Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Bakımı Nasıl Yapılır

Tepki
1
Bisiklet
Bianchi
Arkadaşlar haftada 3 kez tura gidiyoruz ve hep enduro parkurlarından geçiyoruz sert inişler oluyo bisiklet speed 2000 bazı sesler gelmeye başladı bakım nasıl yapılabilir şimdiden teşekkürler

Scudo
Gercekten bianchi speed 2000 ENDURO sert inislere uygun bir bisikletmi?

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
bisiklet yeterli değil tabi aldıktan sonra merak saldım

Benim bisikletim de çok pislendi haftaya bakım yapmam gerek ancak nasıl yapacağım bilmiyorum. Zinciri ve aktarıcıları mazot ile temizleyeceğim ama rubleyi ne yapayım ? Disk frene mazot gelmemesi gerekiyor sanırım. Disk freni nasıl temizlemeliyim ?

@Mustafa Güldal
disk frenin temizlenmesi gerekmez tabi içine çamur dolmamışsa:) rubleyi diş fırçasına gaz yağıyla fırçalayarak temizleyebilirsiniz.:)

çamur falan girmedi hiç,o zaman sadece zincir,aktarıcılar ve rubleyi temizleyeyim. Mazotla temizlesem nasıl olur acaba ?

çamur falan girmedi hiç,o zaman sadece zincir,aktarıcılar ve rubleyi temizleyeyim. Mazotla temizlesem nasıl olur acaba ?

Salam Hakan

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mazot yaglari ve kiri soker ancak bulundugunuz ortam tozly ise toz tutar. Toz tutmayan bir kuru yaglayici alin. Mazotla twmizleyin, sonra su ile yikayin sonrada kuru ortam yaglayici ile yaglayin. Bulunduguniz ortam kuru yagissiz ve tozlu bir ortamsa bunu uygulayin.

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

@celalettin aktas

temizliği banyoda yapacağım yani toz falan yok.Mazotla temizleyip sonra dikiş makinesi yağıyla yağlasam sorun olur mu ?

Dikiş makine yağı, çok çok ince bir yağ, uzun süreli kullanımlar için uygun olduğunu düşünmüyorum. Belki zinciri sık yağlamak ile kullanılabilir. Ama ister kuru ortam olsun ister ıslak ortam olsun zincir yağları çok pahalı değil, onlardan birini kullanmanızı tavsiye ederim.

Geri