Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet için en tehlikeli şehirler, ilçeler ve yerleşim birimleri

Yol bisikletine her yer tehlikeli zaten.

İzmir özellikle Karşıyaka sürücüleri benim gördüğüm diğer sürücülere göre bisiklete daha alışık dolayısı ile daha saygılıdır ..
Sebebi ise düz arazi yapısı, göçmen nüfus sebebi ile velespit kullanımının yaygınlığıdır.
En tehlikeli ilçesi ise Konak sebebi ise yoğunluk ve insan yapısı..
İstanbul için (link)'in Rüzgara Karşı kitabında en güvensiz hissettiği yer olarak yazdığını söylemeden geçemeyeceğim. Burada sebep sıralamaya gerek yok. Şehir değil ülke zaten..
Ankara ömrümün çoğunun geçtiği yer, okumuşu cahili fark etmez motto aynıdır "Bisikletin yolda işi ne?". Sebebi ise arazi, insan yapısı ve iklim..

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu

Bizde İstanbul da yaşamadığımız için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. İzmir de 34 plakaları taşla sopayla kovalayasımız geliyor. :cool:

düzeltme: imla hatası

@Knight Rider
İşin trajikomik tarafı onun kafasını halkın yüzde doksan dokuzunun taşıması..
Yoksa zat-ı muhteremden beklenmedik bir söz değil..

Ev okul arası 23 km ve bunun yaklaşık 4 veya 5 km si evden ş.dışına çıkana kadarki mesafe ve yemin ederim bu esnada sığır araba soförleri gerizekalı aklı bi karış havada yayalar ve motosikletli denyolar yüzünden kasıldığım yorulduğum gerildiğim kadar 100+ turlarımda bile yorulmuyorum ... :mad:

@Ahmet Can Yakışır Denizli için Bağbaşı Bisiklet Yolu haricinde dediklerinize katılıyorum. Bahsettiğim yerde 3kere insana(hatta restorant çalışanı da var içinde ki alışkın ve dikkatli olması gerekir.) çarpıyordum, 1kere araba çarptı(bisiklete çarpıldıktan sonra başladım o iyi oldu ama :koptum:), 1kere de araba çarpıyordu. Ki bundan başka hatırladığım kaza yok.:D

Eskişehirde durum genel olarak iyi, az biraz apaçiler var (hem 4 teker hem 2 teker), onun dışında sürücüler genel olarak saygılı, yayalarda biraz sıkıntı var birde şehir içi sürüşlerde bi 5 - 10 paket sigara içmiş gibi hissediyorum, araç egzoslarından dolayı.

@mariokaldato

Dürdane rampasını hemide yüklü bisikletle birkaç kez almışlığım vardır Mario reiz :islik: Üstelik pisikletin arkasına paspas taktırıp üstüne de "uğraşma evlat baba yorgun" yazdırmış idim :D Yazın sıcağında beni sollamaya kalkan bir adet Daf marka tır su kaynatmıştı da yine yardımına mataramdaki suyu radyatörünün böğrüne böğrüne savurarak ben yetişmiş idim, ehey ehey...

İstanbul zaten başlı başına bir sorunken,özellikle aksaray yeraltı çarşısının ordan vatan caddesine bağlanırken,cadde üzerinde parketmiş araçların,aynaya bakmadan açtıkları kapılar çok dikkat çekiyor.Her iş dönüşü bu yolu kullandığımda nerdeyse bisikleti caddenin ortasından sürmek zorunda kalıyorum.

Ben 2 yıldır ankara’da yaşıyorum evim bahçelievlerde işim cebecide 2 yolda sadece 1 kere işe bisikletle gidebildim onda haftasonuydu korkunç bir deneyimdi minibüsler, taksiler, otobüsler kaldırma 10 cm gitmeme rağmen rezaletti tabi ankarada sürekli çatallanan yollardan bahsetmek bile istemiyorum. 2 yıldır düzenli olarak ankara büyükşehir belediyeye cumhurbaşkanlığına ulaştırma bakanlığına düzenli yzı yazıyorum bisiklet yolları için ne yazık ki 1 metre bile bisiklet yolu yok

@BugAdam
Burası Hiroshima:
peace_memorial_park._1.jpg

Burası da Nagazaki:
Cityscape_of_Nagasaki%2C_Nagasaki_Prefecture%2C_island_of_Kyushu%2C_Japan..jpg

Yolları boş olan türden şehirlere benziyor mu acaba?

Bursa'da tüm minibüslerin toplatılması lazım. Herkese zarar.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Arkadaşlar ne ilginçtir ki alışverişe gittiğim gün bakayım kaç tane farklı plakalı araç göreceğim diye karşıma çıkan tablo şuydu :D
böyle 1 tabloydu.jpg :D :D Tabi Bunları kaydederken bisikletle yolculuk yapmıyordum yapsaydım da gerçi farketmezdi :D Bizim burası pilot bölge ama öyle olsa bile kimseyle pek sorun yaşamıyorsun normal seyirinde giderken :) Herkesin kafasını dinleyebileceği(sessiz, sakin ve huzurlu) mükemmel ilden yazıyorum. Bu yazdıklarım arasında bizim plaka yok tabi :D

En çok keyif aldığım ve bence en güvenli şehir Sinop ❤. Trafik çok az özellikle sabah saatlerinde otoyollar ve şehir içi bomboş.Şuana kadar beni rahatsız eden kimse olmadı.
Bir kaç fotoğraf ekleyeyim DSC_6479.JPG DSC_6478.JPG DSC_6474.JPG DSC_6457.JPG DSC_6446.JPG

@BarkinD erfelek şelalelerine yolculuk var bizim buradan kardeş :D

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
Eskişehir için söylenenler asla ama asla gerçeği yansıtmamaktadır. Gelin kendiniz görün trafikte bisikletlinin halini .... Taksi , dolmuş , otobüs , kamyon , tır şoförlerinin zehirlenip öldürülmesinden yanayım.

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
Ankara
Her yerine bisikletle gittim cincin de dahil
Trafik kurallarini uyulup bisikletci uyanikligi ile surus yapildiginda sorun yasamazsiniz

Osmaniye
Sehrin %70i 2 teker surucusudur, saman pazari kargasasi gibidir trafik, lakin sabirli olununca sikinti cikmazcikmaz

Burdur
Tam bir bisiklet ile gezilecek yer
Burdur dahil goller yoresindeki her yer harika
Turkiye de her bisikletlinin hayatinda en azindan bir kez goller yoresi turu yapmasi gerektigini dusunuyorum

Geri