Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet askısı...

adapolat

Forum Demirbaşı
Tepki
133
Bisiklet
Carraro
Merhaba değerli forum üyeleri malum kış geliyor bisikletim geçen kış bodrumum da durdu fakat bir kaç vidada paslanma gördüm bisikletimi evime odama asmak istiyorum fakat sormak istediğim şeyler var :
1- Bisiklet hidrolik fren ön janttan assam frenlerde bozulma olur mu ?
2- Janta zarar gelir mi ?

Scudo
@adapolat

Neden seleden asmıyorsunuz ?

hiç bir şey olmaz durduğu yerde durur ne olabilir ki

• Beğen
Tepkiler: adapolat
1- Fren kollarını sıkarsanız ters bile çevirebilirsiniz. Ama sıkmazsanız hava alabilir ve fren yağını boşaltıp tekrar doldurmanız gerekir.
2- Ben olsam duvara çift kol çakıp jant yerine kadrodan düz bir şekilde asardım. Böyle yaparsanız her iki sorunuza da hayır diyebiliriz.

@Uğur SARIGÖL

Evde odam dışında bisikleti koymaya izin yok seleden veya duvara asma gibi bi şansım yok ancak askı alabilirim hemde yer kaplamaz fren kolunu uzun bir süre sıkılı muhafaza etmek bi soruna yol açar mı ?

O halde bisiklet standı almalısınız. Freni sıkmanıza gerek kalmaz. Kadrodan asacağınız için herhangi bir yerine zarar da gelmez.

https://www.deltabisiklet.com/Pub/images/2994_707_l.jpg

bende odada bisikleti sabitleyici tekerlekleri yerden kesebilecek bir sistem düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Tsubasa
Benim derdim yer kaplamaması stand almak yerine düz de koyabilirim fakat yer kaplıyor o yüzden askıya asmak istiyorum bu sebeple bu konuyu açtım

@r.ezk

anladım kimse önermiyor yani bisiklet askısını bozulma olmayacağından emin olsam alıcam ama ...

Bu linkteki gibi asma alanınız yokmu bu şekil hem ekonomik hem sorunsuzdur. (link)
Bu da daha profesyoneli (link)

Aslında ben önermiyorum demedim. Sadece size alternatif sundum. Askının fren kolunu sıkmadan hidrolik frene ne yapabileceğini biliyorum. Fakat jant konusunda bir bilgim yok. Sorun olacağını düşünmüyorum. Ama Size de kalkıp asın diyemem.

Ben olsam asar mıydım? Evet asardım. Sadece askının sade metal değil de üzeri jant boyasını çizmeyecek kadife gibi bir şeyle kaplı olmasına dikkat ederdim. Yoksa koskoca sizi taşıyabilen jant kalıp 10-15 kg bisiklette yamulacak değil.

@Emre GÜLEN

aslında bunlardan çok istiyorum fakat evde izin yok malesef :/

@Uğur SARIGÖL

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

Bu konu bir süredir benimde aklımda. Aşağıdaki gibi bir duvar askısının, HD olsun ya da olmasın bisikletler için herhangi bir sıkıntısı olur mu?

(link)

• Beğen
@adapolat

Ne tür askıya izin veriyorlar :)

@Emre GÜLEN

Sefa. adlı üyemizin de yolladığı bu askıya izin var :D
(link)

@adapolat

Farketmez bence oda iyi çoğu mağazalarda öle duruyor. Ama sonuçta iki askıyada matkaplı montaj gerekiyor neden ona evette öbürüne hayır merak ettim daha çok yer kapladığından dolayımı.

@adapolat

Bu arada bundan almak istiyorsanız bence burdan alın fiyatları aynı çünkü 20 civarı.

• Beğen
(link)

Bu gayet güzel ben dün sipariş verdim yarın gelick :)

• Beğen
@Berat Öztürk

Umarım aldığınız ürün, duvara monte edildikten sonra duvar ile gidonun mesafesini çıkartacak kadar yeterli uzunluğa sahiptir. Şahsen ürünün görseline baktığımda, kendi gidonum için konuşursak kadroyu buna asmama imkan yok.

Geri