Scudo Sports

Bisiklet deneme/kiralama

@rif

Üye
Tepki
33
Arkadaşlar merhaba.

Öncelikle konuyu yanlış yere açtım muhtemelen ama nereye açacağımı da bilemedim kusuruma bakmayın.

Şu anda giriş seviyesi bir şehir/tur bisikleti kullanıyorum. Merak ettiğim ise büyük şehirlerde (ben ankaradayım) yol bisikleti kiralayabileceğim bir yer var mı? İyice kanıma girdi almak istiyorum bir yol bisikleti fakat bana uyar mı becerebilir miyim bilmiyorum. O keyfi ücreti mukabil bir günlüğüne tatsam fikirlerim netleşecek. Uzatmayayım böyle bir uygulama yapan yer var mı bildiğiniz?

Düzeltme: Şahıstan değil kiralama talebim yanlış anlaşılmasın. Böyle bir firma dükkan falan var mıdır diye soruyorum.

Scudo
Kimse yol bisikleti kiralamaz.

En azından bisiklet hakkında 3-5 bir şey bilen hayatta kiralamaz

@E.E kendi mesajımı okuyunca farkettim. Düzeltme yazdım altına. Kimse bisikletini kiralamaz herhalde yani talebim kullanıcıdan değil. Ticari olarak yapan vardır belki diye sordum. Teşekkürler.

@E.E
Kusura bakmayın konuyla âlâkam yok fakat bunun nedenini merak ettim, rica etsem açıklayabilir misiniz?

@alifurkan390 Şahıstan bahsetmedim.

Bisikletçilerde kiralamaz , yol bisikleti herkesin kullanabileceği ve kontrol edebileceği tipten bir bisiklet değil ''aaa ulan kiralayım bir deneyeyim nasıl oluyor'' acaba diyip herkes kiralarsa 2 güne perti çıkar o bisikletin ya çok hızlı giderler bir yerlere girerler ya lastiği kabak ederler (inceliğinden dolayı) ya mazgala girerler v.s v.s.

Yani kiralanacak tipten bir bisiklet değildir yol bisikleti.

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
@E.E
Anladım, teşekkür ediyorum :)

• Beğen
Tepkiler: E.E
@@rif

eymir'deki delta 2-3 tane geotech belgium model yol bisikleti kiralıyordu. giriş seviyesi modeller ama kadro boyları sanırım bayaa küçüktü.

@E.E

Açıklamanız çok önyargılı olmuş, yol bisikletini çok kırılgan sanmışsınız ve çok da gözünüzde büyütmüşsünüz.

Her bisiklet kiralanır. Sorun arz-talep meselesidir. İsteyeni çok olsa herkes yol bisikleti kiralar. Piyasanın kuralı budur. Örnek mi?

(link)

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
@Bahadır Gürel Ya beni o yol bisikleti çok kırılgan diyenlerle kıyaslamayın lütfen :)

Ama herkesin kullanacağı tipten bir bisiklet değil ne derseniz diyin. Kasislerden mtb gibi geçerlerse kaldırımlardan kütür kütür inerlerse görürürüz o zaman.

Kiralanacak bisikletler max 800 liralık bisikletler olacağını göz önünde bulundurursak daha bir korkunç duruyor manzara.

Şahsen ben kiralamazdım insanları düşünerek

@E.E

Bu ülkede Ferrari de kiralanıyor Lamborghini de. Yani bedelini ödemeye hazırsanız en kalitelisini bile kiralarsınız. Para kazanmak isteyen insanlar her konuda hizmet veriyorlar, risklerini de ayrıca hesaplıyorlar.

Siz bisiklet dükkanı açarsanız yol bisikleti kiralamayın ama bu ihtiyacı olanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.

• Beğen
Tepkiler: mseldur ve Mert S.
@Bahadır Gürel tamam reis sakin :)

Ama ben yinede uyarımı yapayım dikkat et sürerken.

@@rif Siz bir kaç gün önce Carraro sportive serisi bir bisiklet almıştınız diye hatırlıyorum. Şehirden neden vazgeçiyorsunuz ve Carrarodan memnunmusunuz? Sadece bilgi amaçlı soruyorum.

@Erdem Yıldırım Eğer lafınız banaysa - ki banadır başka kimse bir şey dememiş

Evet yol bisikleti sürmek ayrı bir yetenek ister ayrı bir dikkat ister ama elit olduğumuz anlamına gelmez.

Ortalama bir mtbden şehir bisikletinden v.s daha yüksek hızlara ulaşır ve dikkat ister. Kontrolü bir mtbnin yada şehir bisikletinin kontrolüne benzemez

Bunu binen bilir zaten

edit: ayrıca yol bisikletlileri demişsin , ne alaka onu anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: kasapogluu
@E.E Eğer her bisiklet kendi kullanım alanı içinde kullanılacaksa zorluklarında bir fark olmayacaktır bence.Tabi ki mtb yi düz yolda sürmekle yol bisikletini düz yolda sürmeyi kıyaslarsak haklı olabilirsiniz.

Sanki Araba kullanan birinin uçak kiralamaya çalışması boyutuna vardırmışsınız işi. :)

@Erdem Yıldırım Yetenek geliştirilebilen bir şeydir. Hani pat diye binen birisi ilk binişinde afallar :) Yoksa bisiklet binebilen herkes yeteneklidir. Ama ayrı bir yetenek derken o bisikletin karakteristik özelliğini anlamak özümsemek anlamında dedim

@slcktutar ferraride bir arabadır ama satan herifler 1 haftalık eğitim veriyor daha önce kullanmamışlara :))

• Beğen
Tepkiler: Erdem Yıldırım
@E.E Ben yetenek değil de öğrenme ya da tecrübe diyelim anlaşalım o zaman:) Zira yetenek kalıtsal temeller üzerine kurulu bir kavram ve motor becerileri gelişmiş her birey yol bisikleti,tandem,mtb vs araçları kullanmayı gerekli tekrarla öğrenebilir.

Geri