Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

@omrdmr37 Bütçe güzel, 7005 alaşım bir kadro, bisikleti zorlarım da dediğiniz için daha iyi bir tercih olur bence. Ghost tavsiye ederim, kendini kanıtlamış markaların çoğu 7005 kadro kullanmıyor bu segmentte, cross 1800, 5100, panamao x5-6 gibi modellere bir göz atabilirsiniz.

Bu arada ben de birkaç mesaj önceki konumdan devam edip bilgilendirmesini yapayım. Yeni aldığım panamao x3 S kadroyu Muratoğlu bisiklet değiştiriyor ve ellerinde mevcut olan M kadroyu alıyorum yarın. L kadro için de varsa getirtiriz dediler aslında ama Pazartesi belli olacaktı durum. Öte yandan 53 olan M kadroya yakın olsun diye, 52 kadro bir Sedona 345 denedim oradayken bugün. Açıkçası biraz daha küçük kadro yapısıyla daha spor kullanım da beni cezbetmiyor değil. Hibrit olmanın hakkını veren bisikletimde, kadro boyu da MTB ve yol kullanım ölçülerimin ortasında duruyor olacak böylece. Bakalım yarına hazır olacak bisiklet, L almadığım için pişman olmam zannediyorum.

Scudo
26 jant çift amotisörlü bisikletimi düz bir kadro ile değiştirmek istiyorum. Boyum 1.84 yani 50cm ve üzeri oluyor. Gittiğim bisikletçide kadro boyundan anlamıyor. Bu ölçümü yapmak istesem nasıl yaparım?

Arkadaslar, Ingilizce bilenler icin bir parca daha tutarli bir site onerebilirim. Kullanmak istediginiz bisiklet turunu seciyorsunuz. Cinsiyet, boy, bacak boyu degerlerinizi cm veya inch olarak giriyorsunuz. Site size olmasi gereken kadro boyunu, ayrica alti - ustu en yakin kullanabileceginiz kadro boylarini soyluyor. Ideal pedal boyunuzu da veriyor. Sabit tablolardan daha tutarli bir sonuc verdigini dusunuyorum. Ben son bisikletimi alirken bu siteden faydalandim ve bir sorun olmadigini dusunuyorum. Hatta anasayfada sele yuksekligi, mevcut kadro olcumune dair basit aciklamalara da ulasabilirsiniz:

(link)

Benim anlatmak istediğim başka. Ben bu ölçümü nasıl yapacağım yani metreyi alıp ne ile ne arasını ölçeceğim bunu sordum.

@Serhan E.
Bisikletin orta gobek merkezinden sele borusunu taktiginiz "seattube" sonuna kadar olan yeri, resimde kirmizi gosterilen yer...

mountain-bike-hardtail-frame-measurement.gif

Bu çok iyi bir hesaplayıcı, crank boyuna kadar herşeyi veriyor
(link)

Bu da daha gelişmişi, kadro boyu dışındaki bütün ölçüleri ayarlarıyla birlikte veriyor, şekillerle hangi ölçüleri istediğini gösteriyor
(link)

Arkadaşlar cok uyguna hic kullanilmamis carraro 224 buldum.Ama bir sorun var kadro 46 cm benim boy ise 183 bacak boyu 82.Sizce buyuk sıkıntı yapar mi?Eger sıkıntı yaparsa sele ve gidon boyunu ayarlayarak halledebilir miyim?

@Serhan E.
@Serhan E.

Boyunu, ve iç bacak boyunu ölçmen yeterli, kadroyu deneme şansın varsa seleden in, kadronun orta mesafesinin sana değdiği yer tamamdır

ya arkadaşlar bende carraro 227 alacağımda boy 1.84 bacak iç boyu ise 83 cm bir türlü bulamadım 51cm lik kadro boyu olanı bana uygunmudur sizce ?

Selam Forza, Bugün üye oldum henüz bisikletim yok. İkinci el bişiler bakıyorum . Jant ve KAdro boyu konusunda yardım lütfen.
Boy 1,85 - 90 kg.

Yorulmayın buradan hesaplayın: (link)

Baranozhan teşekkürederim. Hesap aşağıdaki Kadro boyu 20 inch - 50 cm çıktı. Bi sorum daha olcak size bisikletim henüz yok uygun bulursam 2. el yoksa sıfır alacağım ve sitelerde jant boylarıda 26- 28-29 vs. değişmekte. Jant boyu için de ayrı bi hesap gerekiyormu yoksa KAdro boyu ile orantılımı bu hesaplama.

Rider Details

Adult, male

Height (H)

• 6' ½"
  • 72½"
  • 184 cm
Leg Length (I)

• 34½"
  • 87 cm
http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/images/person-man.gif?1310180857
Mountain Bike Frame

Mountain bikes are measured in inches, regardless of the style.
Frame Measurement

This is the length of the seat tube, measured from the center of bottom bracket to top of the seat tube. Center to Top C-T:
http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/images/mountain-bike-hardtail-frame-measurement.gif?1310180857
http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/images/mountain-bike-hardtail.gif?1310180857
20"
50 cm
More sizes to consider:

19", 19.5", 20", 20.5"
48cm, 49cm, 50cm, 51cm, 52cm
Crank Sizes

Longer cranks give you more leverage, while shorter cranks allow you to pedal faster. Cranks are measured from the center of the axle to the center of the pedal hole (L).
http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/images/bicycle-crank-275x350.gif?1310180857

Jant boyu keyfi bişey, daha fazla ve rahat yol yapmak için büyük tercih edebilirsiniz, fazlası için 26" 27.5" 28" 29" olarak forumda aratabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Kdrcvdr
çok teşekkürederim , forumda arayacağım

saolun

boyum 173 16inç bisiklet küçük gelir mi acaba?

Merhaba arkadaşlar yeni üye olarak bisiklet hakkında bilgim yok ama hidrolik frenli şehir bisikleti almayı düşünüyorum boyum 1.73 kilom 80 (link) hoşuma gitti ama ölçü olarak nasıl sipariş verecem yani 51cm,54cm yazıyo ne anlama geliyor bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum....

Geri