Ama hala almayı düşünüyorum. Umarım pişman olmam.

Yol bisikleti alacak olsam (ki aldım) aklıma corratec gelmez (ki gelmedi). Scott CR1 Team veya Pro, Trek Madone 4.5 veya 4.7, Specialized Tarmac Expert gibi dünyada kabul görmüş, test edilmiş, yarışçılar tarafından kullanılan modellere bakardım. Scott'larda %20 indirim olduğunu da unutmayın.

Bu arada herşeyi hafifliğe göre değerlendirmeyin. Sizce neden Specialized veya Cannondale ağırlıklarını vermiyor? Bisikletin kalitesini belirleyen o kadar çok faktör var ki? Kullanılan komponentler, kadronun geometrisi, rijidliği, viraj alma kabiliyeti, dengesi ve daha bir sürü faktör. Bunları en iyi yorumlamanın yolu testleri okumak. Bikeradar'a bakın, bir arkadaş Road Bike Action dergisinin pdf formatında linklerini vermişti (arama yapın bulursunuz), orada fiyat aralıklarına göre bisikletler için yorumlar vardı.

Herşeyden önemlisi sizin vücut yapınıza uyan bir geometri rahat etmenizi sağlar. Tabi bunu test sürüşü yapmadan bilemezsiniz. Ancak yine de internette, forumlarda bir sürü kaynak var. Daha çok araştırın....

en mantıklı yanıt nightdriverdan gelmiş... ona katılıyorum.. cannondale modellerine bakmanızı öneririm. ilk ölçüt kilodan ziyade komponentleri olmalı..bütçenizin sınırlarında kendinize uygun bisikleti bulabilirsiniz . unutmayınız ki iyi alınan bi kadro zamanla yaptığınız modifikasyonlara daha iyi yanıt verecektir.bu sebeple aldığınız bisikletin önce kadro kalitesi önemli nede olsa zamanla vites gidon fren değişebilir fakat kadro demirbaşınızdır.
saygılar...

• Beğen
Tepkiler: Aydın Hiçyılmaz
Geri