Yazılımcıyım, iş yanında hobi olarak da yaptığım olabiliyor...
Kameradan bakılarak kullanılan (FPV) radyo kontrollü model uçak ve dronlarla ilgilendim bir ara (hazır almak değil de montaj yapmak/toplamak şeklinde) ama çocuk olduğundan beri vakit bulamıyorum, çok zaman alıyor: Önceki günden uçuşa hazırlanmak gerekiyor (piller şarj ediliyor, sahada yapması zor olan kontrol ve ayarlar yapılıyor...) uçuş için de genelde tüm günü ayırmak gerekiyor. Uçuş sonrasında da yine pilleri şarj/deşarj ederek optimum saklama seviyesine indirmek, kırım olmuşsa düzeltmek, değiştirmek ya da alışveriş yapmak gerekiyor. Can ve mal güvenliği sebebiyle şehir içerisinde asla uçuş yapmam, haliyle araba yükleyip uzaklara gitmek gerekiyor... Bu da bir günü full ayırmak demek zaten. Uçak için yeni (renkli!!!) bir uçuş kontrolcüsü almıştım, uçağımın gövdesini yenilemiştim (en az 2 yıl oldu) daha uçmadı duruyor. Çocuk gelecek hafta 2 yaşına girecek.
Bir ara Arduino'ya baktım, aklımdaki işler için yetersizdi. Buzdolabının kapağı uzun süre açık unutulunca öten birşey yaptım, dolabın içinde duruyor, en azından işe yaradı.
Bir ara yine dron kontrol kartlarının yazılımlarıyla (stm32 işlemcili kontrolcüler) ilgilendim, radyo alıcı/verici kontrolcüsü montajı yaptım. Yeni eve taşınınca tüm malzemeleri/atölyeyi aynen kurdum ama havyayı daha bir kere çalıştırmadım, ekimde yıl olacak.