Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet dışında nelerle uğraşıyoruz?

Ben de cafe racer belasına bulaştım. Aşağıdaki motoru kıtır kıtır keseceğim;

jj2nhf.jpg

1z5pze8.jpg

Scudo
Bende bir motor meraklısı olarak cafe racerleri çok severim.kolay gelsin sonucu merakla bekliyorum Ozan bey.

@charlieselim
Rica ederim yardımcı olabileceksem ne mutlu bana. Evde değilim konuyu açmak biraz sarkabilir. O yüzden buradan dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım. 80 li yıllarda x gazetesi karton maketler dağıtırdı hediye olarak. Ortaokul yaşlarında bunları yaparak başladım. Ondan sonra uzun bir ara verdim. 7-8 yıl önce internette tesadüf eseri bu işin papercraft adı altında profesyonel olarak yapıldığını öğrenince tekrar başladım.

Çok küçük maketler yapmayacaksanız ciddi bir el becerisine ihtiyacınız yok. Ama katlanan parçaların nereye ait olduğu ve hangi parçayla birleşmesi gerektiği konusunda karışıklık oluyor. O zaman biraz sabır ve uğraş gerektiriyor. Meraklıysanız çalışarak rahatlıkla kendinizi geliştirebilirsiniz.

O arabalar yaklaşık 40-50 cm uzunluğunda. Ben birini 3 günde bitirdim. Transformers 6-7 yaşlarında bir çocuk boyunda ve aralıklı çalışma ile yaklaşık 3 ayda bitti. Ancak bunlar başlangıç seviyesine uygun değiller. Tavsiyem cubecraft denilen basit örneklerle başlamanız. Böylece hem sabrınızı ve yeteneğinizi hem de merak ve heves seviyenizi belirlemiş olursunuz. Eğer ilk maketi bitirdikten sonra kısa sürede yenisini yapma ihtiyacı hissederseniz rahatlıkla bu hobiye devam edebilirsiniz. Bana genelde öyle oluyor. Takıldığınız konularda özelden yazarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Yazdırılmaya hazır geniş bir maket arşivine sahibim. Zevkle paylaşmaya hazırım.

@selmantuncer rica ederim malzeme Türkçe de sert köpük olarak tanımlanmış. Yapı marketlerde mevcut. Ancak Bahsettiğiniz RC modellerde kullanılan malzeme ile aynı mı bilmiyorum. Sanırım videodaki hazır olarak kesilmiş alan kişi sadece montajını yapıyor. Foam bord u kendiniz alırsanız. Prejesini çizmeniz gerekecek.
İngilizceniz iyiyse alttaki siteden faydalanabilirsiniz. Videolar da var.
Açıkçası benim çok detaylı bilgim yok.

(link)

@esatgelmedi ben baya bir araştırma yaptım zaten bu adamlar çizimleri yapıyor ben de indirdim.bizim buradaki yapı marketler de olan köpükle tek farkı inceliği ve dışında jelatine benzer bir malzeme var asıl önemli olan parça o zaten.

• Beğen
Tepkiler: chiwoxx
Her türlü sporu severim, futbol ve basketi oynamak, tenisi hem oynamak hem izlemek hoşuma gider. Bateri ve bas gitar dersleri almama ve enstrümanları edinmeme rağmen maalesef devam ettiremedim. Lise ve üniversitede 1/72 helikopter ve 1/35 modern savaş araçları maketleri yapardım. Sinclair 48K'dan beri oyun oynuyorum (Şu an PS3 var)

Asıl ilgi alanlarım motosiklet, seyahat ve fotoğrafçılık. Motorla yurtdışı seyahat hayalim var. Filtre kahve tiryakisiyim. :hhhhhh: Son 3-4 yıldır malt viskiye sarmış durumdayım.

Bisiklete son 5-6 yıldır çocukluğumdan beri daha ağırlık vermeye başladım. Son 1 yıldır motorumdan daha fazla km yaptım, motorumu aldatıyormuş gibi hissediyorum. :D

• Beğen
peyzaj mimarıyım. iç mimarlık yapıyorum :confused:

arada bi fotoğraf çekiyorum. arada bi koşuyorum arada bi yüzüyorum. en baskın olanı bisiklet.

Ders çalışıyorum...

• Beğen
2010 yılındaki fiat 131 coupe modelim

(link)

2014 yılındaki papercraft otobüs modelim

(link)

(link)

(link)

Çok güzel uğraşlar var.

Bende fotoğraf ile uğraşıyorum. (link)

Hatta fotoğraf ile ilgili blog yazmaya başladım. (link)

Le Cordon Bleu'de öğrenciyim. Şef olma adımlarındayım :) Bu yüzden yemek yapmakta bir diğer hobim özellikle Fransız ve İspanyol mutfağı ! :)

Haftanın 3 günü kick boks 3 günü muay thai, pazar günü de köye gidip tarla işleriyle uğraşıyorum şaftım kayıyor

• Beğen
Yazılımcıyım, iş yanında hobi olarak da yaptığım olabiliyor...

Kameradan bakılarak kullanılan (FPV) radyo kontrollü model uçak ve dronlarla ilgilendim bir ara (hazır almak değil de montaj yapmak/toplamak şeklinde) ama çocuk olduğundan beri vakit bulamıyorum, çok zaman alıyor: Önceki günden uçuşa hazırlanmak gerekiyor (piller şarj ediliyor, sahada yapması zor olan kontrol ve ayarlar yapılıyor...) uçuş için de genelde tüm günü ayırmak gerekiyor. Uçuş sonrasında da yine pilleri şarj/deşarj ederek optimum saklama seviyesine indirmek, kırım olmuşsa düzeltmek, değiştirmek ya da alışveriş yapmak gerekiyor. Can ve mal güvenliği sebebiyle şehir içerisinde asla uçuş yapmam, haliyle araba yükleyip uzaklara gitmek gerekiyor... Bu da bir günü full ayırmak demek zaten. Uçak için yeni (renkli!!!) bir uçuş kontrolcüsü almıştım, uçağımın gövdesini yenilemiştim (en az 2 yıl oldu) daha uçmadı duruyor. Çocuk gelecek hafta 2 yaşına girecek. :koptum:

Bir ara Arduino'ya baktım, aklımdaki işler için yetersizdi. Buzdolabının kapağı uzun süre açık unutulunca öten birşey yaptım, dolabın içinde duruyor, en azından işe yaradı.
Bir ara yine dron kontrol kartlarının yazılımlarıyla (stm32 işlemcili kontrolcüler) ilgilendim, radyo alıcı/verici kontrolcüsü montajı yaptım. Yeni eve taşınınca tüm malzemeleri/atölyeyi aynen kurdum ama havyayı daha bir kere çalıştırmadım, ekimde yıl olacak.

• Beğen
Ben de 2 kedi bir köpeği olan.. şile de doğa içinde hafta da 5 gün antrenman ve kamp yapan . Gitar çalıp şarkı söyleyen biri olarak aranızdayım [emoji4]

SM-N910H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Can Bozkurt
Bir kere bisiklete binip de o asfaltı hissedince, bisikletin rüzgarı saçlarımı dalgalandırınca zaten bu motivasyon olarak yetiyor. Beton yığını şehirlerde yanlız kalabilmenin farklı bir yolu benim için.

Bisiklet harici hobim(!) üniversite sınavına hazırlanmak herhalde.

Özgür bey çalışmalarınız daha önce görmüştüm.elinize sağlık çok güzel modeller.

Hafta sonları Düğün Fotoğrafı Çekimyorum hatta Katlanır bisikleti bu hafta çekimde kullandım :)

• Beğen
Tepkiler: venom09
Geri