Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet gözlüğü önerisi

Konu göz sağlığı ve uzun vadede risk ihtiva ediyorsa ziyadesiyle ön yargılı olurum. Şu an ki tıbbi teknoloji o kaybı geri getiremiyorsa hassasiyetle ve ön yargılı yaklaşmamız kadar normal birşey yok. Size de tavsiye ederim

Scudo
İnsanlar genelde ürün paketinden çiziksiz çıktıysa hemen olumlu yorum yazıyor ürün sayfasına. Hatta hemen bir kutu açma videosu çekip youtube'dan yayınlıyor. Aldığı gözlüğe çizilme ve çarpma denemesi yapan, su geçirmez ürünü su altına sokup deneyen vb. kişi çok az. Çin sitelerindeki ürünlerde bulunan yıldız sayısının ürün kalitesiyle pek alakası yok bu sebeple.

2 Senedir XLC'nin gözlüğünü kullanıyorum ben. (link)
xlc-naocale-sulawesi-sivo-orange-sg-c10_16e162d8.jpg

Soğuklarda balaklava ile kullanıyorum ama çok buhar sorunu yaşamadım. Ama camların ufak olması hızlandıkça rahatsız ediyor. İlk fırsatta büyük camlı bir modele geçmeyi düşünüyorum. Fiyatına göre çok başarılı, 3 renk cam çıkıyor içinden ve gayet sağlam bir çerçevesi var. Sayısız defa düşmüşlüğü, yuvarlanmışlığı var. Camlarda çizik dışında problem olmadı. Normalde astigmat gözlüğüm var. Ufacık bir cam değişimi çok çok rahatsız eder. (Birçok eğimli güneş gözlüğü gözümü ağrıtıyor) XLC'nin camlarında kenarlarda oluşan bu kırılmalar çok çok az. Rahatsız etmedi hiç. Benim cam boyutları dışında sorunum yok açıkçası.

Büyük camlı gözlük için Sungod aklımı çeliyor. Hala araştırıyorum. (Bilgisi olan yazarsa sevinirim.)

dynamic.png

Arkadaşlar bu gözlük konularinda surekli aliexpress linkleriyle karşilaşiyorum. Ben gozlerimle ilgili çocukluk yillarindan beri ciddi sorunlar yaşayan biriyim. Bu Çin menşeyli gözlukleri almayin allah aşkına.50-100 neyse fazla verin sertifikasi olan duzgun camlar alin. Göz sağliği kesinlikle şakaya gelmez.

Eninde sonunda bir oakley alacak gibiyim ama sormak istediklerim var.

Bu gözlüklerin bazısında road yazıyor bazısında ise prizm yazıyor.

Road olanlar bisiklet için üretilmiş anlamında mı? Road yazmayanlardan alırsak ne olur? :D

Prizm de sanırım polarizenin gelişmiş versiyonu gibi ama tam anlamadım. Kontrastı yükselterek gösteriyor diye algıladım.

Bir de bu gözlükleri nerede deneyebiliriz? 10 gözlükten sadece 1 tanesi yüzüne yakışan biri olarak denemeden almak zor.

Parayı bulursam şayet Oakley Jawbreaker alıcam :) bu modele mutlaka bakın.

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
@alcest Oakley'in kendi sayfasında cam türleri örnek kullanımlarla birlikte listeli.
Kabaca prizm daha yüksek kontrast sunuyor. Road prizm asfalt trail prizm arazi renklerine göre ayarlı. (Gri mavi veya kahve yeşil renkleri öne çıkartıyorlar diyebiliriz)
Linkten detaylı inceleyebilirsiniz;
(link)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@BerkEvren
Teşekkür ederim, inceliyorum.

Yeni konu açmaya gerek görmediğim için buraya yazayım dedim.Malum kış geldi, gözlüklerde buğu sorunu bir ben yaşamıyorum dur :) Geçen bir motovlogda görüp denedim.Sonuç olarak işe yaradı.Buğu oluyor ama anında kayboluyor.Arabalarına uygulayanlar bile varmış yeni öğrendim.Tabi ki bu iş için daha profesyonelce çözümler olabilir ama basit olanı paylaşmak istedim.
Jelli diş macununu cama sürüp kuru bir bezle temizliyoruz, hepsi bu :D

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
(link)

Bir süredir bu gözlüğü kullanıyorum. Rüzgarın gözünüzü yaşartmasına izin vermesi dışında güzel gözlük :koptum: Şekli de iyi :)

@saglam.serdar
Bende bu gözlüğü kullanıyorum hocam,bol rüzgarlı havada kullandım beni etkilemedi.:)Ama hepimizin ortak bir sıkıntı duyduğu nokta nedir dersek, çok buğu yapıyor.Özellkle biraz efor sarfedip dinlenirken varya, bildiğin kaynayan tencereye bakıpta gözlük camını diler gibi oluyorsun:koptum:Onun dışında güzel bir gözlük,buğu için diş macunu sürün diyorlar, bakalım daha denemedim ama deneyeceğim:)

@shooter06
Valla bende de hiç buğu yapmadı :)

Merhaba Arkadaşlar. Lazer markasının Solid State ss1 gözlüğünü almak istiyorum. Bu gözlüğün rx clip yani numaralı gözlük klipsini kullanacağım. Fakat şöyle bir kafa karışıklığı yaşıyorum. Gözlük Erdoğanlar Bisiklette satılıyor ama klips satılmıyor. Klipsi de başka bir sitede buldum ama gözlüğün model yılı ve klipsle uyumu konusunda endişelerim var.

nO4O4R.jpg

Erdoğanları aradım malesef onlar da pek bilgi sahibi değillermiş. Gözlüğün ve klipsin linkleri aşağıda yer alıyor. Kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.

(link)

(link)

Bisikletçi gözlüğü olarak satılan gözlükler performansına göre çok pahalı olabiliyor. Size bu durumda İş Güvenliği ve Sağlığı sektöründen güneşli havalarda kullanım için bir tavsiyem olacak:

Dräger X-Pect 8321 Gözlük

draeger-x-pect-8321-f%C3%BCme-i%C5%9F-g%C3%B6zl%C3%BC%C4%9F%C3%BC.jpg

143205.jpg

Gözü tam kaplıyor, çerçevesi olmaması tam görüş için mükemmel ve hafifliği ile tam bir bisikletçi dostu.
Üstelik fiyatı da çok uygun!

Kullanım alanlarıyla ilgili şöyle bir -gözlüklü ama kasksız- video var:

Bazı sitelerden linkler veriyorum, ancak ben buralardan almadım. Ankara'da OSTİM'den aldım. Daha pahalıya aldığımı söyleyebilirim.
(link)
(link)
(link)

Bu gözlüğü Bandırma-İzmir turunda 750 km kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım.
Tabiki de aynı markanın daha iyi modelleri mevcut. İsteyen onları da inceleyebilir. Alman gözlük markası ile tanışmanızı istedim sadece. Faydam olduysa ne mutlu bana.

Resmi siteleri de bu şekilde. (link)

Merhabalar,

Gece sürüş için renk değiştiren gözlük düşünüyorum.Bütçem sınırlı olduğu için aliexpress üzerinden almayı düşünüyorum. Öneriniz olursa sevinirim.

Teşekkürler

(link)
Bu ürünü kullanan var mı ?
Model Oakley tarzı ama çerçeve ve cam kalitesini merak ettim....

Siroko tavsiye ederim.
(link)
Ben K3 triathlon modelini kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Zaferrr35
arkadaşlar merhaba,
yıllardır güneş gözlüğümü dereceli kullanırım bu şekilde bisiklet gözlüğü kullanan var mı?

arkadaşlar merhaba,
yıllardır güneş gözlüğümü dereceli kullanırım bu şekilde bisiklet gözlüğü kullanan var mı?
merhaba ben bu ürünü kullanıyorum,içindeki aparata gözlükçüm numaralı cam taktı çok memnunum.8F31895B-B4F3-4345-BD05-D9D5F504071C.png

Geri