Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

İyi günler dileklerimle

Claud Butler City Bike Explorer 700C 21 Vites Şehir Bisikleti modelini sipariş vermeyi düşünüyorum.

Satın almadan önce siz saygıdeğer uzmanlarımızdan özellikle etmiş olduğunuz tecrübeleri doğrultusunda tavsiyeler almaya ihtiyacım var. 38 yaşındayım. Boyum 173 cm kilom 68 kg. İç bacak boyum 77 cm. Bisikleti kullanma amacım şehirde deniz kenarı beton bisiklet yolunda egzersiz yapma ve gezi amaçlı olacaktır. Asfaltta ve sahil kenarı bisiklet yolunda kullanım amaçlı olacak. Siz sayın uzmanlarımızdan ricam, almayı düşündüğüm model için internet sitesinde baktığımda , sadece 20 inç kadro boyuna sahip modelinin olduğunu ve farklı kadro boyu opsiyonlarının olmadığını gördüm. Bu durumda 20 inç kadro boyuna sahip bu modeli alacağım.

MODEL İSMİ : EXPLORER
TİP: TREKKING
KADRO: 700CX20”
ARKA VİTES: SHIMANO TX35 21 VİTES
VİTES KOLU: SHIMANO SLRS36
ARKA DİŞLİ: SHIMANO MFTZ21
FREN SİSTEMİ: ALÜMİNYUM V FREN
LASTİK: TG 37-622 LASTİK
MAŞA: ZOOM AMORTİSÖRLÜ MAŞA

Siz değerli dostlarımdan , bisiklet konusundaki tecrübeleriniz ve deneyimleriniz doğrultusunda yardımlarınızı rica ederek , acaba bu kadro boyu benim bedenime sahip kullanıcı için sorun teşkil eder mi ( kullanım rahatlığı , bisiklete hakimiyet gibi ) sorusunun yanıtını öğrenmeyi rica ederim.Asıl önemli olan ise beraberinde bu satınalma aşamamda bulunabileceğiniz tavsiyelerinizi ve önerilerinizi de benimle paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

Şimdiden tüm yardım ve desteklerinizden ötürü çok teşekkür eder , saygılarımı sunarım.

Scudo
@einhander

Cevabınız için teşekkürler. Yanıltıcı olan şu kategorize olarak çoğu hesap sitesinde şehir bisikleti yok en yakın geometri yol bisikletinde ama burada kullanım farkı var yol bisikleti üzerinde biraz açılı durulduğu için kadro boyu genelde şehir bisikletine göre fazla geliyor diye düşünüyorum. Birde parmak hesabı olayı var gittim bayide 48 olan modeli denedim arada boşluk kalmıyor. Kimi yerde bu kadro daha uygun daha rahat edersin dendi arada kaldım.

İyi forumlar.

Bence başka ölçümler de çok önemli. Birisi üstboru uzunluğu diğeri stack ve reach uzunlukları... Herkesin vucut oranları aynı olmuyor. Her bisikletin ve her kadro yapisinin açılari da farkli. Yol için konuşursak sele borusunu kaldirarak ve seleyi ileri geri hareket ettirerek kalça ve altı ile ilgili doğru ölçüleri farklı boyuttaki kadrolarda da elde edebilirsiniz. Ama olay ust vucudun pozisyonu... Onu da gidonun bulunduğu nokta belirliyor. Yokuşlarda küçük kadro kullananlar da var kambur balina gibi bir pozisyon oluyor. Onemli olan sakatlanmamaksa bence uzak durulmali... Ben ahkam kesmeyeyim. Bilgisi daha çok olanlar eklerse sevinirim.

@Savaş Acıboz Benimde boy 194, kilo 102.. Şehir bisikleti alacağım, 1 haftadır bisiklet araşırıyorum. 1, 2 model buldum 60 kadroda ancak onlarında donanımı pek hoşuma gitmedi. Siz ne yaptınız, satın aldınız mı?

yol bisikleti için genel ölçü aşağıdaki gibi verilmiş.

Yol Bisikleti - Road Bike

Boy Kadro Boyu (cm)
155 - 165 48 - 51 cm
165 - 170 51 - 53 cm
170 - 175 53 - 55 cm
175 - 180 55 - 57 cm
180 - 185 57 - 60 cm
185 - 190 60 - 62 cm
190 - 195 62 - 64 cm
195 - 200 64 - 999 cm

hangi mağazayla görüşsem daha bacak iç boyumu söylemeden sadece boyumu duyduklarında(173 cm) hemen 52 kadro olur dediler. 173 cm yukarıdaki ölçüye göre yaklaşık olarak 54 cm eder. garip geldi açıkçası.

benim boyumda 1.74 ama 52 kadro bana tam uyuyor diğerleri büyük gelirdi sanırım, denemedim ama kişiden kişiye ve bisikletin yapısına göre değişir bu durum. Normalde diğer bir hesaplama şekli kadronun üst borusunun bacak arandan 3-4 parmak aşağıda olması gerekir diyorlar ama bende o boşluk yok, 0 durumda fakat kadro cuk diye oturuyor. Anlamadım bende.

demek gezi tur bisikletlerinde diğer türlere göre daha uzun almak gerekiyormuş bu iyi oldu.
ama hala son satırlarda yer alan 999 cm i düşünüyorum :kötü:;)

Benim boyum 170 cm 28" jant 44" kadro Sedona 340 aldım şehir/tur kategorisinde ama kadroyla aramda hiç boşluk kalmıyor sele en düşük ayarda keşke 40 veya 42 kadro alsaydım.

@-OnuR- denemeden almayacaksın:( bende 300s 44" aldım boy 1.65 cm, 48 kadro denedim biraz değiyordu bende 44 aldım ama pişman değilim şimdilik. Babamın bisikleti 48" tam sınırda idi ama onunda tekerleri küçükmüş burada sormak kesin sonuç vermiyor.

Hayırlı olsun büyük olsun ama kazasız belasız olsun.

• Beğen
Tepkiler: -OnuR-
@hamidgf Deneyerek aldım ayak ucum seledeyken yere değiyordu rahat bi kontrol gibi geldi birazda acele edince farkında olmadım kadronun.

Giant roam 3 alacağım. Boy 1.87 bacak içi 87cm kilo 60 hangi bedenini almam gerekir. Giantın sitesinde beden olarak XS, S, M, L, XL var. Yardımcı olabilir misiniz ?

benim boyum 1.69 bacak içi 74 cm. bana 1000 tl altında boyuma uygun tur bisikleti ve mtb önerir misiniz ve kaç kadro olacaklar?

@Ömer Özdaş
@Ömer Özdaş
Ben de 46 cm carraro 224 var. Boy 1.73 bacak içi boyu 77 tam oluyor

@SKBike Giant modellerinde kadro boylari normalden daha buyuk oluyor, L uygun olacaktir size diye dusunuyorum ancak tabii ki denemeniz de fayda var...Zira ust beden boyu, kollarin uzunlugu gibi bircok faktor alacaginiz bisikletin kadro boyuna etki ediyor...

• Beğen
Tepkiler: SKBike
Herkeze iyi günler

Eşim ve ben bisiklet almayı planlıyoruz kilo verme amaçlı olarak

ikimizde biraz fazla kiloluyuz 120 civarları

bisiklet olayına yeni gireceğiz o yüzden fazla para vermek istemiyoruz açıkcası şu anki düşündüğümüz bisiklet
Salcano city sport 40

sizce bu bisiklet başlangıç açısından bize uygunmudur ?

boy oranımız 180 cm civarı

Not : bisikleti şehir içerisinde kullanacağız

değerli yorum ve yardımlarınız teşşekürler saygılar...

@ulas bende bu hafta bisiklet almayı düşünüyorum. Kadro boyunun çok önemli olduğunu yazınızdan daha iyi anladım.
Yanlış yapmamak içinyardım rica edicem. Eşim ve kendim için Salcano City Fun 60 almayı düşünüyorum.
boy ve bacak ölçülerimiz 190cm - 86cm ve 166cm - 74cm hangi kodroyu almamız gerekli.
Ayrıca yol bisikleti için yokuşların olduğı yerlerde küçük kadro kullanlmalı demişsiniz.
Bu tamda bizim için geçerli çünkü Avcılarda ikamet ediyoruz ve çok fazla yokuş var.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Geri