Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

@demirdemir Bisiklet kadro boyu öneren sitelerin çoğu fi tarihinden kalma traditional geometriye göre ölçüm yapıyor. Bu da kadro boyunu yüksek çıkarıyor. Çünkü traditional geometride sele dikmesi uzundur. Halbuki günümüzde çoğu marka kompakt geometriyi kullanıyor. Sebebi bu.

Hangisi daha iyi? diye sormayın çünkü sele dikmesi uzunluğu hariç değişen bir şey yok. Diğer uzunluklar ve açılar aslında aynı.

Scudo
Rahatlıkla uyar...

Ekran Alıntısı.PNG Bisiklet alacaklar için ...

arkadaslar 14 aydir bisiklet suruyorum ve yol bisikletine gecmek istiyorum. fakat kadro secimi kisminda kafam allak bullak oluyor sebebi bedenimde orantisizlik var veya dogru olcmuyorum. 16 yasindayim boyum 176 bacak boyum ise 85 cm sizce sebebi ne olabilir ne boy bi kadro secmeliyim?

Kadro boyu seçiminde bacak boyu esas alınmalı.

Evet önce iyi pedallamalar tekerinize taş değmez inşallah ben yol bisikletine geçmek istiyorum bacaklarım boyuma göre uzun boy: 162 bacak boyu :77cm
Ben 77 cm bacak boyuna göre bisiklet alırken vücudumun üst tarafı kısa olduğu için gidon uzakta kalır mı?
Birde bana kaç cm kadro boyu önerirsiniz?cevaplarınızı bekliyorum sağlıcakla kalın...

@Deniz Baklacı 178 boy, 82cm bacak içi ile 54(üst boru 544cm) kadro kullanıyorum.

Size de 54-55 kadro ile 110-120 mm lik gidon boğazı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: ToroMir
Merhaba arkadaşlar ilk defa yarış bisikleti alacağım ve kadro boyu konusunda kararsız kaldım boyum 1.77 hangi kadro boyu tam olarak iyi gelir teşşekürler şimdiden

Selamlar,

4 ay önce Claud Butler mtb ile başladığım bisiklet serüvenime, bir sonraki etap olarak Merida Crossway 500'le devam etmeyi planlıyorum.

Fakat kadro boyu konusunda tereddütlerim bulunmakta. Nette çeşitli forum ve Merida sitesinde de araştırdığımda net bir sonuca ulaşamadım.

Boyum: 1.83 cm
İç bacak boyum: 81 cm

52 ve 55 kadro arasında gidip geliyorum.

Merida Crossway 100 -300 - 500 - 600 - 900 serilerinde aynı kadro kullanıldığını düşünerek, ölçüleri bana yakın olup, bu bisikletlerden kullanan arkadaşlar yorum yapıp, bilgi verebilirse çok sevinirim.

55 kadro uygun olur.
Boyumuz aynı fakat benim bacak boyum 91 cm. Trek marka bisiklette 57 kadro kullanıyorum veb kadro bana uygun.
Bence size de 55 uygun gelir

Crossway 300, 188 boy 89 bacak 58 kadro çok memnunum

Boy 173 CM
İç bacak 75 Cm

48 kadro bi parça büyük geliyor sanki bana:krnz:

52 gider sana kanımca

@Osman Apaydın
2 ay önce merida crossway 300 almıştım, boy 1,88 bacak 88cm , 55 kadro aldım ve L beden olarak geçiyordu, ben acaba XL yani 58 kadro alsam mı diye düşünmüştüm aslında ama 55 kadro gerçektende tam olmuştu. Şahsi fikrimi sorarsanız, merida kadrolar sanki diğer markalarınkine göre biraz daha büyük. Ancak yinede üzerine binip denemeden almayınız. Matematiksel olarak size 55 kadro olur görünüyor öncelikli olarak 55 bakın.
Not: kendi meridamı alırken şöyle bir detay dikkatimi çekmişti; crossway modellerinde 2015 ve 2016 olmak üzere piyasada 2 model var , herşeyi tamamen aynı olmakla beraber tek fark jantlar ve renkler. 2015 jantlar 'JALGO' 2016 janlarda ise 'ALEXRİMS' yazmaktadır, satıcılar aslında jantlar arasında fark yok herikis de aynı alex üretimi diyorlar , ben anlam veremedim.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler

Biraz önce 55 kadrodan 1 adet sipariş verdim.

Geldiğinde elimden geldiğince yorum yapmaya çalışacağım.

• Beğen
Tepkiler: oguz169
boyum 176 52 cw100 kullanıyorum. bacak arasına hafif deyiyor ama bir sorun olmadi bugüne kadar memnunum ben

Bence yol bisikleti al:)
Eğer kamplı turlara çıkmayacak ve şehir içi kullanacak isen bu alacağınıda satıp nasıl olsa yol bisikleti alacaksın :)
Çok tanığım var
Dağ sonra city daha sonrada yol alan. :)
Biri benim mesela :)

52 kadro kullanmıştım 175 boycağızımla da büyük gelmişti.. :hasta:

@Deniz A
@Deniz A

Selam Deniz,

Açıkçası en zoru speeder ile crossway arasında karar vermek oldu , sonuçta cw aldım ama aklımın bir köşesinde de speeder kaldı. Er geç yol bisikletine geçeceğim ama onu cw'nin yanına mı eklerim yoksa cw'yi mi elden çıkarırım , zaman gösterecek.

Onca tablo ölçüye göre ben 1.80 boy 80cm bacak ölçüsü ile M kadro 48, olur dediler
3 farklı bisiklet kadro ölçüsü yaptık alırken
Mosso Legarde 1624H nin 20inch-51 kadro-L boy aldım
Bacak ölçüsü mutlak yapılmalı sele ye değil önündeki boruya oturarak boru bacak araniza seviyor degmiyor mu diye deneyin adam elinde M vardır size olur der sele alçaktır yükseltip verir aman
Not;Bu ölçü Touring-Hibrit bisiklet için mtb ve yol bisikleti ölçüleri de farklı

Geri