Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Düşmanı Komşum.

ali bal

Aktif Üye
Tepki
66
Bisikletim ile işten döndüğüm günlerde (sabah saat 10:30 civarı) eğer tekrar dışarıya çıkacaksam bisikletimi apartmanın iç merdivenlerinin korkuluklarına kilitliyorum. Benim evim 2. katta. İlk zamanlar giriş katının orada ki merdiven korkuluklarına kilitliyordum. Muhterem komşumuz eşime söylemiş eşiniz bisikleti oraya koymasın diye. Şöyle bir baktım kimseye bir zararı var mı diye bisikletin duruş şeklinde koyduğum yerde kimseye bir zararı yok gibi geldi bana ve aynı yere koymaya devam ettim. Sonra tekerleklerini indirmişler. Neyse dedim kimseye bulaşma. Benim dairenin önüne koydum orada da indirdiler. Yok dedim daha fazla sabredemeyeceğim. Hadi ilk seferde lastikleri indiren belli sebebi de belli kapısının önü diye indirdi. İkinci seferde benim dairemin önü kime ne kardeşim dedim. İndireni sordum soruşturdum bulamadım. Bisikletimi tekrar bıraktım üzerine de not yazdım. Bir sorunun varsa konuşmayı dene diye. Yine ses seda haber yok. Sonra da yol bisikleti aldım. Dağ bisikletini o günden beri henüz kullanmadım. 105 ful setli yol bisikletimi de bu cahil bisiklet düşmanı insanların içine bırakmaya hiç niyetim yok. Sorun şimdilik çözüldü gibi duruyor bu durumda. Ama yaza MTB yi yine benim dairenin önüne bıraktığımda lastikler inerse bakalım ne olacak göreceğiz. Arkadaşlar benim bir suçum varsa lütfen söyleyin eleştirilere açığım valla.

Scudo
Cahil insanla uğraşmak zordur,belaya bulaşmamak lazım..belki de komşunuz da,bir kıskançlık yada hasetlik vardır..

• Beğen
Tepkiler: ali bal
Dış kapıya ufak bir kamera yerleştirin ve görüntü yakalamaya çalışın.
Elde ettiğiniz görüntü sayesinde komşunuzun yaptığına emin olduktan sonra komşunuza bu yaptığının yanlış olduğunu anlatın ve bir daha yapmaması için ricada bulunun.
Hala problem çıkarırsa görüntüleri gösterip polise şikayet edeceğinizi söyleyin.

İşlem tamam :in: :)

sizi çoluk çocuk görüyordur, " işinde gücünde adam çocuk gibi bisiklet tepesinde geziyor peh" diye düşünüyordur. manda kasa denen mercedesle apartman kapısının önüne insan geçemicek şekilde koysanız ozman hoşgeldin komşum nasılsın der :D

Kamera olayını bende düşünmüştüm. Ama şu iç lastiğe sıvı doldurma olayı hiç aklıma gelmemişti. Süper fikir. Asit doldurayım iç lastiğe. Beni de kendilerine benzettiler. İçimde ki canavar ortaya çıktı.

@Hamit E.
Aynen öyle bunların layığı öyle insanlar

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
@ALİ BAL

Bence hiç düşünmeyin böyle bir şeyi gözü kör olabilir,sonra haklıyken haksız duruma düşüp,Allah muhafaza hapise dahi girebilirsiniz.

Bina boşluğu binanın ortak alanıdır, komşuların tamamı rıza göstermiyor ise veya apartman yönetim defterine bunu oy çokluğu ile karara bağlatmaz iseniz bina boşluğuna her istediğinizi koyma hakkınız yok.
"Dolayısı ile de benim dairemin önü, istediğimi koyarım" da diyemezsiniz.

@halil ibrahim duran

Aslında Halil İbrahim Bey doğru söylemiş. Çoğumuz madem komşunuz bisiklete düşman biz de ona düşman olalım mantığı ile yaklaştık.

foto koysan burda bi mahkeme kurabiliriz :D

Apartman boşluğu ortak kullanım alanı olduğu için komşularınızdan onay alınması gerektiğini düşünüyorum. Apartmanınızda kaç kişi oturuyor bilmiyorum ama bisikleti oraya koymadan önce tek tek hepsinden onay almanız en başta sizi rahatlatırdı. Komşunuz en güzel şekilde tepkisini vermiş zaten, maalesef siz ters düşmüşsünüz kendisiyle.

Biz bisikleti benimsemiş olabiliriz. Başka insanları benimsemedikleri için suçlamak, onları hem bizden hem de bisiklet sporundan uzaklaştırır. Ben de bazen aynısını yaptığımı kabul ediyorum.

(link) Ali bey kat malikleri kanununa göre apartmanın ortak kullanım alanlarına kendi kapınızın önü dahi olsa hiç bir özel eşyanızı koyamazsınız kanunlar gayet nettir ancak komşunuza özel eşyanıza ,malınıza kasıtlı olarak zarar vermekten dava açabilirsiniz tabi ki sağlam kanıtlarınız varsa...

Merdiven boşluğu ortak kullanım alanı diyen arkadaşlara kesinlikle hak veriyorum. Ben şu ana kadar öyle düşünememiştim. Ama söylendiği gibi ortak kullanım alanı işte herkes bir şekilde bu ortak kullanım alanını kullanıyor. Bazıları bebek arabası bazıları pazar arabası mutlaka herkes bir şeyler bırakıyor. İnanın beni rahatsız etmediği sürece (merdivenden çıkıp evime ulaşabiliyorsam) kim neyi bırakmış umurumda olmaz. Bisikletimin lastikleri indirildikten sonra ben merdiven boşluğuna kim ne bırakıyor diye bakmaya başladım. Ortak kullanım alanı ise ortak olarak kullanacağız yani diye düz bir mantık yürütürsem hata yapmış olur muyum bilemedim. Bu forumu bu yorumlar yüzünden seviyorum %95 i sağduyulu insanlar. Bu durum forumun özelliği mi bisiklet kullananların ortak özelliği mi onu da bilemedim ama çok önemli değil.

@ERTUNGA

Teşekkür ederim. Pompa ile hava bastık bitti davalık bir şey yok. Ama bu kat mülkiyeti kanununu paylaşmanız iyi oldu. O zaman koymayacağız artık ne yapalım.

Sizin lastiklerinizi indirmek yerine sizinle konuşsaydı keşke,ama işte onu düşünecek beyin yok..

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
Haklısınız Ali bey her şey yazılı kurallara bağlanamıyor ancak kanunlar net ,ayrımsız ve katidir ....Bisikleti pazar arabasını çocuk arabasını geçin kat mülkiyeti kanununa göre kapınızın önüne terlik bile koyamayız lütfen beni yanlış anlamayın kanunları hiçe saymak hiçe sayanı gördüğümüz de görmezden gelmek idare etmek bizim içimize işlemiş komşumuzun pazar arabasını kapısının önüne koyduğun da uyarmamız gerekli çünkü aynı komşu bir pazar sabahı halısını sizin pencerenizin önünde gürültü ile çırpabilir pazar arabasından dolayı kendinde o hakkı görür taviz tavizi doğurur...Sağlıcakla kalın.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Kurallar çiğnenmek içindir!

Efenim biz insanlar konuşarak anlaşabiliyoruz. Tekerlek indirerek değil,biliyorsunuz. Ben biraz daha üstüne giderdim arkadaşımızın. Sadece mantığı elden bırakmamak gerekir. Sevgiler!

Allah akıl fikir versin. :rolleyes: Bu arada latex iyi fikir ağzı yüzü kaplansın :D

Apartmandır bu. Psikopatı, sosyopatı, zırdelisi, cahili, ruh hastası, bunağı, manyağı, sapığı, serserisi, lümpeni, yamyamı, vahşisi, görgüsüzü, embesili, gerizekalısı, antisosyali, saplantılısı daha sayamadığım (sayamadığım hasta türleri lütfen beni bağışlasınlar) bir yığın insan türünü içinde barındırır. Nuhun gemisi gibidir apartman veya Babil kulesi. Ne kadar tuhaf ve birbirinden uzak yaratık varsa hepsini birarada barındırır. Bence belaya gözükapalı atlamayın. Maazallah sizden daha deli birisi çıkar azıcık çizebilir. Bilirsiniz çizikler türlü türlüdür. Ağır çizikler kan kaybından götürür. Geriye bir pişmanlık bile bırakmaz. Ruh hastalarının cezai ehliyetleride yoktur üstelik. Kim vurduya gidersiniz. Onun için alttan alın. Ama sizi kavgada yumruğun hesabı sorulmaz dercesine teyakkuza geçmiş ve arbedeye hazır görüyorum. Sonra kendinize yazık edersiniz. İşin hukuk tarafına baktığımızda kat mülkiyeti kanunu var komşular arası ilişkileri düzenleyen. Bildiğim kadarıyla merdiven boşluğu, sahanlıklar binanın ortak malıdır ve her isteyen babasının malı gibi kullanamaz. Bu durumda her açıdan komşunun haklı çıkma ihtimali yüksektir. Komşular arası bu tür küçük işgallere komşuluk hukuku ve zımmi kabul ile göz yumulur. Ama sizinkilerde anlaşılan o hoşgörü zeminide yok. Herkes muhtemel bir kavga için çoktan gardını almış. En azından siz bile. Bisikletseverler efendi adam olurlar. Eğer siz bu durumdaysanız komşunuz garanti levyeyi hazırlamıştır. Siz siz olun temkinli olun derim. Belaya bulaşmayın. Benden söylemesi.

Geri