Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

@uluyol
18 kesinlikle küçük,22 hafif buyuk olabilir deneme sansin varsa mutlaka dene yada orta gobek ile sele kelepcesi arasi 55 cm bende onu olc ona gore karar ver dostum

• Beğen
Tepkiler: technox1
Scudo
Arkadaşlar rockrider 520 bisiklet aldım M beden. Boyum 1.76 yada 1.77 olmasıllazım.sizce bana uygun mu yoksa s beden ile mi ddeğiştirsem?

M beden bence tam size göre,rahatinizi düşünüyorsanız eğer

Arkadaşlar. Kadro boyunuzu sağlıklı olarak öğrenmeniz gerekir. Bunun için de bazı web sitelerinde gerekli hesaplama tabloları var. Oraları kullanın derim. Site yöneticileri sıkıntı yapmaz ise ve silmez ise paylaşayım burdan. Ama ona da gerek yok !

Aynı konuda 1. sayfayı kontrol edin. Çok faydalı bilgiler edinebilirsiniz ! Link aşağıda :
Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

Saygılarla.

Ben 1.87 boy ile XL kadroya biniyorum.1.76 boy S kadro baya kucuk gelir size,turlara ciktiginizda sirt,bilek vb agrilar bıktırır.

Arkadaşlar merhaba, ben 26 inç dağ bisikleti veya 29 inç dağ bisikleti almayı düşünüyorum. Kadro boyu tekere göre değişir mi? Yani örneğin 26 inç teker için 19 inç kadro bana uygunsa, 29 inç teker için daha farklı bir kadro boyu mu denk düşer?

İlginiz için teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba bir konuda yardımınıza ihtiyacım var;

Geçen sene Carraro sportive 224 46 kadro şehir bisikleti satın aldım. Boyum 1.71. Fakat 1 sene sonra satmak zorunda kaldım. Bisiklet bana çok büyük geldi. Hem sürerken hemde ev küçük olduğu için yer bulamadım. Şimdi tekrar bir bisiklet almayı düşünüyorum. Düşündüğüm bir Ghost Dağ bisikleti. Dağ bisikletleri hacim olarak daha küçük oluyorlar sanırım. Bu bağlamda bana ne gibi tavsiyeleriniz olur acaba ? Genel olarak şehir içinde süreceğim. Dediğim gibi Compact ve küçük olması benim için öenmli.

Arkadaşlar bir şey soracağım;

1 yıl önce Carraro 224 şehir bisikleti aldım 46 kadro. Boyum 1.71 bisiklet bana çok büyük geldi. Sele yi bile biraz kesip sıfırda kullandım. Nihayet 700 TL ye sattım. Şu an bir dağ bisikleti bakıyorum. Merak ettiğim dağ bisikletleri boyut ve tekerlek olarak şehir bisikletlerinden daha mı küçüktür ? Bana uygun dağ bisiklet kadrosu nedir acaba ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1.93 adamım abi 60 küsür kadro piyasada zor bulunuyor olsa da pahalı oluyor yok mu bunun oluru :))

merhaba arkadaslar. simdi ben sehir ve ya trekking bisiklet almayi planliyorum ama kadro boyunda karar veremedim. Boyum 182, bacak boyum ise 80. Bu olculere hangi kadro gider acaba? Bazi sitelerde 50, bazilarinda 52, bazilarinda ise yalnizca boyu olcerek 56 falan diyorlar. Gecen decathlonda hopriderin L boyunu denedim, neredeyse 7-8 sm kucuk olsaydi dedirtti :)

@BabekDesign
Markalara veya modellere göre kadro ölçüleri de değişebiliyor. Kadro geometrileri farklıdır bazılarının. Doğru ölçü için, bisiklet markasının internet sitesine bakmak en doğru yaklaşım olacaktır. Ya da üzerine binip bakmanız gerek :)

1.65 boy için btwin triban 300 için 43 kadro boyu olur mu normalde 48 cm önerisi yapıyorlar oluru var mıdır peki? Yoksa küçük mü kalır kullandığım mtb ise 16" 41 cm

bugun gittim bir bisiklet dukkanina, soyle guzelinden tekmeyle actim kapiyi ve bana bisiklet lazim diye bagirdim :hhhhhh: Ludwigshafen'de FAHRRAD XXL adinda magaza var, baya fazla marka ve cesitte bisikletleri var. ustelikte bir cogu indirimde. Evden iyi ki hazirlikli gitmisim, yoksa kaybolurdum bisikletler arasinda :) kalkhof blackwood ve lakes marka trekking bisikletlerin 50 sm boyunu denedim, tam uydular bana. Uzerine bindigimde abi ben traktor suruyormusum bmw'ye bindim gibi hissiyat verdiler :) fiyatlari da benzerdi, biri 400 digeri 430 euro idi. Marka olarak beni dusundurseler de rahatlik olarak kesin beni al dedirtiyorlardi :) bisikletlerin linklerini paylasiyorum asagida, sizin de fikirlerinizi almak isterim :)
(link)

(link)

@Brandon
abi, bi kere sehirde surecem diyorsunuz, sonra dag bisikleti aliyim diyorsunuz. En iyisi siz katlanir bisiklet alin. Hem evde de yer kaplamaz

@BabekDesign

arkadaslar, bu bisikletlere dair fikri olan yok mu?

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum benim boy 1.75 iç bacak boyum 83-85 arası 54 kadro yok bisikleti aldım. Üst kadro borusu ile aramda 2 parmak boşluk var sizce doğru mu?

çok teşekkürler. Güzel bilgilendirme

Merhabalar boyum 1.77 m. Birkaç ay önce uzun turlarda kullanmak için 58 cm bir kadro aldım sizce bu kadro benim için fazla mı büyük olur ? Ona göre kadroyu toplayacağım ya da toplamadan satıp başka bir kadro alacağım

Geri