Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

@Hamdi O.
58 cm cok buyuk gibi sanki, ama tabi bacak boyunuz cok uzun degilse.

Scudo
@BabekDesign Tur bisikletinde biraz büyük kadro seçilmeli deniyor ondan böyle bir kadro aldım ama şimdi ben de biraz büyük mü diye düşünmeye başladım

Kadro boyu ile alakalı bir soru kafama takıldı.

Kadro boyu ölçüsü alırken bisikletin orta demiri apış aramıza deydi deyecek deniyor öyle ise seleyi fazla kaldırmamamız gerekiyor. Ama böyle olursa da başka bir çeklişki oluştu yarış izliyorum seleler 30cm kadar havada kadro boyu küçük olmamaz sanırım.

Demem o ki bu kadro boyu denen meleti tam kesin olarak nasıl ölçeriz.

177cm boy. Bacak iç boyu 82cm. Nette kadro boyu hesaplama diye arama yaptım bir site çıktı 56cm kadro boyu verdi.

Bende yaza cross bisikleti alıcam. Daha gidip bakmadım denemedim ama 51-52cm kadro almayı düşünüyorum.

@Hamdi O.
deneme sansiniz oldu mu daha once 58 cm kadro? mesela, benim boy 182, bacak boyum 80 cm, hybrid bisiklet aldim, giant roam 3, 48 cm kadro sectim, 53 kadro da sece bilirdim ama o zaman biraz buyuk gelirdi bana. Tabi ben tur icin degil de sehir icin aldim.

@Taxonera
selenin yuksekligi ile kadro boyu farkli birsey. bir sitede sadece bacak boyumu yazdigimda 51 cm, hem boy hem bacak boyumu yazdigimda 54 cm oneriyordu :) kadronun ust borusunun apis aramiza deymemesi gerektiginin sebebi ani durumlar ve ya kazalarda seleden kadro ust borusuna dusup kendimize hasar verme olasiligidir. Selenin yuksekligine gelince, bu konuda pek tecrubeli olmasamda, surus rahatligi ile ilgili sanirim

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@BabekDesign dostum bisiklet cennetinde yaşıyorsun, hala alamadın mı bisiklet? şunlardan birini al arkana bakma, çok araştırınca kafası karışıyo insanın

(link)
(link)
(link)
(link)

@BabekDesign benim bisiklet salcano üsküp gidon orjinalinde yükseklik ayarı yapılabiliyor ve 46cm kadro gidonu yükseltmişler ilk alırken ve beni rahatsız etmiyor. Amma carraro sportive 330 a bindim 46 kadro gidon yükselmez onda ayrıca aparat alıp takılması gerek. Bu bisiklete bindim ve çooook rahatsız bir bisikletti kadro boyundan dolayı. sele borusu 50cm yukarıda anlatılmaz yaşanır bu rahatsızlık :)

• Beğen
Tepkiler: BabekDesign
@BabekDesign 56 cm başka bir bisikletim var o tam bana göre bu da 58 cm olunca 2 cm çok bişey değiştirmez deyip almıştım ama son zamanlarda biraz şüpheye düştüm

@Hamdi O.

artik almissaniz hayirli olsun, Insallah degistirmek zorunda kalmazsiniz :)

@Angel

tesekkurler :) simdilik bisikleti evde tutuyorum, ayak standi gelene kadar evde misafirim olucak :)

https://photos-6.dropbox.com/t/2/AAAhQi7V0RVlc4zjLZkHsHw7Yz2wsTWCA9gXVZFGB95YeA/12/176651281/jpeg/256x256/8_408-0-2448-2448-3264-2448/_/1/2/IMG_3162.JPG/EJjltIYBGKoUIAIoAg/4yB8Q3G4ciPxvXv6k4K9HkmMUNi34YK2aUQHRUEgKSs?size_mode=3&size=2048x1536

• Beğen
Tepkiler: hakan64
Büyük hevesle gittim aldım bisikleti. Nereden baksam bacak boyuma uygun kadro 50 hatta Merida'nın sitesinde 52 diyordu, garantiye almak için 48 kadrolu bir bisiklet aldım ikinci el. Sonuç: büyük geldi aklım almıyor, ne kadar büyük derseniz, bacak arama değiyor ama canımı yakacak kadar değil asılı kalmıyorum yani:)

O yüzden internetteki değerlerden ziyade denemeniz çok çok önemli çünkü markanın kendi sitesi bile yanılttı. Büyük olması sürüşte daha iyi gibi ama seleden inmeniz gerektiğinde rahatsızlık verebiliyor yani bisikleti hafif yan yatırmanız gerekecek.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
bende 19 inc mtb aldim ama sanirim buyuk tam emin de degilim ama seleye oturur sekildeyken tek ayagimi yere koyuyorum parmak ucum degiyor sadece ve gidonu ellerimle tam kavradigimda one dogru cok egilmis oluyorum ama bacaklarda sıkıntı yok pedal cevirirken falan rahatsiz degilim. boyum 1.83 ic bacak boyum 84 civari falan, bunlara bakildiginda sizce kadro buyuk mu bana? bisiklet uzerinde ayakta durdugumda da bacak arasiyla kadro ust borusu arasinda 4 parmaklik bi bosluk var. bu arada surus esnasinda ve sonrasinda her hangi bi bel sirt bacak boyun agrisi olmuyo. tek takildigim konu one dogru fazla egilmem. kadro buyuk mu sizce acaba.? :kötü:o_O

@BabekDesign sele olmasi gerektigi kadar asagida zaten daha fazla indirirsem sele kadro borusuna degicek.

Merhaba bisikletim boyuma gore degil. Kadro boyu biraz buyuk haliyle bileklerimde ağri yapiyor bunun icin ayarlanabilir gidon boğazı dusundum. Gidon capi 31.8mm. Gidon boğazinin boyunu( 90mm, 100mm, 110mm olan degerler ) buyuk deger mi almam lazim kucuk deger mi?

İyi günler şehir tur bisikleti kadro boyu seçimi konusunda yardım bekliyorum.
Boy:1.78 bacak boyu:79
özellikle şehir içinde kullanacam.

Geri