Merhaba arkadaşlar. Şehir-tur bisikleti olarak kullanmak amacıyla Marin Fairfax SC4 aldım. Boyum 1.65 cm, iç bacak boyum 75 cm. Bisikletimin kadro boyu M (19 inç). Bisikleti aldıktan sonra yaptığım araştırmalarda S (17 inç) kadro boyunun bana daha uygun olduğu sonucuna vardım ancak iş işten geçmiş oldu. Aldığım yer bu ölçünün bana uygun olduğunda oldukça ısrarcı. Ancak ayakkabı ile dik olarak durduğumda kadro üst borusu ile apış arasında 1 cm kadar boşluk kalıyor. Araştırmalarımda tur bisikletlerinde bir boy büyük kadro alınabileceğini gördüm, bu kadro boyu bana sıkıntı yaratır mı?
Ayrıca ben dik sürüşte daha rahat ediyorum, eğik sürüşte kollarıma çok yük biniyor, dirseklerim ve boynum ağrıyor. Bisiklete hakimiyette bazen zorlanıyorum. Bu sıkıntımı açı ayarlı gidon boynu ile giderebilir miyim? Ne almalıyım? Gidon düz, sizce onu da değiştirmeli miyim? Ne önerirsiniz? İç bacak boyum 75cm olduğu için doğru aynakol ölçüsü 170mm olması gerekirken, aldığım bisiklette aynakol 175mm. Bu ufak fark aynakolu da değiştirmemi gerektirir mi? Dezavantajları ne olur?
Aldığım bisiklette hidrolik disk fren var, sonradan anladım ki bu da gereksiz bir ağırlık, v fren yeterliymiş. Ne yapmalıyım bilemedim, bu bisiklet ve ölçüsü şehir-tur için bana uygun mudur? Değilse hiç uğraşmayıp elden çıkarayım mı, yoksa bu bisikleti keyifle kullanılabilecek hale getirebilir miyim? Önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Tekrar merhaba,
Sorularima cevap gelmedi. Bugün 19 kadro Marin fairfaks SC4 bisikleti geri verdim üstüne farkini ödeyip 17,5 kadro trek fx 7.5 alacağım. İkili ön vitesi değiştirip 3 lü yapacaklar (yanlış ifade etmiş olabilirim ama anlamışsınızdır umarım) yokuşlarda zorlanmamam için. Bu bisiklet bana uygun mudur yoksa farkini bile anlayamayacagim ozellikler icin gereksiz fazladan odeme mi yapacağım. Önerileriniz varsa geç olmadan paylasabilirseniz çok sevinirim.