Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

küçük kadro çoğu zaman iyidir. büyük kadro almaya çalışmayın. küçük dediysm boyunuza uygun olan kadronun bir küçüğünü almanız sorun teşkil etmez. ben bu hatayı yaptım sizi de uyarıyorum büyük kadro pişmanlıktır

• Beğen
Tepkiler: kartal brc
Scudo
merhaba ben mosso elite sx almayı dusunyorum ama bazı parçaları xt sorun olurmu
EPİCON X2 HAVALI MAŞA
GİDONDAN KİTLE
TÜM EKİPMAN DEORE SLX
ORTA ATIRICI DEORE XT
ARKA ATTIRICI DEORE XT
FRENLER DEORE SLX 2015
bu şekilde ???

Anadoludaki bir çok şehirde çoğu ciddi markayı deneyerek alma şansımız maalesef olmuyor, o yüzden ya geçmiş deneyimlerimizden yada rastladığımız iki tekercilerden rica edip deneyebiliyoruz,o açıdan biraz şanssızız ...

Yokmu bana yardımcı olabilecek arkadaşlar.
İki adet yol bisikleti almayı düşünüyorum aşağıdaki ölçülere göre bisikletleri almam uygun mudur?

Boy Kadro Boyu (cm) Kadro Boyu (inch)
155 - 165 48 - 51 cm 19 – 20”
185 - 190 60 - 62 cm 24 – 25”

Merhaba iyi forumlar dilerim..
Benim çok muallakta kaldığım bir konu var da size de sormak istedim.Boyum 1.74 kilom 68 17 yaşındayım ve okula bisikletle gidip gelmeyi düşünüyorum yaklaşık okul ev arası 4-5 km ama yollar çok bozuk yol bisikleti almak istiyordum ama yollar gözümü korkuttu şuan ng650 29'' hd almayı düşünüyorum kadro boyu kafamı çok karıştırdı.Bisiklette dik durmayı hiç sevmiyorum yoruyor beni boyuma uygun kadro 16-17 inç ama ben 19 alıp biraz daha geniş sürmek istiyorum sizce bunun ne gibi dezavantajları vardır.Veya bu fiyatlarda önerebileceğiniz bir bisiklet var mıdır ? Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler...

Boyum 186 ama şu henüz ilk sayfada yer aldığı üzere 62 cm kadro boyuna sahip bir tur bisikletine denk gelmedim bir hata yok değil mi?

Sevgili pedaldaşlar konu kalabalığı olmasın diye buradan bir kaç soru sormak istiyorum. Şimdi benim boyum 1.80 metre ve iç bacak boyum 84 santimetre. Bana uygun kadro boyu nedir? Kadeo boyunun 1 beden küçük ya da büyük olması sağlık açısından sorun teşkil eder mi? Başka bir deyişle kadeo boyunda tolerans aralığı var mıdır varsa ne kadardır? Yol bisikleti alacağım değerleri yazarsanız yol bisikleti için yazarsanız beni mutlu edersiniz. Şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkürleri borç bilirim.

@nurimo
Oranlarımız cuk oturuyor. Bana 52 ve üstü öneriyorlar, şehir bisikleti için. Fakat benim denemelerimde 48 bile bana büyük geliyor. Şu oranlamalardan hiçbirşey anlamış değilim. Neye göre yapılıyor bilmiyorum ama bende hiç uyuşmuyor.

Arkadaşlar ilk defa bisiklet(mtb) alacağım.Bisikleti gidip deneme imkanım yok.Boyum 1.68 cm .Fakat satıcı 46 olur, diyor.Sizce nasıl olur?

@ali selman
Ben 179 boyla 48 e (19'') biniyordum hafif büyük geliyordu.Senin bahsettiğin boy 18'' e tekabül ediyor. Yani sana çok büyük gelir. 16 yada 17 '' sana daha uygun. Bunların biri 41 diğeri 43.5 cm e denk geliyor. Eğer 40 ya da 42 varsa onu öneririm yalnız bacak boyuna da bakar. Test edip öyle alman, ilerisi için daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: ali selman
Test edip almak en iyisi diyoruz ya test ederken dikkat etmemiz gerekenler ne yani? Soyle söyleyeyim boyum 180 iç bacak boyum 84. Bu ölçülere göre 18 inç MTB kullanmalıyım ama MTB'im 16 inç ben bir fark hissetmiyorum. Doğru ölçüyü nasıl anlayacağiz bindiğimizde?

@eneskav
Bence sıfır bir bisiklet almak yerine eski model şehir bisikletlerinden almalısın. Böylece hem tüm paranı bitirmemiş olursun, kendine ucuz yollu bir yol bisikleti alabilirsin. Hem de işini görecek bir bisiklet almış olursun.

@Volg kardeşim mesajım çok eski biraz araştırma yaptıktan sonra senin de dediğin gibi ng650 den soğudum şimdi bir yol bisikleti bakıyorum :D Teşekkür ederim yine de

• Beğen
Tepkiler: Volg
@nurimo
Kadro yumurtalardan 4-5 cm aşağıda olacak. Öyle ki ani bir durma veya düşme vb. durumda kadro testislerine zarar vermesin. Yani bu da kadroyla yumurtalar arasında 3-4 parmak farka denk geliyor. Bu şekilde ölçebilirsiniz. Ayrıca sizin için 17 de uygun olabilir.

Selamın Aleyküm arkadaşlar. Hayırlı Bayramlar.
Aranıza Kuşadası'ndan katılıyorum.
Yeni bir bisiklet almak istiyorum.Hem şehir içinde hemde ilçeler arası yolculuk için kullanacağım. Vücut geliştirme sporu ile de uğraşıyorum. Hem spor hemde yolcuuk amaçlı. Bu işten anlayan bir arkadaşım GHOST Cross 1300 Hybirt bisikleti önerdi. Fiyatı 1400 liraya gelecek bana sıfır ürün. Boyum 177 kilo 75 Bacak boyum 31 inç. Bisikletin 53cm miş boyu. Sizce nasıldır. Artı veyahut eksikleri nelerdir. Sizin önerebileceğiniz başka ürünler var mıdır? Şimdiden çok sağolun

Merhabalar arkadaslar.. Yeni bir şehir bisikleti almayi planliyorum. Malesef bisiklet uzerinde deneme sansim yok. Boyum 1.80 ic bacak boyum ise 81 internetteki hesaplama sayfalarindan kaba taslak hesapladigimda 53 kusur cm cikiyor. Boya gore verilen kadro boylariyla pek alakasiz bir durum ortaya cikiyor. Tavsiyesi olan varsa sevinirim.

Geri