Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kilidi tavsiyeleri

@ALTINBAŞAK
bu kilidin ağırlığı hakkında bilgi verebilir misiniz? Sağlama benziyor.

@Tolga ibili bu kilidi düşünmedim değil ancak baya ağırlığından bahsediliyor, yani bisiklet üzerinde taşınabilirliği konusunda emin değilim, kaba ve çirkin duracak bisiklet üzerinde.

Böyle bir video buldum buna göre en iyisi ABUS.

Birde U kilitlerle ilgili kalemle bile açılan videosuna rastladım, markası MasterLock

Scudo
@magrur
maalesef şuan ağırlığını ölçemiyorum.
bu arada ben de youtube'dan baya bir video izledim.masterlock'lar gördüğüm kadarıyla çok kaliteli değil.

ben de abus big6000'in 15 saniyede açıldığı videoyu izlediğimde hiç bir kilide güvenim kalmadı. :D

Selam olsun öncelikle. Benim 3 yıldır kullandığım ve çok memnun olduğum bir kilit var. Size de önerebilirim kendisini ( Scott Şifreli Sipral Kilit 1800mm/12mm)
Tabi bunlardan biraz daha pahalıları var şifreli ışıklı sipraller var.
Saygılarımla.

Şimdi (link) bunu siapriş ettim en sonunda bunda karar kıldım.
Bu kilitle ilgili video :

@magrur hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ürün geldikten sonra ağırlığı hakkında bilgilendirebilir misiniz?

@ALTINBAŞAK onguard'ı ne kadara aldınız? Puanı 8.3 müş iyi geldi bana baya.

@burak wsnj
Hocam Bsécure puanı7 / 10 kilidin ağırlığı 1.32 kg

Birde puanlamaya yanılmayın, şöyle ki, bazı markalarda 6 üzerinden puanlama var, bazısında 10 üzerinden, bazısında ise 15 üzerinden puanlama mevcut o yüzden dikkat etmenizde fayda var.

• Beğen
Tepkiler: burak wsnj
Kilitle ilgili fazlaca başlık var bu yüzden yeni konu açmadan buradan hortlatayım dedim.

Polis kelepçelerinin sağlamlığı konusunda bilgisi olan var mı?

Bisiklet kilitlerinde, kilidi kırarak açma şekillerine baktığım zaman kilit diline doğrudan gelen darbe sonucu açıldığını görüyorum. Güvenlik kamera görüntülerinde de görebilirsiniz bu durumu. Bu nedenle, kelepçelerin iki uçtan kilitlendiğini düşünürsek doğrudan kilit diline bir darbe gelmeyecek, kelepçenin kendisine darbe gelecek gibi duruyor. Malzeme olarak paslanmaz çelik kelepçeler biliyorum, belki başka alaşımları da vardır bilemiyorum.

Mesela bazı kelepçeler zincirli değil de menteşeli oluyor. Hani diyorum sağlamca bir kelepçe alıp bir ucunu tekere veya kadroya, diğer ucunu da kilitleyeceğimiz yere kelepçelesek, daha sağlam olur mu, ne dersiniz?

tchibo canlı gördüm baya sağlam tek dezavantajı baya ağır sizce alınırmı bu kilit

Dosyalar

• jpg.jpg
    jpg.jpg
    40,6 KB · Okunma: 54
@erol__152 U tipi kilit, en güvenlilerden biri fakat tchibo yerine bilinen bir markayı öneririm. onguard, kriptonite, abus gibi

@Atacan anladım mağazada görürsen bi bak tesadüfen gördüm baya sağlam duruyor ağırlığından belli sağlamlığı

Merhaba arkadaşlar, 3 gün önce bisikletim çalındı bugün buldum çok şükür. Malum kilidi kırmışlar şifreli kilit vardı üzerinde olmayınca kırdıklarını anladım :)
Bugün bisikleti bulur bulmaz bisikletçiye gidip şu kilidi aldım. Sizce doğru bir seçim mi? Gerçi @Murat Cömez nickli arkadaş bir benzerini paylaşmış ama aynısı değil
http://sdsbisiklet.com/Uploads/UrunResimleri/ad578508-fbb4-4816-a8d9-83e6550c9ffd.jpg http://sdsbisiklet.com/Uploads/UrunResimleri/773f9b4d-481b-42eb-b00d-5b5cef85bff5.jpg

sizce birde diskler için kilit almalımıyım?

Abus kilit kullanıyorum. Hiç olmasa işini ciddi yapıyor intibaını veriyor. Böyle güvenlik derecelendirmeleri var uluslararası birden bilmem 10-12 ye kadar. Ne kadar güvenli ise rakam büyüyor kilit ise o kadar ağırlaşıyor, bisiklet için cazibesini yitiriyor. Bendeki 4 numara. şahsen bana güven veriyor. Hırsıza yolmu yok derler. Adamın meslek olarak bellediği şey hırsızlık. En iyiside olsa hırsız için bir zaman meselesi. Onun için daha fazlasını aramıyorum. Şifreli kilit kullanmam. Bizim oğlan bile şifreyi deşifre edip elime verdi. maskarası oldum.

Eğer söz konusu 6000 TL'lik bir bisikletse hiç kilide para vermeyin aracınızı hiçbir zaman dışarıda bırakmayın en kaliteli kilidi bile kırar çalarlar evde 3 tane var kullanmıyorum

@create

Evet bu benim dedigim kilidin benzeri ve benzerleri benim dedigim abus gibi malesef güvenli degil. Bunu bilmeniz icin yaziyorum.

@Murat Cömez teşekkür ederim hocam yurt dışında "Bike Spike" diye bir alet varmış 1-2 aya arkadaşım ingiletereden gelecek ona söyleceğim yurt dışından getirteceğim. Sizlere de tavsiyemdir sizde alınız. Cep telefonu uygulaması ile araçlardaki gibi gps takip sistemi :)
http://bigumigu.com/pub/img/editor/2013-03-28-1364463146-626165636.jpg

@create
Tesekkürler tavsiye icin.
Bende bu GPS takip sistemini tavsiye ederim.

(link)

• Beğen
Tepkiler: create
@create

Bu tip ürünler genellikle cep telefonu mantığı ile çalışıyor. Yani içine bir SIM kart koymanız gerekiyor ki çalışabilsin. Bunun için de yurtdışından alacağınız ürünü bir pasaporta kaydettirmeniz gerekir. Aklınızda bulunsun ;).

• Beğen
Tepkiler: create
Geri