Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileriniz?

Tepki
6
Öncelikle merhabalar...Uzun süre metal yığını diye tabir edilen bisikletler ile işimi gördüm ve artık dur demenin vakti geldi diyorum. Nedendir bilmiyorum ama gözüm hep dağ bisikletlerine kayıyor fakat kullanış amacım genellikle şehir içi tur olacak, zaman zaman da Adalar (İstanbul) vb. gezerken dağ tepe dolaşmak istiyorum. Sedona Borla alma niyetindeydim ama yine de bir bilene danışmak istedim.Önereceğiniz bisiklet, fiyat konusunda Borla'dan çok fazla olmasa iyi olur sanırım.:rolleyes: Fikirlerinizi bekliyorum, iyi forumlar...

Scudo
Şehir bisikleti mi ? Dağ bisikleti mi ? sorularını sormak bence gereksiz. Ben dağ bisikleti kullanıyorum. Bir dağ bisikletini şehir içinde sorunsuca kullanabilirsiniz. Hiç bir problem yaşamassınız. Fakat tam tersini düşünürsek ;
Şehir bisikletini dağda, patika yollarda , stabilize toprak yollarda kullanırken zorlanırsınız. O yüzden ikisini de en iyi şekilde yapabilen bir dağ bisikleti almak her zaman daha mantıklıdır diye düşünüyorum.

Sedona'dan ziyade Corratech , Cube , Merida gibi markalarıda araştırın derim. Dah üst seviye isterseniz Specialized , Trek , Scott , Cannondale gibi ürünler inceleyin derim.

Saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: Dinçer Dinç
Bende şunu söylemek isterimki; dağ bisikletini hiç bir şeyle değişmem dağ bisikleti ile diğer bisikletlerin yaptığı her şeyi yapabilirsiniz, yola gidebilirsiniz şehir içinde dolaşabilirsiniz, dağa çıkabilirsiniz, aklınıza ne geliyorsa, akrobasi yapa bilirsiniz; ama diğer bisiklet türleri ile çok foksiyonlu iş yapamassınız. (Tabi bu benim görüşüm) bisiklet markası sorarsan ben krondan şaşma hem fiyat bakımından iyi, ham ağırlık bakımdan o kadar ağır değil, hemde kalitelilik bakımından iyi kalitede bir bisiklet...

• Beğen
Başlangıç seviyesine yakışır bir bisiklet Sedona Borla. 2011 modelleride hoş görünüyor. Tavsiye ederim açıkçası. Ancak dağ, taş, çamur falan girmeyecekseniz mtb almayın bence. :) İyi günler.

• Beğen
Dag bisikletinin her kosula uymasi hakkindaki goruslerinize katiliyorum, bahsi gecen markalara da tekrar goz atacagim.En azindan tur olarak "mtb" alacagim garanti diyebilirim, 600tl ye kadar olmak uzre gelecek tavsiyeleri de degerlendirip hafta sonu bisikleti alacagim,ilginize tesekkurler..

• Beğen
Tepkiler: Doğukan KARBAL
Az da olsa araziye girecekseniz bence MTB den şaşmayın derim. Uygun lastik seçimi ile, hem yolda hem şehirde, hem de arazide rahatça kullanabilirsiniz. Fiyat olarak da Borla'ya yakın olarak Salcano'nun uygun modelleri olabilir. Biraz daha çıkarsanız da Whistle'nin başlangıç seviyesi modellerini tavsiye edebilirim..

• Beğen
@Doğukan KARBAL

711v 2011 modeli cok hosuma gitti aslinda :)
Bir yandan da istanbulda nerde uygun fiyata bulabilirim diye bakiyorum ama en uygunu performans/ankara. Tercihim elden almak, bakalim hayirlisi :)

@Dinçer Dinç

Bende araştırıyorum ve 711 V benim de çok hoşuma gidiyor. İstanbul'da Atilla Bisiklet var Üsküdar'da. Nakitte baya indirim yapıyorlar. 711 V yi nakit 550 gibi bir fiyata alırsın diye düşünüyorum.

• Beğen
@Doğukan Yıldız

O halde cuma günü bir ara uğramak gerek Atilla'ya. Öncelik olarak taksit düşünüyordum ama dediğin gibi makul bir fiyata anlaşabilirsek belki nakit alırım.(bisiklet+kask+eldiven+pompa vs. de var sırada)

@Dinçer Dinç

Hocam varsayımımın neye dayandığını da belirteyim de soru işareti kalmasın. Ben piyasayı bilmediğim için Atilla Bisiklet'e mail attım Borla nakit 540 olur mu diye 500 bile olur dediler. :) Sonra araştırdım ki nakit 450 ye alan bile var. Hatta forumda bir arkadaş Eskişehir'de sıfırı 400 lira dedi. O nedenle 711 V de böyle uygun bir fiyata alınabilir. 550'nin altı bile olabilir, iyi pazarlık yapmak lazım. Bisikletlerde genelde 1/3 oranında bayi karı oluyormuş, karlarında gözümüz yok ama pazarlığı iyi yapmak lazım. :)

• Beğen
@Doğukan Yıldız

Komik bir durum oldugu kadar sevindirici de bir haber :) Paylastigin icin tesekkur ederim,bize dusen pazarlik yapmak. Cuma gununden once firsat bulmam zor, sabirsizlikla bekliyorum. Gelisme olursa burdan yazarim artik :)

@burçak tanrıverdi

Son fiyat ne olur yüz yüze görüşmeden belli olmaz ama indirim konusunda cömert görünüyorlar. Mail attım cuma günü görüşmeye gidiyorum kısmetse. 711v nin 630tl cıvarı satıldığı yerlerde mevcut siz 675 diye şartlamayın kendinizi.

asfaltta şehir içinde binicekseniz kesinlikle şehir bisikleti almalısınız emin olun hafiflik ve akıcılık bakımından cok daha rahat edersiniz..

@Özenç Akçora

İlginize teşekkürler, genel olarak şehir içinde kullanacağım fakat belirttiğim gibi zaman zaman şehirden uzak gezinti yaparken gördüğüm bir ormana, dağa, tepeye dalabilirim yada dalmak isterim :rolleyes: Bu yüzden mtb daha makul görünüyor.

@ahmet enes kasapoglu

Dağ bisikleti ile yolda sadece gidersiniz. Bir de yol bisikletçileri arkasında sürünürsünüz :D

@Dinçer Dinç

Bunları tur bisikleti ile de yapabilirsiniz. Daha önce tur bisikletim ile yaklaşık 20-25km'lik toprak yoldan geçtim, yüklü halde hemde. Sorunsuzca kullanılıyor.
Zaten tura çıkacağınız zaman dişsiz lastik takacaksınız MTB'ye, e dişsiz lastikle fark olmayacak 2 bisikletle de dağ yolunda :)

@burçak tanrıverdi

600 lira olan Borla'yı nakit 500'e rahat bırakıyorlar. 450'ye aldığını söyleyen de gördüm, 400'e sıfırı var diyende.

şu 400 aldık diyenler pazarlık konusunda doktorayı almışlar sanırım :) öle birinin bisiklet alırken yanımda olmasını isterdim

Geri