Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

@ASB

Mosso legarda serisindeki amortisorler iyi degil.

Bakimi v frene gore daha zor, parca temin edilir ama frenlemesi cok daha kolay. Tercih meselesi.

On aktaricidan ziyade arka aktarici daha önemli.

Amortisör sart degilse bence sedona 410 alin direk.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Kron 2015 XC 800vs Salcano İnsomnia 2016

Merhabalar, ikinci el bir bisiklet almayı düşünüyorum bu ikisi arasımda kaldım.
İkisininde fiyatı 900 tl
İkisinde de shimano acera vites bulunmakta.
Ben okula giderken kullanmayı düşünüyorum ve uzun ömürlü bir kullanım istiyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
Sizce bu fiyatlar bu bisikletler için uygun mu?
Tarih 29 Temmuz 2018
Yardımcı okursanız sevinirim arkadaşlar

Merhaba dostlar, foruma yeni üye oldum ve meta'sını pek bilmiyorum. Umarım yeni bir başlık açmam sorun olmaz.

bisikleti Ankara'da şehir içinde süreceğim. kendim hakkında lazım olacabilecek bilgiler:

Boy: 1.77
Bisiklette istediğim özellikler: V-fren olmaması, ikinci el olmaması(yeni olduğum için kazıklanmaktan korkuyorum)

Max fiyat: 2500tl

birkaç günlük araştırmayla (link) ve (link) arasında kaldım. Başka tavsiyelere de açığım, teşekkürler.

@ASBSiz her halbükarda önde amortisöru olan bir bisiklet tercih edin. Malum burası Türkiye, ne zaman ne olup biteceği hiç belli olmaz, o kazılar bitse başka inşaat başlayabilir vs. Amortisör ile daha rahat edersiniz. Varsın 1.5 kg ağırlık eklesin ama gerekliyse alınmalıdır. Düz maşa kullanan biri olarak şehir içinde pek zevk almıyorum, burada da yollar bozuk ve en ufak girinti çıkıntıda yavaşlamak gerekiyor yoksa feci sarsıyor, bisikleti ilk aldığım zamanlarda bir tur atayım demistim görmeyerek küçük bir çukura girdim ve ön kedigözü kırılmıştı sırf bu yüzden.

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@BugAdam
Evet haklısınız, belimden de rahatsızlığım olduğu için o tarz sarsıntıları direk vücuduma aktarmamak en iyisi olacaktır, bir nebze de olsa amortisör sönümler bu tarz sarsıntıları. Carraro 225 e yakın gibiyim ama disk fren konusunda kararsızım. Hiç tecrübem olmadığı için, bakımı konusunda ne derece zor olur bilmiyorum.

@rebertiger
@YinSe Hu
Bianchi Snap'i tercih ettim, siparişten 2 gün sonra elime ulaştı. TAM BİR FİYAT-PERFORMANS CANAVARI KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM. Ful süspansiyon yorar diye düşünmeyin, eğer 10km üzeri yol yapmayacaksanız, yani işe okula giderken kullanacaksanız efsane bir bisiklet. Maşası, amortisörleri güzel, frenleri v olmasına rağmen çok sağlam. Eğer gerçekten düşünen arkadaşlar varsa siyah- sarı-beyaz veya siyah-turuncu-beyaz tercih edin. Mavi-sarı-beyaz çok kötü gerçekten yani SİYAH-xxx-BEYAZ formatıyla iza edilen rengini alın

• Beğen
Tepkiler: yokgibi
@ASBBence disk'e gerek yok, olmasa da olur. Disk fren mekanizması V-Frene göre karışık olduğundan sorun çıkarma riski biraz daha fazla ve maliyetli. Bakımları düzenli yapılırsa sorun olmaz ama genellikle ani frene ihtiyaç duymuyorsaniz V tercih edin. Örneğin dağ bisikletlerinde haliyle Hidrolik disk tercih edilirken yarış bisikletlerinde ise V fren tercih ediliyor. Ağırlık farkı da var hemen hemen bi 500 gr falan olması lazım.

Hocam kilitlenebilir maşa en azından suntour olmasına dikkat edin. Zoom maşadan koşarak uzaklaşın. Ben bu maşayla şehir içinde çok konforlu dolaşıyorum , 30km/s hızla araba kasislerinden çok rahat geçiyorum ( 1,5m lik uzun kasis)

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Yen bir yol bisikleti arayışı içersindeyken birçok modelin farklı model-fiyat varyantlarını araştırıyorum. Salcano XRS070 modelini kullanıyor olmama rağmen tekrardan Salcano'ya geçiş hakkını vermeyi amaçlayarak Salcano XRS030 Apex modelini almayı düşünüyorum. İleride nasip olursa inşAllah yüksek profilli jant takımıyla ve de 105 5800 2x11 grupsetiyle zenginleştirmeyi hedefliyorum. Düşünceleriniz nelerdir?

Herkese selam. Forumda araştırma yaptım fakat net cevaplar bulamadım. çok uzun süredir hareketsiz bir hayat yaşıyorum ama artık değiştirebileceğimi düşündüm geçte olsa zararın neresinden dönersem kar olur umarım. En son 2002 yılında bisiklet kullandım ve şimdiye baktığım zaman çok şeyin değişip geliştiğini görüyorum. 150 KG lık beni ve 15kg lık çantamı yani toplamda 165 kg taşıyabilecek aynı zamanda bu durumdayken bozuk yollarda, uzun yollarda, dağda sürebileceğim bir bisiklet ve ekipmanları konusunda sizlerin tavsiyelerini öğrenmek çok iyi olacaktır. Çift amörtisörlü ön arka ve kalın lastikli ve dayanıklı maşası olan bir model var mı? Bu özelliklerde en iyi fiyatlı bisikleti araştırıyorum. Tavsiyelerinize uyarak aldığım bisiklet konusundaki tecrübelerimi bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen başka insanlara faydalı olması için yine burada yazacağım.

Şimdiden teşekkürler. Görüşmek üzere...

aşağıda linkini verdiğim bisiklet çok güzel fakat fiyatı uçuk. tabi gönül bunu istiyor. ama inanıyorum ve tahmin ediyorum ki bu sağlamlıkta ve bu özelliklere yakın bir bisikleti iyi fiyata bulmak mümkün olabilir.

(link)

Ben lise 4e geçtim seneye dershaneye gitmem lazım ve bu yüzdende 2 otobüse binmem gerekiyor hergün 8 lira vermek istemiyorum bisiklet ile gidip gelmek istiyorum yol uzun nasıl bir bisiklet tercih edebilirim? Şehir bisikleti durumuma uygun gibi görünüyor. (500-800 TL aralığında olsun)

Bisiklet sevdalısı abiler öncelikle kazasız belasız sürüşler diliyorum. Önce 700-800 bütçe ile mtb sormuştum sağolsun bir arkadaş önerilerde bulundu daha sonra bütçemi yükselttim ve 2 bisiklet arasında kaldım. Salcano ng 650 hd ve Kron xc 100 hd. Saşcano konusunda söyleyeceğim bir şey yok ama kron hakkında merak ettiğim şeyler var. Kron da jantlarla ve diskle ilgili şikayetler gördüm gıcırtı vs. nedir bu işin aslı :D kron hoşuma gidiyor ama sorun çıkartır mı diye erteliyorum biraz daha bilgilendirin beni.

EKLEME:Kron internet sitesinden baktım xc 100 29 jant modelin hd olanını bulamadım sanırım md var.

@erwsHocam iyi akşamlar. Daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır fakat benim bildiğim kadarıyla sele borusunun eğik olması nedeniyle sele, ağırlığı kaldıramayabilir ve dolayısıyla sele borusuna zarar verebilir hatta ve hatta kırabilir de. Bu sebepten ötürü sele borusu ve kadrosu olabildiğince dik yapıya sahip bisikletleri incelemenizi öneriyorum. Yanlışım varsa lütfen düzeltin.

Almayın çok pahalı

@burhan33O bütçeyle Mosso,Salcano ve Sedona markalarını incelemenizi öneriyorum. Sedona hatırladığım kadarıyla döviz kurunu yeni fiyatlara yansıttı ve haliyle fiyatları arttı. Son durumu tam olarak bilemiyorum fakat Salcano ve Mosso'da aradığınız modeli bulabileceğinizi düşünüyorum.

@BugAdam (link)
Sizce bu bisiklet nasıl tekerleği yol bisikletiyle aynı görünüyor bu tarz bir bisiklet iyi midir?

Merhaba,, arkadaşlar. İki üç senedir yol bisikleti almak kafamda. Bu sefer iş ciddiye bindi. 1800₺ bütçe var 2100'e kadar zorlayabilirim. Birkaç seçenek oluşturdum fakat karar veremiyorum, kafayı yemek üzereyim lütfen yardım edin.

1) Corelli Kr 300 : Kadro üretimini kendi yapan yerli bir marka. Sora vites sistemi mevcut. Bayi fiyatı : 2311₺ (
(link) )

2) Corelli Kr 200 : Sanıyorum 300, den farkı vites sisteminin Claris olması. Bayi fiyatı : 1914₺ ( (link))

3) Mosso Cavalier 700 Claris : Bayi Fiyatı: 2459₺ ( (link) )

4) Carraro cr 022 : Sistem yine Claris. ( (link) ) Bayi Fiyatı :?

Yardımınızı bekliyorum. Artık iş, zevk, hevesten çıkıp sinir, strese girmeye başladı. Bisikleti alıp bir 4-5 sene kullanmak niyetindeyim. Bu süreden önce tekraren para verebilecek durumum olacağını sanmıyorum. Lütfen, bana yol gösterin gidip alayım artık, bezdim. :(

Herkese merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım.
Beldeyama markalı,yaklaşık 10-15 senelik bisikletimi yenilemek için işe koyuldum. Öncelikle iki gün süren zımparalama ardından sprey boya ile amatörce bir boyama işlemi uyguladım. Daha sonra üstündeki malzemeleri balata spreyi ve wd40 pas sökücü ile temizledikten sonra tekrar birleştirdim. Birleştirdikçe hevesim daha da katlandı ve vites, dış lastik, ruble, gidon, maşa derken, acaba her şeyini değiştirsem mi diye düşünmeye başladım.

Sizin de bildiğiniz üzere bisikletin kadrosu ağır, yol bisikleti olarak kullanılabilecek gibi değil. Genel olarak şehiriçi ve orta seviye turlarda kullanmayı amaçlıyorum.

Asıl konuya gelecek olursak;
- 6'lı rubleyi 7'ye çıkarmak,
- Vites mekanızmalarını değiştirmek,
- Yeni maşa,
- Yeni gidon, almaya değer mi?
- Semisilik lastik mi dişli lastik mi?

Düşünce ve yorumlarınızı benimle paylaşırsanız sevinirim.
Rüzgarınız bol olsun!

Dosyalar

• 0B785700-4AF2-4B4D-A960-B21440B26748.jpg
    0B785700-4AF2-4B4D-A960-B21440B26748.jpg
    106,4 KB · Okunma: 4
  • 624F5DBD-09A2-4E8B-A694-E1A3341CC16E.jpg
    624F5DBD-09A2-4E8B-A694-E1A3341CC16E.jpg
    99,3 KB · Okunma: 4
  • E21D629F-E2EF-42C8-B933-9FC975A9B15B.jpg
    E21D629F-E2EF-42C8-B933-9FC975A9B15B.jpg
    74,2 KB · Okunma: 4
  • IMG_5410.jpg
    IMG_5410.jpg
    136,7 KB · Okunma: 4
  • IMG_5425.jpg
    IMG_5425.jpg
    71,5 KB · Okunma: 4
  • IMG_5428.jpg
    IMG_5428.jpg
    230,5 KB · Okunma: 4
  • IMG_5451.jpg
    IMG_5451.jpg
    128,5 KB · Okunma: 4
herkeze merhaba ben 2. el bisiklet arıyordum, ve bir tane bisiklet buldum. salcano xrs30 grup seti sram apex karbon maşalı kime sorsam salcano alma, grup setleri sorun çıkartıyor, bisiklet elinde kalır diyorlar. bende sizlerinde görüşlerini almak istedim bisikletin resimleri de var ve söylemeyi unuttum bisikletin fiyatı 1800 tl

Dosyalar

• IMG-20180803-WA0024.jpg
    IMG-20180803-WA0024.jpg
    89,5 KB · Okunma: 9
  • IMG-20180803-WA0025.jpg
    IMG-20180803-WA0025.jpg
    60,2 KB · Okunma: 8
  • IMG-20180803-WA0026.jpg
    IMG-20180803-WA0026.jpg
    54,7 KB · Okunma: 8
  • IMG-20180803-WA0027.jpg
    IMG-20180803-WA0027.jpg
    66,2 KB · Okunma: 8
  • IMG-20180803-WA0028.jpg
    IMG-20180803-WA0028.jpg
    118,1 KB · Okunma: 8
  • IMG-20180803-WA0029.jpg
    IMG-20180803-WA0029.jpg
    68,7 KB · Okunma: 9
  • IMG-20180803-WA0030.jpg
    IMG-20180803-WA0030.jpg
    63,8 KB · Okunma: 8
  • IMG-20180803-WA0031.jpg
    IMG-20180803-WA0031.jpg
    118,3 KB · Okunma: 9
@burhan33

Bu bisiklet sizi bu sene idare etse bile gelecek senelerde üzer. Benim tavsiyem Mosso Legarda 1821 MDM V.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri