Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet için sırt çantası ?

Şafak Başlar

Forum Demirbaşı
Tepki
358
Bisiklet
b'Twin
günlük kullanmak için bir sırt çantası bakıyorum.
(link) şu ürün dikkatimi çekti ama internetten boyutları pek anlaşılmıyor. 4 lt olduğu yazıyor. Hemen hemen bir top A4 kağıdı ancak sığdırabilirim diye düşünüyorum. günlük kullanım için yetersiz mi gelir? Şehir içi günlük kullanım için, kısa turlarda da kullanılabilen çantanın ideal boyutları ne olmalı. Çok kaba durmayan, dikkat çekmeyen, dayanıklı, günlük alışverişi ve kitapları sığdırabileceğim su geçirmeyen çanta önerileriniz nelerdir ?

Scudo
bu çanta gereksinimlerinize uygun değil ve gereksiz olarak çok pahalı. (üstelik yarışçı değilseniz camel suluk neden gereksin ki, insan yanında suluk taşıyabilir:)
25-45 litrelik hafif bir sırt çantası (sırtı terletmeyen özellikli ve bağlantıları kolay ayarlanabilir)çok iyi iş görecektir.
Sportive'den, inter sport ya da decatlon'dan alınabilecek bir çanta çok daha fazla iş görecektir.Ortalama fiyat malzeme kalitesine göre 20- 80 TL dir.

• Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar
Ben değişik amaçlı çok sayıda sırt çantası kullanıyorum.
en son günlük kullanım için şu çantayı almıştım.

(link)

• Beğen
tavsiyeler için teşekkür ederim. linkteki küçük çantadan vazgeçtim. Ancak standart bir çanta yerine, bisiklet için uygun olan bir ürün düşünüyorum. yazın da kullanıcam. Terletmeyen, su geçirmeyecek kumaştan ve reflektörlü bir ürün olmalı.

decathlondaki ürünler oldukça kullanışlı görünüyor. sanırım en iyisi gidip görerek almak..

Karrimor'un kodiak 20 die sırt çantası var içine hem suyunuzu hemde extra malzemelerinizi koyabilirsiniz. Günlük kullanım ve bisiklet içinde çok ideal güzel bir çanta tasiye ederim..:eek:

Deueter, Timberline gibi markaların bisiklet için tasarlanmış çok özellikli çantaları var.Ben Timberline Pony 23 kullanıyorum.

* Sırt terlemesi için ergonomik sert sırtlık (Gerçekten işe yarıyor)
* Suluk için çanta içinde yer ve hortumu için kanallar
* Kask taşımak için gizlenebilen file
* Yağmur için koruyucu kılıf (Çantanın alt kısmında bir cepte)
* Reflektörler
* Ve tabiiki içte ve dışta çeşitli eşya bölmeleri

Bu özellikleri diğer markalarda da bulabilirsin.Hatta daha iyisinide bulabilirsin...

• Beğen
Bende çanta alma konusunda çok araştırma yapmıştım sonunda kısa bi süre önce Deuter Cross Air 20 EXP modelini aldım çanta hakkındaki görüşlerimi paylaşıyım belki size yardımcı olur. Daha önceden normal günlük kullanımda kullandığım Nıke çantayı bisiklettede kullanıyordum ve yazın sırtım ter içinde kalıyordu artı çanta içersine koyduğum malzemeler bir şekilde sırtıma değiyor ve omuzlarımda sürekli bir ağrı oluyordu çanta sırtımda sabit durmuyor ve sürekli sağa, sola kayıyordu. Yeni aldığım Deuter çantanın terleme konusunda etkisini yazın görücem fakat diğer konular hakkında şunu söyleyebilirimki Deuter ve Tinberline gibi markaların dağcılık ve bisiklet kullnımı için tasarlanmış çantalarda bu gibi sorunlar olmuyor çünkü özel bir sırt sistemleri var ve çanta sırtınızdan belirli bir mesafe uzak duruyor,çanta içersindeki yük sadece omuzlarınızda değil aynı zamanda kalçalarınızdada dengeli bir şekilde dağıldığı için omuzlarınız ve sırtınız minumum seviyede yüke maruz kalıyor ve bu sırt ve omuz ağrılarınızı minimum seviyeye indiriyor bağlama kemerleri sayesinde çanta adeta sizinle bütünleşiyor sağa,sola kaymıyor ve komforlu bir sürüş yapmanızı sağlıyor evet fiyatları biraz pahalı ama diğer normal çantalar karşısında şu an sayamadığım oldukça fazla artıları var benim tavsiyem bu konuda belirli araştırmalar sonucu uzmanlaşmış markaların bisiklet için tasarlanmış çantalarını almanız yönünde deuter kullanıcısı olarak deuter markasını tavsiye edebilirim. Tabi Tiberline vb. markalarında oldukça güzel çantaları var ben seçim yapmakta oldukça zorlanmıştım seçim size kalmış hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın bence diğer normal çantalar ile arasındaki farkı kullandıktan sonra göreceğinizden eminim...

(link)

• Beğen
decatlonda camelbak de kampanya vardı 70 liraya şnmişti fiyatı geçen hafta sonu şuan devam ediyormu bilmiyorum. Bnede yeni bir çanta aldım btwin. kullanışlı tavsiye ederim.

• Beğen
@ömer korkmaz

Dün Amerika'dan gelirken ablam bisiklete biniyorum diye Camelbak çantayı 60$ a satın almış. (15$ indirim var diye)Yerinde kazıklanmış olduk biraz.:D
70 Tl. Kampanyası gerçekten çok iyi. Değerlendirenler olur diye yazalım.

• Beğen
Ben Dakine Nomad kullanıyorum.Şimdiye kadar kullandığım en kullanışlı çanta ne çok büyük ne çok küçük tavsiye ederim.

(link)

(link)
(link)
(link)

• Beğen
@denim ower

resimler için sağol. araştırdım ama satan bir site bulamadım :(

@adem er

terletse de çanta kullanmam lazım. ya arabayla gidicem o gün bisikletsiz geçicek , ya da sırtım terlese bile günlük işlerimde kuulanbileceğim bir çanta ile günü boş geçirmemiş olucam. bu yüzden en az terleten bir çanta arayışındayım

@serdar bekel

Çanta hoşuma gitti, listeye aldım.Bulduğum bir kaç yere ellerinde var mı diye sorucam. 20 litre yeterli oluyor mu ?

• Beğen
Tepkiler: serdar bekel
@Şafak Başlar
(link)
Burda bütün modelleri var.
Şimdiye kadar camelbak,hydrapak ve su anda da dakine nomad kullanıyorum iclerinden en kullanıslı olanı bu.

• Beğen
@Şafak Başlar

Havaların soğuk olması nedeni ile çok kullnma şansım omadı ama kısa turlar için biraz büyük gelebilir günü birlik uzun turlar için ideal diyebilirim çantanın iç hacmi oldukça geniş 20 lt yetmediği takdirde +4 lt ile hacmi genişletilebiliyor tabi bu hacme göre boyutlarıda biraz büyük tabi büyük derken günlük kullnımda kullandığımız çantaların boyutunda demek istiyorum çantayı görmeden almamanı öneririm ben Meydan av'dan aldım zaten mağaza olarak tek satanda orası galiba mağazaya gittim bir kaç modelini yan yana koydum hepsini denedim ve sonra kararımı verdim bence en doğrusu bu şekilde yapman hem diğer modellerinide görmen iyi olur belki kararın diğer modellerden yana olabilir.Mağazada Karar vermede çok zorlanıyorsun onu söyleyim...

• Beğen
@serdar bekel
20 litrelik bir çanta aldım. şehir içi için ideal gibi , ama +4 litre olayı iyimiş. Eminim büyük bir outdoor mağazasına gittiğimde keşke acele etmeseydim diyecem. Ama her zaman il dışına çıkamıyorum. Görüşlerini, tecrübelerini aktaran herkese teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: serdar bekel
Turkiyeden alabilceğimiz maksimum 7 litrelik bi çanta varmı.

Geri