Acizane tavsiye koşuyu birden hızlandırmaya calismayin.sakatlik riski cok fazladir.ayakkabi secimi ve ebati cok onemlidir.uzun sure dusuk nabiz ve tempolarda kosarak bacaklar hazir olduktan sonra yuklenmelere baslayin.esnetme cok daha onemli ve mumkunse bir kosucu arkadastan bire bir tavsiyeler alin.
@Ferhat Köse Tavsiyeniz için teşekkür ediyorum.Kaliteli bir koşu ayakkabım var.İlk etapta düşük tempoda balayacağım.Sabahları lojmandan parkımıza gelen asker arkadaşlarla koşmaya başlayacağım.
Yazdan yaza da olsa yüzmeyi(denizde) tek geçerim. Vücut geliştirme(Vücuttaki kırıklar dolayısıyla bu sene ara vermek zorunda kaldım.).. Ara sıra da koşuyu ekleyebilirim sanırım..
@Candan Biberci
Iste o ayakkabiyi kosucu arkadaslara muhakkak sorun.bende her pahali ve kaliteli ayakkabinin iyi oldugunu dusunenlerdendim ta ki gecen sene kış dönemleri kondisyon icin kosma karari alincaya kadar.ozellikle asfaltta kosacaksaniz ve 5 k ustu kosacaksaniz muhakkak asfalt zemine uygun bir ayakkabi olmasi gerekiyor.uzun mesafe kosacaksaniz da biraz buyuk olmasi tavsiye ediliyor cunku kilometre arttikca ayak şişmeye basliyor.tartan zeminde kosacaksaniz bu kadar hassas olmaya gerek yok.tempoyu dikkatli arttirin yeter.dönmeli parkurda kosacaksaniz surekli ayni yonde kosmak o taraftaki dize ekstra yuk bindiriyor.bu yazdiklarim benim bir yilda kosucu arkadaslardan aldigim ilk tavsiyeler denenmis ve sonuc alinmistir.gectigimiz pazar ankarada buyuk Atatürk kosusuna katildim kendimi denemek icin 10 k 42 dakika 10800 45 dakika surdu ki bir bisikletci icin guzel degerler aldigim tavsiyelerin dogrulugunu onaylar nitelikte.birde donmeli parkurdan ziyade uzun yol yapmak ayni yerlerden gecmemek cok iyi geliyor aklima gelmisken onu da yazayim.