Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet için aksesuar tavsiyeleri

@Cesarisback 600-700 liralık kaskın çakmasını 80 tl'ye alacağına 80 tlye sertifikalı kask alabilirsin. hiçbir işe yaramayan, hiçbir sertifikası olmayan hiçbir testten geçmemiş giro yazılı bir kask yerine btwin veya benzeri, en azından sertifikalı bir kask kullanmak bence akıl karı. hiç merak etme, çindeki adam içini boş bırakmaz ama binlerce dolarlık güvenlik testlerine sokmaz, o güvenlik testlerini geçmesi için tasarım, ar/ge yapmaz.

• Beğen
Tepkiler: kapluj ve cyling35
Scudo
600 tl lik kask ile aliexpresste sertifikalı 150 200 tl ye satılan sertifikalı kasklar arasında hiçbir fark yoktur. 2si de sertfikalıdır. 2si de aynı testten geçmektedir. Aradaki fark marka değeridir. Ben aliexpressten aldığım gözlüklü kaskımdan çok memnunum ve Tr de bu kask yok. Kask almadan önce internet sitesine girip inceleyim sertifikalarını kontrol edin. Boşuna 2 3 kat gereksiz para vermeyin. Ha paranız varsa o ayrı :)

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: SafaGürcan
@07yusuf Acaba internetten soğut kalması gereken bir ürün sipariş etsem bana da o şekilde gelir mi? Ya da sizin sipariş ettiğiniz siteyi öğrenebilir miyim

Gecenlerde camurluk alayim dedim..trakyabisikleten oem camurluk diye satisi olan bir camurlugu ucuz buldugum icin satin aldim..38 mm lastik kullaniyorum camurluk genisligi 41 mm idi.bende alayim bakiyim dedim..normalde 53 mm olandan alacaktim fakat stok yoktu..gelen camurluk gorselle ayni, markasida oriondu...zaten orion almayi dusunuyordum ama sitede oem diye yaziyordu..aldim taktim gayet guzel oldu..sadece satistan memnun kalmadim..anlasmasiz kargoyla gonderdigi icin 27 lira para odedim..wiggle dan yaptigim alisveriste bile bukadar para odememistim..
Camurlugu taktim ve cok yakisikli oldu..zeten kullanacagim en genis lastik 38mm gecmeyecegi icin isabet bir alisveris oldu.
Belki 53 mm daha iyi olacakti fakat alamadik nasip degilmis..alacaklara oneririm ozellikle 38 mm asagisindaki lastiklere daha uygun olacaktir...bu arada camurlugun fiyati 30 tl..7 tlde kargo ucreti var..20171017_132442.jpg

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
@Ismaildmr
Hocam hangi siteden almıştınız? Sanıyorum yurtdışı sitesinden aldınız, kur düşük olduğu zaman olmalı. Bende de aynı çamurluk var, yerli bir satıcıdan aldım.60TL ye geldi.Siz çok iyiye almışsınız o zaman.

Birde bir şey soracağım, sizde de bisiklet giderken çamurluktan ses geliyor mu?Bir vida gıcırtısı sesi? Bende, vidalar tam sıkı olmasına rağmen gıcırdıyor, üstelik biraz kasise girsem tak tak diye sürtüyor.Gerçi ben tekere biraz daha yakın olarak ayarladım, kasiste sürtmesi normal ama o gıcırtı mevzusu çok cansıkıcı.:agla:
Bu modelin,ön çamurluğundada keşke arkası gibi tarak kısmı olsaymış, sulu, çamurlu bir alana girince orta göbek kısmı gene çamur oluyor...

@shooter06 trakayabisikletten aldim, yurtdisindan degil..ucuz cunki satici fiyati arttirmamis..lila renkte 53 mm olan var..aslinda lilayi alip siyah boyaya boyayabilirdim..hem boyayi baska bir istede kullanacaktim..neyse artik oldu..aslina bakarsaniz banada 60 liraya geldi..anlasmasiz kargoyla gonderdiler..gerci sagolsun Engin bey diye bir sahisla telefonla gorustum, neye boyle yaptiniz 27 tl kargo odedim dedim.ozur diledi, elemanla gonderdim ben dukkani birakamiyorum dedi, normalde mng kargoya 9 tl odeyecektim ama olmadi.

Camur atma konusunda haklisiniz on lastikten camur atiyor...cozum on camurlugu asagiya hatta baya asagiya kadar uzatmak..ben uygun ve hafif bir malzeme bulabilirsem yapacagim..

@Ismaildmr
O kadar kargo parasını görünce, dedim herhalde yurtdışından almış. 7,5-10TL, 15TL kargo gelse anlarımda çok yüksek kargo fiyatı gelmiş.Ne yapmışlar, uçakla mı gönderdiler.:)
Arka çamurluktaki gibi uzantı olsa belki atmaz diye düşnüyorum, diğer türlü ön çamurluğu aşağıya nasıl çekeceksinki? Ortadan maşaya sabit takılıyor..
Ses konusuna değilmemişsin,seninkinde ses çıkmıyor galiba?

@shooter06 Arka camurluga soyle bir eklenti yaptim..siz yapmadiysaniz belki bu catala surtme ve carpma sesi geliyor olabilir.20171017_194332.jpg

Evet benim camurlukta ses yok.

Camurlugu asagiya almak derken ekleme yapmayi kastetmistim..yani ilave bir malzemeyle uzatma yapmak lazim..10 15 cm uzunlugunda hafif siyah esnek.bir malzemeden yapacagim..buradan paylasirim

• Beğen
@Ismaildmr
Valla dostum, bendeki amatösörlü olduğundan benzer bir şekide bende 2 yerden kadroya sabitledim ama arka teller ile en yakın kadro sabitleme noktası arasındaki mesafe biraz uzun, kasiste orası bende büyük ihtimal sallanıyor ve tekere vuruyor.Bunlara takılan çubuklar harici satılmıyor mu acaba, bir bilgin var mı?Birde demirlerde kesme ayarlama yaptın mı veya neyle kestin?Ben bazı yerlerinde ayar için kestimde baya zorladı beni.

Eklem olayındada, çamurluğa çok benzeyen bir parça olmalı,yaklaşık aynı sertlikte.Gerçi bazıları, oraya siyah yumuşak plastik bir parça takılıyorlar, hani kimi araçların tekerlerinin arkasındaki gibi.Ama bisiklette iyi durmaz diye düşünüyorum.En azından büyük takarsan:harika:

@shooter06
Evet cubuklarda kesme isi yaptim cunku cok yukarida kaliyordu.ama benim camurlukta cubuklarin takildigi yer 53 mm genisliktekiyle ayni degil..yani uygun sekilde kesilmeyen cubuklari buradaki ayar vidasini gevsetip sikarak ayarini yapabiliyorsunuz..53 mm genisliktekinde bu ozellik varmi bilmiyorum.heralde vardir.
Ses olayi dediginiz gibi amartisorlu bisiklet oldugu icin olabilir..plastik baglanti elemanlari cok saglam durmuyor bende..o yuzden cok sarsmamak lazim..zaten islak zeminde asiri hizli gitmemekte lazim..cukurlardan lakalardanda mumkun mertebe kacinmak gerek..eger bisikletinizin lastikleri dag lastigiyse uygun olan dusuk basincta kullanirsaniz sarsinti daha az olur..baglanti cubuklari satilirmi bilmem..ama bu camurlugun 4 ayri noktadan cubukla sabitleme olayini sevdim.

@shooter06
As950 kamyonlardaki gibi uzatmamda, iste ayarlariz birseyler..:))

@Ismaildmr

Lastikler ince yol lastiği 1.50den taktım sırf bu çamurlukların uyması için.Diğer kalın tekerlerde bu çamurluklar uymuyordu.Benim baktığım yerdede,sendeki gibi çamurluk vardı.41mmlik.Bende dedim,bunlardan iyi koruyan çamurluk yok mecburen tekeride değiştirecez diye.İyide oldu, ince teker performans anlamında çok çok iyi.Ama çok dikkat etmek gerekiyor,patlamasıydı kaymasıydı halen alışamadım, zımba teli bile geçende tekeri patlattıydı....

53mmlik olanı,hatta bu siteyi görseydim keşke...

Bendede 2 adet kadrodan bağlı.2 çubuğunkinide sayarsak 6 noktadan bağlı oluyor.Lakin, hadi bisikletin sarsıntısını geçtim bu çubukların girdiği yerde ara ara gıcırdıyor.Sana dediğin gıcırtı bu noktadan geliyor.Belki seninkinde yoktur, belki sen duymamışsındır.Birde keşke tellerden bir kısmı tam yukarıdaki, üstten tutsaymış çok daha sağlam olurmuş.Hani oraya ek yapayım diyorum ama ne demir çubuk bulabildim,, ne de nasıl bağlarım o sorunda var.

• Beğen
@shooter06 bendeki cubuk baglati su sekilde..gicirti duymadim ama ilerde olabilir haklisiniz..cokta takmamak lazim..ben daha cok islevsellige onem veriyorum..gecen sene her tarafim camur olurdu bu sene daha iyi olur diye umuyorum..yagmur yagardi yerler islak diye bisiklete binemezdim..bu sene kayfini cikaracagim..ustten tutturma olayini ilave metal bir parca uydurarak yapilabilir..ben demir oto silceklerinin cama temas eden kucuk eklem yerlerinden bir parca hazirlamistim..belki bu sekilde bir parcayla kuvvetlendirme yapilabilir.
Ince lastik olayida soyle, ben 25 mm lik yol lastigi aldim..bakalim.nail bir performans alacagim.
20171017_195626.jpg

@Ismaildmr
Hıım, ben tekerle çamurluk arasını çok az bıraktım, neredeyse teker çamurluğu yalıyor yanlarda, ortada tabi biraz daha geniştir orasını göremiyorum. Tekerden çamur sıçramaması için yaptım. Biraz paronayakça oldu benimkisi.:koptum:Foto atamıyorum şuan ama aynı çamurluğu kullanıyoruz.:harika: İşte bu demir uçları, plastik yuvalarda civatayla sıkıştığı için hafif bir gıcırdama oluyor giderken.Benimkinde mi bir sorun var ne var anlamadım doğrusu.Bunların yandan somunla vidalananları yapsalarmışya,araya plastik halkada atardık on numara olurdu...Ben çamurda biraz denemesini yapmıştım, arkadan falan atmıyor, sırtımda çamur falan yoktu.Gerçi biraz çiseliyordu orasıda var tabi.Sadece bende suluk, orta göbeğe yakın, biraz aşağıya aldım, çamurluğa sürtmesin diye.(1ltlik kampçı suluğu kullanıyorum, satandartlara uymuyor,sistemi değiştirdim bende:p) işte orada mataranın etrafı hep çamur olmuştu, spor ayakkabısınada geldi ama etraftan mı sıçtarı teker mi attı anlamadım.Dediğim gibi arkadaki çamurluğun sonundaki tarak kısmında öndeki çamurluktada olsa iyi olurmuş.Hatta harici alayım dedim ama bulamadım.Bu

@shooter06
Govde benimde tekere yakin..ama 1. Catal demirden sonra birazdaha aralikli yaptim..cunku camurlugun uc tarafi daha cok sarsiliyor, tekere surtmesin diye birazdaha kaldirdim..ayrica on tekere camurluk acisi dar geldi bas ve uc tarafi tekere temas ettiydi..bende ocakta biraz isittim ve acisini birazdaha actim boylelikle 28 inclik tekere uyum saglattim..arkada sikinti cikmadi..isitirken yapacak arkadaslara tavsiyem cok isitmayim ve fazla bastirmaktan sakinin..yoksa dumduz bir sopa gibi elinizde kalir.
On camurluga uzatma yapmadiktan sonra o camur sicrar..uzatmak en dogrusu..

(link)

Şu kaskı çok beğendim ya. Konuyu da güncellemiş olalım var mı bu tarz kask kullanan?

Merhaba

Elimde bu modelin iki adet arka jantı var. Kullanılmamış ve sorunsuzlar. Yalnız piyasada sıfır ve set olarak satılıyor. Tek olarak bir kaç yabancı sitede var. İkinci elde hemen hiç göremedim.

Sizce ne kadar eder bu jantlar? Yksion pro lastikler ile vereceğim. Burada fiyat belirtmem doğru olur mu bilmiyorum, sadece fikre ihtiyaç duyuyorum.

Adet fiyatı 1000 tl civarı olur sanırım, sıfırsa

@Serkan Mıstınoğlu evet sıfır. Set fiyatı 2900 lira gibi ülkede. Yurt dışında tek fiyatı 1300TL. Tabii + - Biraz oynuyor.

Garmin sharp bunu idmanlarda kullanıyordu.

Geri