Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kullananların birbirine karşı saygısı!

Kıyafet, bir kişiye baktığımız zaman, onun nasıl biri olduğunu anlamamız konusunda fikir verebilir. Benim de mantıksız resimlerle dolu kıyafetim var. Ama mesela bisikletime bakarak benim ne amaçla bindiğim anlaşılabilir. Ertuğrul hocam mesela biraz alınmış, kusura bakmasın, bisiklet de tek başına hiç birşey göstermez. O mesela dağcı sanıyorum. Hiç bir apaçi, bazı fantezi durumları dışında dağcı olamaz. Örnekler artar. Mesele, kişiye bakıp, kompozisyonu doğru yorumlama. Yoksa eminim, kimse burada kimseyi sadece bir-iki sebepten yargılamaz.

• Beğen
Tepkiler: Sefa
Scudo
Buradaki market bisikleti ve kıyafet sadece birer detay arkadaşlar. Amaç insanları yermek, aşağılamak yada kötülemek kesinlikle değildir, olamaz. Bunu altını çizerek ifade etmek isterim.

Mühim olan karşılıklı saygı, sevgi ve bisiklet kullanan insanların birbirlerine karşı olan sorumluluklarını bilmeleri diye düşünüyorum. :)

@Salih Kü

Salih lafım tam olarak sana değildi, genele söyledim ama senin adın geçti tabi :) Biraz yanlış anladım evet, o yüzde 10'u sadece amcaların oluşturduğunu söylediğini sandım. :) Yine de kusura bakma alındıysan. Dediğim gibi genele söyledim ama senin adın geçti. :)

• Beğen
Tepkiler: Santibag
Karsidan seridi kapamis iki kisi geliyor. Munakasa edip onlarla zit gitmeye hic gerek yok. Arkadasiyla konusa konusa muhabbet ede ede geliyordur yapacak bisey yok. Onlar icin kendimi geremem. Biliyorum ki ben onlarla ugrassam, uzerlerine de sursem 10 metre sonra ayni hareketi tekrarlayacaklar. Onun icin kasmiyorum. Yuruyus yolu musaitse o tarafa dogru kayiyorum. Musait degilse zil caliyorum yavasliyorum. Yapacak bisry yok. Ugrasmsk istemiyorum cunki balik hafizali insanlarla artik. Ilk bisiklete basladigimda cok onemser dikkat ederdim bunlara ama artik hic onemsemiyorum. Aliskanlik demekki.

• Beğen
Tepkiler: Santibag
Ama burada hep aynı yere geliyoruz, ben, sen o uyarmazsak bu iş asla değişmeyecek ve katlanarak artacak.
Çocuklarımız ve gelecek nesiller için bir şeyler yapmak istiyorsak göz yummamalıyız.

Bugün başkasına yarın bize, direkt bize bulaşana kadar ses çıkarmaz isek bize olduğunda da kimseyi yanımızda bulamayız.

Bu sadece bisiklet ile ilgili bir konu değil ki zaten, toplum bireyleri birlikte düzeni bozan uçları düzeltmez ise o uçlar onları kendine benzetir zamanla.
Bu konuyu polis, zabıta vs. çözemez çözerse toplum kendi içinde çözer ancak..

@Ahsen Okyay

• Beğen
Tepkiler: Sefa
@ahmetcan44

bu ülkede insanlar hiç bir yerde nereden gideceğini öğrenemedi ki merdiven den bile inatla soldan inen insanlarla yaşıyoruz bisiklet yolu sorunu gayet normal. insanlarımız kuralların uyulması için değil bozulması için konulduğuna şiddetle kendilerini inandırmışlar, nesilden nesile aktarıyorlar ve toplum düzenini sağlaması gereken kurallara uyanlara da bakış açıları (kırmızı ışıkta gelen giden araba yokken beklemek gibi) enayi, aptal, homo gibi sıfatlara kadar dayanıyor üzüntüyle izliyorum...

Bu üzerine sürme meselesi başka türlü çözülmez sizde gidiceksiniz benimde başıma geldi bikere Kasklı görünce hemen zaten kırmızı görmüş boğa gibi oluyorlar. Üstüme sürdüğünü farkettim ama ben direksiyonu kırarmıyım aynen devam ettim en sonda o çıkmak zorunda kaldı yolumdan. Bu işler malesef böyle sizinde karşılık vermeniz lazım yoksa siz yönü değiştirirseniz o yine sizi sıkıştırır bu uzar gider.

@Emre GÜLEN

Böyle çözüm olur mu? Yapma arkadaşım allah aşkına. :) Ne manyaklar var, sakat kaldığınla kalırsın. Hele ki çelik yığını bisiklet olduğunu anladığın anda çekil kenara. Adamın kaybedeceği hiçbir şey yok. En tehlikelisi de, kaza anında orana burana saplanma ihtimali bulunan paslı parçalar. Bakımsız bisikletle çarpışmanın şakası yok.

@ahmetcan44

O manyakların bir özellikleride geri durduğunuzda daha fazla üzerinize gelmeleridir ama.

@Erdal YILMAZ

"Seninle sonra görüşürüz" demiş. Ben bu lafın üstüne kendimi tutamaz dalardım kafa göz yarardım şahsen. Bu kişiliksiz insanlar bizim burada da bolca var :)

@Kudret Kurtcebe

Kudret abimize kesinlikle katılıyorum,

in çık in çık , sürekli hız düşürüyorum. artık uğraşmıyorum kara yolundan gidiyorum. inişler çıkışlar düzgün değilki hepsi parçalı arkadaş. düz yolda açmadığım kilitli maşayı orda açmak zorunda kalıyorum. düz yol dediğim çamlıca gibi bir yer.

@Emre GÜLEN

kesinlikle aynı düşüncedeyim. böyle tipler görünce biraz uzaklaşıyorum.

Olay insanların birbirine saygısı. Bisiklet, motor, araba, ne kullandıklarının önemi yok.
Bu ülkede maalesef karşındakine ya da diğer insanlara saygı duymak diye bir şey yok. Herkes kral, diğerleri umurlarında değil.
Yaptırımlar da zayıf oldu mu iyice göklere çıkıyorlar.
Bisikleti geçtim, durum karayollarında daha vahim değil mi? Minibüs yolunu bilen bilir, yer yer toplu taşıma şeridi uygulaması başlattılar. Yoğun saatlerde park yapılması yasak. Tabelaları sık. Ama bu kuralı sallayan var mı? Yok. Cezasını veren var mı yok? Adam oraya park ediyor, sonra yol tek şeride düşüyor. Trafiğe neden oluyor.
Diğer bir örnek metro-metrobüs iniş çıkışları. İnenlere öncelik tanıyın diye bir görgü kuralı var, değil mi? Ama yok, insanlar daha inmeden içeri girmeye çalışırız. İnsanlar inerken zorluk çeker, vs...

Daha bunlar gibi bir sürü örnek çıkar. Bu tür başlıklarda hep eğitimden bahsedilir.
Bence insanın ne kadar okuduğu önemli değil, önemli olan ne kadar saygı eğitimi aldığı.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan ve S26
Bu sabah sahil yolundan araba ile geliyorken farklı noktalarda 2 bisikletli yola inmiş ve tersten gidiyorlardı. Bu nasıl bir mantıktır anlamadım?
Hadi birisi 20 li yaşlarda bir çocuktu, diğeri ise koca adam. Konu ile alakası yok gerçi ama bu şekilde bisiklet kullanan adamlardan ne saygısı bekleyeceksin ki?

Karşıdan iki apaçi Yan yana geliyor sana yol vermeyecekler belli. Ben olsam kendi şeridimde durur onların sıraya girip tek tek yanımdan geçmesini izlerdim. Ve o esnada onlara bakardım. Kavgamı çıkıcak çıksın en az birini kendimle beraber indiririm. Gücüm yeterse ikisinide indiririm. Başka lafdan anlamazlar olurmu demeyin biz çok minibüsçüden dayak yemiş adamız dövmekde var dövülmekde.

Dün bir haber vardı televizyon kanallarında; bir lokantada niye yan baktın diye adam öldürüldü. Ben bu türden olaylarda her iki tarafın da ego sorunun olayı körüklediğini görüyorum. En az birisi egosuna söz geçirebilse bunlar yaşanmaz. Yani birisi sütten çıkmış ak kaşık diğeri cani filan değil. Konu bisiklet olsun veya başka bir şey.

Keşke bisiklete haydar takılabilse. :mlk:

Saygı duyulmak istiyorsak, saygı göstermeliyiz.

Bunlar bence trafikte şahin ve doğan kullanan tipler pencereden disari kolunu sarkitirlar sivri burunlu ayakkabi giyerler bunun gibi birsey :)

Bazen biber gazı ve pompa inanılmaz faydalıdır. Bu öküzler yürüken, bisiklet sürerken, araba sürerken hep aynılar. Bisikleti araç olarak görenden ne beklersin ki.

Geri