Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet için 3 dakikalık sunum...

Şevket Akça

Daimi Üye
Tepki
201
Bisiklet
Kron
yapılması istense sizlerden, bisiklet hakkında neler söyleyebilirsiniz ? neyini anlatmak istersiniz insanlara ? hem bilgi amaçlı hem de bu felsefeyi aşılamak için ne derdiniz sizi dinleyen 70 kişilik sınıfa :)

dediğim gibi benim için bir yaşam felsefesi bisiklet. bunu da konu olarak anlatmaya çalışacağım 3 dakika içinde.

Scudo
denizli yeşillikli fotolarla bezenmiş bisiklet turlarından bahsederdim, bir de bisikletin tarihten günümüze evrimi üzerinde ufak bir gösteri sunulablir. özellikle dağ bisikletlerinin karizmatik görüntüsü insanları etkileyebiliyor.

sunum yapacağınız grubun yaş aralığı nedir hocam?

@jogabonito83

üniversite öğrencisi :) 20-30 yaşlarda bizim sınıf :D

Hmm öyleyse kandırmak biraz zor olucak o zaman gerçi kişiden kişiye değişebilir sunum yapıcaksanız ve elinizde teknolojik bir alet yoksa tahtaya araba motosiklet ve bisiklet resmi çizip kısaca insanlara ve doğaya faydaları ve zararlarını anlatarak tanıtabilirsiniz bence

Şehir içinde arabadan daha hızlı olduğunu karbon salınımı vergi park ücreti yakıt vb. gibi masraflarının olmadığı trafiğe çözüm olduğunu detaylı bir şekilde internetten örnekler bularak anlatabilirsiniz :)

Hiçbir şey anlatmayın, izletme imkanınız varsa izletin derim :)) 3 dakika gibi bir sürede nereden başlayıp nereye varabilirsiniz :) yani elbette çok şey anlatılabilir ama izletmek daha etkili olur bence. Kendi çektiğiniz ya da inertnette var olan görüntülerden en çok hoşunuza gidenleri birleştirin derim:)

@Şevket Akça tane tane ve net konuşmasıyla, sizin istediğiniz gibi bir sunumu hazırlamanızda yardımcı olacak tek bir kişi tanıyorum. O da @Anonim :D

Saygılar.

video izletme gibi bir seçeneğim maalesef yok. olsa downhill açardım hepsi hayran kalırdı :D

• Beğen
Tepkiler: eren cerciz
amacım mtb, yol, şehir gibi kriterlere kısıtlamadan; ekoloji için gelecek için bisiklet fikir tohumunu akla atıp filizlenmesini beklemek.

@BF Okuru yaz mevsiminde falan bisiklet tanıtım videoları düşünüyorum böyle iki üç kişiden oluşan karşılıklı detayları anlatan canlı yayın bir video şeklinde. Olacak inş. güzel işler olacak.

@Şevket Akça hevesiniz varsa güzel şeyler icra edebilirsiniz aslında.

@Anonim Benimde aklımda olan çok iyi bir proje olur bu Savaş. Tutar ama canlı yayın işini bant kaydı yapın bence. Daha iyi olur. Gerçi sen daha iyi bilirsin ama :D

VELESPİT
popüler ismiyle bisiklet.
motorsuz,iki tekerlekli, pedallı ve insan gücüyle çalışan bir felsefenin
temelidir.
+ulaşım, eğlence ve spor alanında kullanılabilir.
+yürümekten kolaydır. daha az eforla daha fazla yol alırsınız.
+sessizdir, kirletmez.
+para istemez.kendi ustanız olabilirsiniz.
+trafikte takılmaz ama kırmızı ışıklarda durur, o da trafiğin bir parçasıdır.
merkezde ç2 beklerken, yarım saate ardes'e çıkartabilir.
+park problemi çekmezsin. çantaya sığdırabileceğiniz bisikletlerin olduğunu
biliyor musunuz ?
+stresi azaltır, algıyı açar ve empati yeteneği katar. mutlu olursunuz.
30 dakika ve üzeri mukavemet sporlarında vücut endorfin salgılamaya başlar.
+sosyalleştirir, içinize dönmeyi kolaylaştırır.
+doğaya sıfır karbon salınımı sağlar, vicdan rahatlatır.
belki biraz ter salınımı olabilir ancak... küçük bir not... türkiye
de kişi başına düşen karbon salınım miktarı 3.14 ton! bu yükü kaldırabilir misiniz?
doğaya yüklenmemek gerek :)
+çıkan terde bulunan feromon ile karşı cinsi çeker. tabii burada ne yediğiniz de
önemli.
+bacak, kol ve gövde kaslarını çalıştırır.
+kalçaları sıkılaştırır, iyi bir görüntü kazandırır.
+dünyayı güzelleştirir.

şöyle bir konuşmam olacak. bunlar ezberden doğaçlama ile 3 dakikaya sığacak ki hocamız bu sırada dikkat dağıtmak için elinden geleni yapacak. mesela geçen sefer "fermuarın mı açık" bile dedi arkadaşa. laf atmaları da olacak hani.

• Beğen
Tepkiler: tselim ve C. Yavuz
@Şevket Akça
3 dakikalık konuşmada bazı şeyleri insanların zihnine kazımak zor tabi. Görüntüde kullanamıyacakmışsın...
Benim aklıma şöyle bir fikir geldi. Eğer sınıfa getirebiliyorsan bir tane yol bisikleti bir tanede mtb getir. Bu görüntü insanların ilgisini çekebilir. Zihinde daha kalıcı olabilir.

@Melih Gökgöz

profil fotoğrafındaki gibi dersliğe girmeyi planlamadım değil :D

• Beğen
Tepkiler: C. Yavuz
Hocam konuşmanız arasında bisiklet konulu filmler önerin. Misal premiun rush. O filmi izledikten sonra bisikletle hiç işi olmayan bile şöyle bir silkinip "ya aslında güzel bişi bu bisiklet olayı" gibi cümleler sarf edebiliyor. ünlü oyuncular falan var diye arada söylersiniz belki ilgilerini çeker.

• Beğen
Tepkiler: Şevket Akça
@Şevket Akça

Yani biz pek dinlemeyi seven bir millet değiliz. Görüntü daha akılda kalıyor..

Geri