Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kaskı takmak zorunda mıyım?

@emrahozkan

Sn emrahozkan

Düşüncelerinizi destekliyoruz.

Kask amacı dışından çıkarılıp bir tabu olmamalı. Kask takanlar kadar, kask takmayanların özgür iradelerine de saygı duyuyor, eleştirmiyoruz. Ancak olası kazalarda kafa bölgesinde meydana gelebilecek yaralanmalarının önüne geçebilmek adına bir tedbir olarak tavsiye ediyor,kasksız kullanımı özendirecek ifadeleri beyan etmekten imtina ediyoruz.

Bisiklet de bir tabu değil. Bir insan, gerek "özgürlük", gerekse, "zorunluluk" olarak nitelendirip kullandığı bisikletini dilediği kıyafeti giymek sureti ile dilediğince kullanabilmeli. Etek,topuklu ayakkabı, tayt,kot pantolon, şort, sarık,cübbe,şalvar, çarık vb gibi insan doğasına ait tüm farklılıkları, "insan" adını verdiğimiz akıllı canlının ortak mirasına ait zenginliği olarak vakfediyor, saygı ile karşılıyoruz.

Esen kalın.

Scudo
Bisiklettin motosikletten bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Çoğumuz 100cc bir sukuterin ulaştığı hıza bisikletimizle ulaşmışızdır. Ya da arabaların arasından gitmişizdir, arabalar tarafından taciz edilmişizdir. O yüzden motosikletlilerin yaşadığı çoğu şeyi biz de yaşıyoruz, yani onlar gibi kask takmalıyız. Ha ama derseniz evet şu an öyle bir yasa yok.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Dünyanın En iyi Kask Markalarından Bir Tanesi Met Parachute Bu kadar Marka Model Belirtmemin nedeni cok iyi Bir Kask olması Kısa Mesafe bakkal kasap gibi yerlere giderken kask takmak bi cogumuz için tabiki uygun olmuyor istemiyoruz genelde 2 defa ciddi Kaza gecirmis biri olarak KASK HAYATTIR ilk kazada kullandıgım kask ım arai motor kaskı ve motor kazası buda bisiklet kaskım full face kask bu hale geldiyse darbeyi siz düsünün o kadar arastırma yapanlara selam olsun :) hiç zemine kafa atmamıs onlar :) S,mdi duruma bide benim tarafımdan göz atın isterim :) KASK INS ALISKANLIK YAPAR SIZEDE :)
https://i.hizliresim.com/rZdB6P.jpg

https://i.hizliresim.com/92p8Q8.jpg https://i.hizliresim.com/7M8E7l.jpg

@tolgaizgur
Son iki cümledeki eleştirilerinize katılıyorum fakat ana tartışma o konu ile ilgili değil, güvenlik önlemleri ile ilgili.
Kaskın işlevi konfor ve görüntü dışında bir şey. Aslında kaskı bahsettiğiniz bağlamda değerlendirmek sorunlardan biri. Diğer konularla beraber değerlendirildiğinde tayt da giymem kask da takmama dönebilir iş..

@starbuck

Yazdığım mesajların hiçbirinde yaptığım işi " olağan " yada " zararsız " olarak lanse etmedim. Bu sizin görüş açınız. Bunun riskini almanın yada almamanın kendi tercihim olduğunu üstüne basa basa lanse ettim. Hayatta o kadar çok risk alıyorsunuz ki bunun siz bile farkında değilsiniz. Bunun aldığım risklerden sadece birisi olduğunu kendi kararım olduğunu ve sonuçlarına kendim katlanacağımı anlatmaya çalıştım. Ben bir insana sırf benim gibi düşünmüyor diye yaptırım uygulatamam. Bu şekil bir davranışın izahı sadece " barbar " lıktır. İyi forumlar...

Yani ne diyeyimki, sen yavaş düşünme üzerine felsefik yaklaşımlar getirirken, karşıdan gelen yada arkandan gelen dingilde senin gibi felsefik düşünüyormudur? Yazan varsa iyilik için ve ülkesinde bisiklet kavramı yaygınlaşmaya başladığı içindir. Bari yaygınlaşıyor insanımız bilinçli yaygınlaştırsın diye dimi? Yani topuklu ayakkabıyla bisiklete binmesin diye :) şimdi ben kalkıp bi pazar günü yeşilköy sahilde donla bisiklete binsem? Bayağı don he üstümde tshirt altımda don, bu normal birşeymi sence? Bisiklete özel kıyafet ( taytlardan bahsetmiyorum ) harici birşeyle bisiklete binmek pek normal birşey değil. Topukluyla bisiklete binmenle benim donla sahil turu atmam aynı şey diyorum yani. Bisiklet sadece bi ulaşım aracı değildir bir kültürdür aynı zamanda. motorsiklette bir kültürdür ama ne hale geldiğini gördüm, scooter motorun üstüne 8 tane damacana su taşıyan dingili gördükten sonra korkularım arttı... ;)

• Beğen
Tepkiler: Bahadır EKİCİ
@CyCLOPATH Bu konuda hoş görülü olamayacağımı mesajımda belirtmiştim.Ayrıca etrafımızda çok daha fazla utanç verici şey oluyor, benim mesajım önemsiz bile :)

Kask konusunda açılan konulardan gına geldiği için günlerdir bakmıyordum bu paylaşıma. Yazıdaki rakamlar, kimlerin ne kadar kask kullandığı, kullanımdan sonra kaza oranının artması vs benim ciddiye aldığım konular değil. Az veya çok, kaskın koruma/darbeleri yumuşatma özelliği reddedilemez bir gerçek. Ben takmayı tercih edenlerdenim, kısa mesafeler için takmadığım da oluyor. Lakin takan takar, takmayan takmaz. Son dönemde çok abartıldı. Bu tarz bir paylaşım olması da hoş olmuş. Karşıt görüşler her zaman olmalı.

@ilker Daha çoğunuz yirmili yaşlardasınız. Bu kafalara kask taksanız ne yazar be! wow dostum bu aynen şeye benzedi ; dağdaki çoban ile benim oyum bir mi ?

Aaaa üye engelleme sistemi ne güzel çalışıyormuş. Bu konu sayesinde öğrenmiş olduk.

Yazida kask takilsa dahi olumlerin arttigi;artmasa daha kask olsa bile olumlerin gerceklestigini soylenmis.Ancak şu unutuluyor sanirim:Kask arabali bir kazada govdemizi yada bacaklarimizi korumaz.Kaskin gorevi sadece vucudun yasamsal organlarin duzenlenme merkezini korumaktir ve gayet de gorevini yerine getiriyor.
Ayrica kask konusunda kendimden de bahsetmek istiyorum.Ankarada,Eskisehir yolunda(bilen bilir bayagi tehlikeli bir yoldur) bilkente pedallamaktayim.Kaska taktigim ayna sayesinde hic arkama bakmama gerek kalmiyor.Boylece kaza yapma riskim azaliyor(Dikkat cekmek istiyorum risk azalsa da maazallah yine kaza yapabilirim).Ayrica bugun yaptigim kucuk bi arabasiz kazada da yuzumun cizilmesini onlemistir.
Sonuc olarak sahsi fikrim kask takin ekstradan kask aynasi da kullanin.
Esen kalin

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Kaza geçirmiş biri olarak Kask hayatımı kurtardı. Ne olursa olsun Kask takmak zorunlu olmalı. Hatta ışıklandırma ve kask takmayanlara ceza kesilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu hayatta hiçbir şey zorunlu değil :) Kaskın beni koruyacağını sanmıyorum, ama koruması ümidiyle takıyorum. En azından olası küçük kazalarda gereksiz birkaç yaralanmadan koruyabilir düşüncesindeyim.

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
Eksik kalmayayım :D ben de fikirlerimi yazayım.

Ben kask takıyorum , eşime ve çocuklarıma da taktırıyorum. Kask takmayanlara karşı en ufak bir ön yargım, atarlanmam, burun kıvırmam yok. Yasal zorunluluk olmadıkça isteyen takar isteyen takmaz bana ne ?
Kaskın psikolojik etkilerine hiç girmiyorum. Kasklı görünce sürücüler daha agresif oluyormuş falan. Hikaye!!! Başka ülkelerin sürücüleridir onlar. Bizimkiler direk üstümüze üstümüze sürüyor ...
Kask var diye daha agresif olduğumu da düşünmüyorum. zaten ortalana hızım çok daha fazla olsun isterdim :)
Kaskın bir kask üreticileri lobisi oyunu olduğu doğru olabilir. Belki beklediğimiz kadar korumuyordur belki koruyordur. Pro seviyede yarışlarda zorunlu olduğuna göre biraz olsun koruyor olabilir. Benim kaskım fena bir marka değil Bell. 110 TL ye falan malolmuştu. Şimdi düşünüyorum 110 TL kaska harcamasaydım daha iyi bir bisiklet alabilir miydim .Hayır .

Medeni ülkelerde ulaşım aracı olarak bisiklet kullanan insanlarınn günlük kıyafetle bisiklet kullandığı doğru ama onlar üst değişemeyecekleri , giysi taşıyamayacakları için öyle yapıyorlar. İşe okula bisikletle gelip gitsem ben de muhtemelen kot-gömlek kullanırdım. Ama bizler özel olarak bisiklete binmek için çıkıyoruz. Yani bisiklet kıyafetlerimizi giyecek zamanımız ve imkanımız var. Bence full kit kullanmalıyız.

Yine sahil yolu gibi araçlara kapalı alanlarda veya kaldırımlarda rekreasyonel amaçlı yavaş kullanımlarda kasksız kıyafetsiz kullanabilirim. Burada kesinlike bisikletim ya şehir bisikleti ya da bir klasik olurdu. Ama ilk mesajdaki gibi gayet iddialı bir yol/yarış bisikletini günlük kıyafetle kullanmak bana mantıksız geliyor. Topukluya hiç girmiyorum. Kilitli pedalsız gözlüksüz eldivensiz yol/yarış bisikleti kullanmayı kendimce mantıklı bulmuyorum.

Yine de insanlar bisiklete nasıl binerse binsin ister kasklı ister kasksız binsin. Memnuniyet duyarım. Biraz daha görünüm önemli ise yani topuklu ayakkabı iyi bir kıyafet ile bisiklet sürülecekse çok şık şehir bisikletleri var onların kullanılmasının daha şık olacağını düşünmekteyim.

Beni okuduğunuz için teşekkür ederim :D :D :D

Ben de kask kullanmanın gerekli olduğunu düşünüyorum ama saatte 50 km ile yokuş aşağı giderken kaskın beni koruyamayacağını da biliyorum... Ya da bir arabanın içinde saate 120 km hızla giderken bir kamyona çarptığımda emniyet kemerinin beni koruyamayacağını bilmem gibi.. Tercih bireylerin.. Kimseyi azarlamaya gerek yok...

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Kask. Eldiven. Gözlük bisiklet kullanırken olmazsa olmazlarım.

Geri