Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet için aksesuar tavsiyeleri

dediğinizde haklısınız, b17'yi keşke yol bisikletinde hiç denemeseydiniz, sürüş pozisyonu olarak önerilmiyor zaten üreticide de :/
benim de eski tur bisikletimde selem çalınınca açıkcası Brooks işinden soğumuştum yeni serilerin modern tasarıma geçmesine kadar.
çünkü ilk alışma süresi vs derken ideal bir 1.000-1.500km yapmanız gerekiyor doğru şekilde için, en baştan bu süreç canımı sıkmıştı.

Sele işi tamamen kişiye görekonu, birçok sürücünü nefret ettiği Fizik Arione ile ben gayet rahat ediyorum mesela 132mm genişliğinde.

@Ozan k.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozan k.
Scudo
@Kerem Özbayrak Caddebostan Aktif Pedal'ın müşterisiyim açıkçası Selle Royal satmadıklarını düşünerek oraya sormak hiç aklıma gelmedi, Orbea bisiklete telefon açıp istediğim modeller varsa bir bakabilirim..

@Yusuf !!WOW!! Linkini verdiğiniz video da kullanılan materyal seyyar buzluklarda kullanılan jel buzluklardan, onun altında belli bir aralıktan sonra ölçek var. Her defasında tek tek karton kullanıp ölçüp çöpe atma yerine yüzlerce kere bu jeli kullanıyorlar. Karton ve tebeşir ile ölçüm yaptım ayaklarım biraz aşağıda iken ölçmem ile ayaklarımın altına bir şeyler koyarak ölçmem arasında 3 cm. fark çıktı ki olmaması lazım..

@fahrettin akansu Evet dediğiniz gibi tur bisikletim için bakıyorum, 3 senedir hiç bir şekilde aradığım konforu bulamadım sonu hep acı hüsran. Yol bisikletim de Fizik sele var, incecik ve neredeyse taş gibi olmasına rağmen hiç bir şekilde rahatsızlık hissetmedim. Daha önce bir motosiklet kazası geçirdim bana -ben buradayım beni unutma dedirtecek ciddi bir sakatlık bıraktı, **özellikle bike fit konusunda** bahsettiğiniz arkadaşlar ile iletişime mutlaka geçeceğim, teşekkür ederim.

@Ozan k. Ölçümü dediğiniz şekilde yaptım ama sorunu şimdi daha net anladım sadece kartona oturmak değil, bacak pozisyonuna dikkat etmem gerekiyor.

vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim

edit: **cümle düşüklüğü**
 
@anzolot Bu arada açıkçası size cevap yazarken Sele Royal markasını baz alarak yazmamıştım. Benim ölçümden anladığım; aldığınız selenin size uygunluğunu ölçümlerle anlamanın yanı sıra ölçüm sonrası verilerle herhangi bir marka seleyi alıp uygun olup olmadığını anlamaktı. Yine de ölçüm sonrası başka bir yerden sele almak ne denli sağlıklı olur kısmını işi bilene danışmakta fayda var.
 
  • Beğen
Tepkiler: anzolot
@anzolot
Hacı abi, videonun az daha gerisinde önce ayakların ucuna basarak oturmasını istiyorlar, sonra da sırt açısını ölçmek için bacaklarını açarak ayakları düzgün şekilde yere basarak oturmasını istiyorlar. Yaptığınız ölçüm doğru olabilir. Sonuçta adamlar ayağı yükselterek ölçmeyi kafasından uydurmamıştır herhalde. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: anzolot
Merhaba,
Burada bahsedilen pompalar internette tükenmiş görünüyor. Sanırım modelleri değişti... Ne önerirsiniz yenilerden?
 
başlıkta bi tane cairbull linki var, bu markadan kullanan var mı? memnun musunuz? 38 dolara bir adet aero kask buldum bu markanın ama emin olamadım. aliexpress'te 100 orderslı bir ilanda gördüm.
 
bunlar aliexpressten urun bulmayi beceremeyip, urun bulabilenlere kiskanarak bakan grup. Sahsen bu siteden urunun kendisinin degil fakat ekipmanlarinin alinacagini dusunuyorum. Ekipman konusunda gayet zengin.
Ayrica bu kask olayi da bana muamma. Biri aciklayabilirse sevinirim. Yani bisiklet parasina kasklar var. Cok mu kaliteli, koruyucu veya tek dususle birsey olmuyor mu? Ya da kask yapmak gunumuz teknolojisiyle cok mu zor da bu kadar pahali? Yoksa kask sektorunde bisikletcileri korkutma, ajitasyon mu soz konusu?
Yani ortalama fiyatli bir kaskla pahali bir kask arasinda daglar mi var?
 
ben aldım kaza yaptım hiçbirşey olmadı diyen bile çıkmış. bu ürünün garantisi benim diyen esnaf gibi. hay allahım. yahu hadi kendini 3-5 kuruş için böyle bir riske sokacak kadar yarım akıllısın, bari insanlara akıl dağıtmaya çalışmayın.
aliexpress'ten kask almayı düşünenlerin izlemesini tavsiye ediyorum. kendileri daha ucuz olduğu için bu riski alıyorlarsa alsınlar, ama başka insanlara tavsiye etmesinler rica ediyorum.
 
Aşağıda linkini verdiğim ürün bana gayet ucuz geldi. Decathlonda 26 litre esnek soğutucu çanta 100tl iken bu 30litre civarındaki çanta 30tl. Sizce ne gibi farklar vardır? 10 saate kadar soğut tuttuğundan bahsediliyor. Gerekirse içine buz aküsü de koyabilirim. Zaten gün içinde kullanmak için kısa süreli işlerimde lazım

(link)
 
Arabada kullanmak için bende bu tür çantaları incelemiştim.
Sonunda arabaya çakmaktan elektrikli ucuz bir model aldım, içine 6 tane soda sığacak kadar.

Elektrikli olmayanların hepsi (Tchibo da da var bir model fena değil) üç aşağı beş yukarı aynı malzemeden mamul.
Burada önemli nokta; içine koyacağınız şeyleri buzzz gibi mi istiyorsunuz yoksa yeterince serin mi. İkinci seçenek ise hepsi işinizi görür.

Başka bir nokta da çok fazla açıp kapatmamanız veya açık tutmamanız. Bu şekilde kullanılır ise, buz aküsü de varsa gayet iyi işi görürü bence.
Çok kötü kalite olanları hariç tutuyorum. Yoksa Carrefour veya Metro da 2*3 ssaat soğuk tutacağı iddia edilen torbalar bile var 5-10 tl ye.
 
@Çetin ŞAHİNÖZ Ya basit örnekler vereyim mesela plaja gittiğimde gölgeye koyup içeceklerimi soğuk tutmasını istiyorum. Sabah 10-11 gibi soğuk bir şekilde koyduğum şeyleri akşam 5e kadar soğuk tutsun yeter. Ya da günübirlik kampa gittiğimde akşamüstü marketten aldığım şeyleri gece soğuk tutsun.
Özetle soğuk bira sıcaklığında tutacak ve max 8 saat dayanacak olması yeterli. Dediğim gibi 2-3 tane buz aküsü de koyabilirim içine. 30tl bu çanta için uygun bir fiyat gibi?
 
Dolar kazansak alanlara bir şy demiyeceğimde aylık 2-3 K tl kazanan adamlar gidip sırf bir kaska 500-700 tl verebiliyor sonra gelip caninizi düsünün yok bilmem ne. 600-700 tl lik kaski 80 liraya falan almak varken neden okadar para verelim allah askina sanki karbon bisiklet aliyoruz yok onlar guvensizmiş sanki diğeri son teknolojiyle yapiliyor kopugu sıkıştırıp size bir güzel 500-700 tl ye şey yapıyorlar.

Çindeki adamlar merak etmeyin köpükten kâr edelim diye içini boş birakmiyorlar nasil olsa 2-3 liralik malzeme.
 
@etkiliadam Dostum kullanım profilini gayet net anladım şimdi. Benim daha önce kullandıklarıma bakarak istediğin soğutmayı sağlar ama istediğin kadar uzun değil.
Mesela 8 saat tutar diyorlar ise sen onu 5 saat say, tabii açıp kapama konusunu da dikkate almalısın.
Eğer ineleyeceğin birkaç model var ise malzemesi en kalın olan en iyi olacaktır.
 
Özelliklerinde 10 saat yazıyor, o halde 6 saat civarı düzgün açıp kapamayla rahat su götürür. Hatta 2-3 tane buz aküsü attım mı 6-8 saat kullanabilirim?

Ne Türkiye'de ne aliexpressde bu kadar ucuzunu bulamadım
 
Evet bu kadar sağlar bence de. Vaktiniz varsa metro ve tchibo ya da bir bakın.
 
@Çetin ŞAHİNÖZ tchibo'yu şahsen çok pahalı buluyorum. Metro'nun internet sitesinde ürünleri yok. Mağazasından da sadece şirket kartıyla alışveriş yapılabiliyor gibi bir duyum almıştım, öyle mi?
 
@etkiliadam Metro'ya gittiğinizde günlük giriş kartı alıyorsunuz ve alışveriş yapabiliyorsunuz.(1 dk sürmüyor) Defalarca alışveriş yaptık buradan :)
 
Metro dan kart çıkartırsanız herkese satış yapıyorlar, geçici kart yada esnaf için kart şeklinde türleri var. Ayırca Carrefour un sezonda 25 liraya sattığı sezon sonunda 10 liraya indirdiği bir soğutucu çanta kullanıyorum. 6 saat içinde dört tane buz aküsü ile biraları mükemmel soğuklukta tutuyor. Sizin baktığınız ürün de eminim tutacaktır.
Benim 10 liraya carrefour dan aldığım çanta aynı bundan..
folding-cooler-bag-2-36413.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: 07yusuf
O halde bayramdan sonra bu ürünü alayım. Ayrıca biraz kurcaladım bu sitede oldukça uygun fiyatlı ürünlere denk geldim. Ayrıca hem kargo 5tl (boyut farketmeksizin) hem de 50tl üzeri ücretsiz. Hoşuma gitti. (link) Şunu da ekledim sepetime
 
@rknsycck verdiği örneğin bir benzerini algida dondurma için ücretsiz veriyordu. yani sanırım ücretsizdi. 10 liraya satıyor olmaları da maliyetinin aslında düşük olduğunu gösteriyor.

@etkiliadam bir keresinde internetten peynir almıştım ve peyniri bozulmasın diye ısı yalıtımlı sünger gibi bir şeyin içinde buz aküsüyle birlikte göndermişlerdi. Ve bunun için tabii ki de ayrıca bir ücret ödemedim.
Bu termos çantaları da bu yalıtım malzemesini içine dikerek yapıyorlar. Yani internet mağazası bu malzemeyi ücretsiz olarak bana yolluyorsa, çok da pahalı bir malzeme olmadığını varsaymak yanlış olmayacaktır.
Yani demem o ki, 30 lira bu çanta için ucuz sayılmaz, pahalı da sayılmaz tabi. Alın gitsin. Decathlon'un benzer ürünü daha pahalı satıyor olması da, muhtemelen çantanın dış kısmının dayanıklı olması ve yalıtımının daha kalın olmasıyla ilgilidir. Yoksa Decathlon da neticede 15 liraya güzel çantalar satıyor. İçine diker yalıtımı, verir 25 liraya...


Termos çanta çok acaip birşey değil. Şu çanta da çok güzel soğuk tutuyordu. Tabi parçalandı gitti. :D
52c1b92f-8771-44e5-9ea7-e1e794978428_520x520.jpeg
 
  • Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
Geri