Scudo Sports

bisiklet gitmiyor arkadaşlar

ec038

Üye
Tepki
12
selamlar arkadaşlar..aranıza yeni katıldım.. geçen yıl bir bisiklet almıştım.. markası ümit :D.. bisikleti normalde yorsa da kullanıyordum.. fakat babamın yaklaşık 15-20 yıllık bisikletini sürünce fark ettim ki bu bisiklet gitmiyor.. pedalı bıraktığım anda yavaşlıyor.. servisine gittim.. adam bana bunun malzeme kalitesinin düşük olduğunu ve yapabileceği bişe olmadığını söyledi.. sizce göbeklerin falan malzeme kalitesi gitmesini engeller mi ??? ne yapabilirim düzelmesi için ?? bisikletin linki aşağıda

(link)

Scudo
Servisteki adam kimse taktir ettim, size doğruyu söylemiş, bu bisiklet bu kadar deyip, daha iyi bir şey almanız daha ucuza malolur.

kadrosu cok kotu.orta suspansiyon gucu emiyor.bununla yokusu cıkan adam gormustum sonunda pes etti adam kendinden gecmis konusamıcak haldeydi.sil bastan yeni bisiklet alman lazim.bu kadroya masraf yapilmaz.Orta süspansiyondan uzak dur.ön amortisor maşası lock-out kitlenebilir olması lazım.

Dost acı söyler mantığıyla arkadaşlar gerçekleri söylemişler. Bence de onu bir çocuğa hediye edip kendinize daha güzel bir şey almak gerek.

• Beğen
Tepkiler: Mesut C.
Bisikletin göbeklerinde sorun olabilir,bilyelerin yeniden dizilmesi lazım arkadaşlarımızında söylediği gibi orta yay(amortüsör) gücü emer bu yüzden bu bisikleti bir çocuga hediye edip yeni bir bisiklet almanı öneririm.

2.el düşünürsen Carraro 419 lara bak Fiyatları 400 lerde.

arkadaşlar orta amortisörü iptal edecek bir yöntem keşfettim.. sele borusunun içine girebilecek bir boru kestirip aşağıya temas edecek şekilde taksam şekli bozmadan bu işi halletmiş olurum.. fakat başka bisikletçiler gezdim bugün de adamlar dış lastiklerin berbat diyor.. onlardan dolayı gitmiyor diyorlar.. bir ikincisi de revizyona sokalım bunu düzelir, bilyelerin fabrikadan yeterince yağlanmaması ve talaşların içinde kalması da sebep oluyor diyorlar.. toplamda 70 tl ye mal olacak.. şimdilik sadece sele borusu aldım bide içine girecek boru alıp kaynattırdım.. boya alıp npyadıktan sonra takacaktım ki mesajlarınız şok etti :D.. şu an önümde iki seçenek var.. 250 tl ye almıştım zaten.. 70 daha harcayıp adam etmek yada bunu birine verip gidip adam gibi bir bisiklet almak..sizce ne yapıyım??? hepinize ilginiz için teşekkür ederim

Kesinlikle ikinci seçenek, bisikleti yürütmeyi başarsan bile aldığın zevki yukarılara çıkaramazsın...

Bisikletinizi çok sevmiyorsanız yenisini alın, satmakta zorsa, bisikleti olmayan birine verin bence.
Ama tabi bu da bir bütçe meselesi.

bu işin doğrusu yok bence...
bazen üstünde uğraşıp 4 tl harcadığınız bizikleti 2 tl harcayıp aldığınız yeni bisiklete tercih edersiniz....
bisiklet biraz aşk işi, -aşk kelimesinden sonra kötü durucak ama, -amaç işi :)

eğer yeni bisiklete para verebiliyosanız ve içinize bu siniyosa... yenisini alın... yoksa eskisi üzerinde uğraşın :)

önemli olan sizin hangisini yaparak daha keyif alıcağınız... :)

(ama kolaylık açısından, arka süspansiyonu olmayan bi yeni bisiklet, daha iyi olur gibi :) )

arkadaşlar sorunu tespit ettim.. bu arada tavsiyelerin hepsine teşekkür ederim.. sanırım bir süre buna binmem gerekecek.. sınava gireceğim temmuzda onun için hazırlanıyorum.. bisiklet seçmekle ve bununla uğraşmak vakit alacak şüphesiz o yüzden bu işe ara veriyim dedim.. hayati bir sınav ve çok sarsakladım.. sorunu bulana kadar rahat etmeyeceğim diyordum onuda buldum.. bisikletçilerin birinin bile aklına gelmedi bu sıkıntı olacağı.. bisikletin arka göbek dansözlere taş çıkartır.. ben kalitesizliğe bu kadar da olmaz diyecek şekilde argo konuştum o olayı görünce.. sizlere göstermek için video çekip koyuyorum.. video da dişlilere dikkatli bakınca belli oluyor.. yarın servisi arayıp durumu izah edeceğim.. kabul etmezlerse hakem heyetine kadar yolu var bu işin.. tabi ki 2 ay sonra bu işin peşine düşerim eğer tamam getirin bisikleti servise bırakın biz yapınca ararız dedirtene kadarda konuşacağım

Dişlilerin arkasındaki plastik parçayı diyorsanız o orda serbest bi parçadır, göbekle bir alakası yok, pek bi fonksiyonu da yok (belki dişlilerden diske yağ sıçramaması için filan olabilir, emin değilim). Dişlilerdeki hafif salınımı diyorsanız o da bence normal. Rublede az bi boşluk olabiliyor o kadar, hatta viteslerin daha rahat geçmesini sağladığını okumuştum bi yerlerde. Göbeğin diğer ucuna bakınca göbek düzgün dönüyor gibi görünüyor bana.

Orta amortisörü de iptal etmek için kadroya bişeyler kaynattırmak yerine, amortisörü yerinden söküp oraya düz sabit boru gibi bi parça uçlarını deldirip takabilirsiniz, hem bisiklet bozulmamış olur hem de amortisörü geri takacağınız tutarsa pişman olmazsınız.

• Beğen
Tepkiler: ec038
@Levent İpek

galiba bu durum kalitesiz bisikletler için normalmiş.. serviste telefona bakmıyorlar.. öylede kalitesiz bir servisi var.. fakat ben yinede bisikletçiye gittim servisin yönlendirdiği.. boşa uğraşma arkadaş bu ucuz olduğu için böyle kalitelisini garanti dahilinde takmazlar deyince hak verdim.. uğraşma gereği olmadığını düşünerek revizyona bıraktım.. adam revizyondan geçince düzeleceğini söyledi.. birde lastik aldım.. bakalım eğer düzelirse bir süre buna binmem lazım.. düzelmezse öğrenci halimle model yükseltemeyeceğim için bir süre bunu kenara koyacağım.. hatta satmaya çalışırım :).. yeni aldığım sele borusuna taktığım boruyu bisiklete kaynattırmadım... sadece sele borusunu uzatmak için ucuna boru kaynattırdım... bisiikletin amortisör şu an iptal.. dikkat etmeyince boru anlaşılmıyor bile.. uyumlu oldu kadro ile..

arkadaşlar başınızı şişirdim ama mesajımdaki 2. seçeneğin ağırlıkta olması bende değiştirme hevesi doğurdu.. mesleğimi elime alıyım bunu değiştirme olayını değerlendirip bisiklet araştırması yapacağım.. tabiki şartlar olgunlaştığı zaman.. birazda vazgeçme sebebim atamam olduğu takdirde şehir merkezi olacağı şüpheli bir durum... köy yerine bu bisiklet bile çok gelir diyerekten buna bakım yapma kararı almıştım.. sizlerden bisiklet alacağım zaman fikir alacağım inş.. en iyi kullanan bilir diyerekten kaliteli bişe kısmet olur umarım :).. bunu revizyona verdiğim usta hele ki gelmişsin içinden bir sürü demir talaşı çıktı dedi.. eğer doğruysa ki gidişi gayet güzel bir hale gelmiş bu durum iyi bişe benim için.. kafamı daha fazla ağrıtmamış oldu böylelikle.. fotousunu çekip fotoğraf bölümüne koyacağım ama inanın utanıyorum yaa :D.. iyi forumlar bol pedallar herkese

aklıma birt ek göbekler geliyor bi açıp baktırın göbekler ne halde fren sürtmesi olsa anlardınız zaten. Ayrıca şehir lastiği takabilirsiniz biraz daha kazanç sağlar.

Geri