Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Bakımı - Çizilmeler

Kaan Aslan

Aktif Üye
Tepki
56
Arkadaşlar merhaba,

Kısmetse bir hafta içinde XTC 1 model bisiklet alacağım.

Merak ettiğim bir konu var. Siz genelde bisikletlerinizi nerede barındırıyorsunuz? Ben mesela eve sokamam ancak apartmana kilitleyeceğim bütük ihtimalle.

Bir de bisikletiniz çizildiğinde ne yapıyorsunuz? Yani çiziklerden korumak kolay mıdır bisikleti yoksa eninde sonunda mutlaka çizilir mi?

Çizildiğini varsayalım. Bu çiziği yok edebilecek yöntemler olabiliyor mu?

Scudo
Bisikletiniz hayırlı olsun şimdiden.İlk başlarda insan çok dikkat ediyor ama zamanla vazgeçersiniz mutlaka çünkü ne yapsanızda mutlaka bir yerlere değiyor birşeyler oluyor,çizikleri engellemenin tek yolu bisikletin heryerini süngerle kaplamak sanırım:p Bence kafaya takılmaması gereken bir konu.

• Beğen
Tepkiler: Kaan Aslan
2 bisikleti de kapalı balkonda tutuyorum.
Apartmanda ortak alana koymayı aklımın ucundan bile geçirmem.

Benim ne yazık ki başka şansım yok. Ama apartmanda ortak kullanım alanına koyacağım yer kendi dairemizin bulunduğu katta olacak. Yani üst katlarda ve kapının hemen önünde. Yoksa zaten almazdım bisikleti bir süre ertelerdim. Kendime ait bir eve inşalla 1 sene sonra çıkacağım. O zaman evin içinde saklayabileceğim.

Ne yaparsan yap bisiklet mutlaka çizilir. Zaten çiziksiz mtb olmaz. :);)

Haklısın aslında bu her şeyde böyle :) Bir de dikkat edersen kesin çizilir. Hiç dikkat etmediğin ve çok üstünde durmadığın zamanlar çizilmeler çok daha az oluyor :)

• Beğen
Tepkiler: hasan suna
dostum klişe olcak belki imkanımda yok demıssın gercı ama yınede sölemeden geçemicem apartman içine kitleme derım cunku tanıdıgım 4-5 arkadasımın hep apartman içinden çalındı bisiklerleri :boese157: :( ve bisiklet caldırmanın ne kadar acı bişe oldunu da bilen biriyim:) sınırları zorla evde bı yer aç derim:)

• Beğen
Biliyorum ben de çok istiyorum evin içerisine koymayı ama ne yazık ki yapamam. Bir yerde misafir sayılırım o yüzden evin içine koyamıyorum. Ama özellikle apartman içinde her türlü önlemi alacağım kilitlerken.

Başka çarem yok. Yani apartmana koymazsam alamam zaten :)

@mtbiker

mtbbiker'in dediklerine kulak ver derim.XTC1 ucuz bir bisiklet değil. Apartmanlar bisikletlerin en sık çalındığı yerlerdir. Bisikletin gittikten sonra kolay kolay bulunmaz ki konum olarak İstanbul demişsin İstanbul'da hiç bulunmaz. Bir yolunu bul bisikletini evde sakla.
Çizikler konusunda ise ojeyi öneririm. Hem dış ortamla teması keser hemde bisikletinin bozulan görüntüsünü büyük oranda geri kazandırır.;)
Yeni bisikletin şimdiden hayırlı olsun.

• Beğen
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. Ama benim ne yapıp ne etsem de eve koyma şansım olmayacak. En azından burada kaldığım süre içerisinde böyle. Bu sebeple önlemleri fazla fazla alacağım.

Giant XTC1 alıp da onu apartmana kilitlemek????

Kilitli depo, bodrum falan bir nebze ama apartmana kilitlemek akıl karı değil,
toptan çalınmasını bıraktım, gelenin geçenin vereceği zarar bile hayli
tuzlu olur. Bir veya iki kilitle bisikletin üzerindeki bütün malzemeleri garantiye
alamazsın...

Kaldı ki kilit dediğin; kısa zaman için bir yere bırakmak gerektiğinde veya
bir yere sokamayıp yakında bir yere bırakmak zorunda kaldığın zaman,
birinin bisikleti kapıp gitmesini engeller o kadar, daha fazlasını bekleme.

O zaman ya bisikleti almayacağım ya da bu duruma katlanacağım :)

Ancak bizim apartmanda gelen geçen pek zarar verebilecek konumda durmayacak bisiklet. Demirlere kilitlenecek. Ha birisi ard niyetle gelip bir şey yapma kalkarsa onu bilemem tabi ama başka çarem yok diyorum.

Ben ister miyim bisikleti apartmanda tutayım. En azından kapımın önünde kitli olacak. Üst katlarda. Ve belki de 5 ayrı kilit takarım.

Geri