Merhaba değerli forum üyeleri malum kış geliyor bisikletim geçen kış bodrumum da durdu fakat bir kaç vidada paslanma gördüm bisikletimi evime odama asmak istiyorum fakat sormak istediğim şeyler var :
1- Bisiklet hidrolik fren ön janttan assam frenlerde bozulma olur mu ?
2- Janta zarar gelir mi ?
1- Fren kollarını sıkarsanız ters bile çevirebilirsiniz. Ama sıkmazsanız hava alabilir ve fren yağını boşaltıp tekrar doldurmanız gerekir.
2- Ben olsam duvara çift kol çakıp jant yerine kadrodan düz bir şekilde asardım. Böyle yaparsanız her iki sorunuza da hayır diyebiliriz.
Evde odam dışında bisikleti koymaya izin yok seleden veya duvara asma gibi bi şansım yok ancak askı alabilirim hemde yer kaplamaz fren kolunu uzun bir süre sıkılı muhafaza etmek bi soruna yol açar mı ?
Aslında ben önermiyorum demedim. Sadece size alternatif sundum. Askının fren kolunu sıkmadan hidrolik frene ne yapabileceğini biliyorum. Fakat jant konusunda bir bilgim yok. Sorun olacağını düşünmüyorum. Ama Size de kalkıp asın diyemem.
Ben olsam asar mıydım? Evet asardım. Sadece askının sade metal değil de üzeri jant boyasını çizmeyecek kadife gibi bir şeyle kaplı olmasına dikkat ederdim. Yoksa koskoca sizi taşıyabilen jant kalıp 10-15 kg bisiklette yamulacak değil.
Farketmez bence oda iyi çoğu mağazalarda öle duruyor. Ama sonuçta iki askıyada matkaplı montaj gerekiyor neden ona evette öbürüne hayır merak ettim daha çok yer kapladığından dolayımı.
Umarım aldığınız ürün, duvara monte edildikten sonra duvar ile gidonun mesafesini çıkartacak kadar yeterli uzunluğa sahiptir. Şahsen ürünün görseline baktığımda, kendi gidonum için konuşursak kadroyu buna asmama imkan yok.