@Bahadır Gürel
Aynen dediğiniz gibi
Yazıyı paylaşan 1dost' a bakıyorum, "ya erkek değil miydi, ne alâka!" diyorum, fotoğrafa bakıyorum bir kadın fotoğrafı
Bizi birbirimize düşürdü resmen
Bununla birlikte, rüzgârın kafamı, saçlarımı okşaması çok hoşuma gitse de başlık(kask) kullanıyorum. Trafik zâten keşmekeş, riskleri azaltmak gerek. Yazı ise çok baştan savma, ikircikli cümle dolu.
Benim gözlemlediğim, bisikletimdeki aydınlatmadan üzerimdeki fosforlu kıyâfetlere kadar ne derece dikkatli giyinirsem trafikte o derece saygı gördüğüm yönünde. Ayrıca, "kask takmak gerek, tura bizimle çıkıyorsan kask takmalısın." cümlesi karşımızdaki kişiyi bisikletten soğutuyor mudur çok merak ettim. Aramızda bu cümle karşısında bezen yoktur sanırım, varsa da zâten aramızda yoktur, soğumuştur çünkü bisikletten. Hattâ bir tura çıkarken kişiden böyle bir talepte bulunmak, kişinin kendisini 'bir topluluğa ait hissetme' yönünde ruhî yönden olumlu etki yaptığı da düşünülebilir.
Fotoğraftaki kadının ise (hanımefendi veyâ bayan yazacağım, sözde feministler görür diye yazamadım
) topuklu ayakkabısıyla veyâ saçlarıyla trafik magandaları tarafından daha fazla dikkat çekeceği, hattâ 'laf yiyeceği' daha da muhtemel ki, bu da riskleri artıran başka bir etken.
Ha bu arada, elbette, bir başkasının haklarına ve mahremiyet sınırlarına müdahale etmediğimiz sürece, eylemlerimizde, seçimlerimizde özgürüz. Başlık(kask) takarız veyâ takmayız, topuklu ayakkabı giyeriz ya da giymeyiz...