Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sürerken dizlerim çok yoruluyor.

Süleyman.

Aktif Üye
Tepki
77
İsim
Süleyman
Bisiklet
Diğer
Arkadaşlar Bisiklet İle Hız Yaparken Dizlerim Çok Kötü Yoruluyor. Bi 5 DK Yürüyecek Halim Bile Olmuyor Sizce Neden Öyle Yardım Lütfen.

Scudo
Bisikletinizin sele(koltuk) yüksekliğini kontrol etmenizde fayda var.

Sele yüksekliği için faydalı bir video; (link)

• Beğen
Tepkiler: Süleyman.
sele yüksekliğinden alçaklığından olabilir

Vucudunuza uygun şekilde ayarlayın seleyi. Ben 3 saatte sürsem bir şey olmuyor nedense

Aklıma Hiç Sele den Kaynaklandığı Gelmemişti. Teşekkürler Deneyeceğim :)

• Beğen
Tepkiler: CanerG
Vitesleri düzgün kullandığınızdan da eminsiniz değil mi? Hızınıza uygun olmayan vitesler de ağır olacağından çabuk yorar.

edit : Hız yaparken demişsin sorum biraz saçma oldu sanırım :)

Kadansa dikkat edip mi sürüyorsunuz

Ne kadar süre sonra başlıyor ağrılar ?

@Ahmet Keçeci
evet vitesleri düzgün kullanıyorum. :)

@Taner James
Hız yapmaya başlarken 1-2 dk sonra falan.

@By_Slymn onu sormak istemedim, mesela bisiklete binmeye başladıktan 1 saat sonra vb.

@Taner James
Bisikletle normal yavaş giderken ağrı yok, hız yaparken genelde oluyor. İşte hızdan 1-2 dk sonra ağrı başlıyor. Yani Dinlenirsem bi 10-15 dk da geçiyor ağrılar. (Umrarım soruyu doğru anlamışımdır :) )

Tamamdır, ben bindikten kısa süre sonra hız yapınca oluyor gibi anlamıştım. Koşu filan yapıyor musunuz? yani hızlı koşarken de ağrılarınız oluyor mu?
eskiden bu ağrılarınız olmuyorsa, kas-doku incinmesi vb. olabilir, çok kafanıza takıyorsanız bir doktora gözükün.

• Beğen
Eğer yırtılma vs. şeyler yoksa zorlaman bacak kaslarını geliştirmene yardımcı olacaktır. Ama fazla zorlama lif yırtılması vs.de olabilir.

• Beğen
Diz kapağınız ağrıyorsa sele yükseklik ayarından kaynaklıdır. Ama dizinin üst kısmı ağrıyorsa, bisiklet süre süre kondisyon yaparsınız geçer :)

• Beğen
Doğru Ölçülerde ise,

Çözüm yüksek kadans , hafifi vites...

• Beğen
@By_Slymn Merhaba;
1-Sele yüksekliği.
2-Hızlandıktan sonra demissiniz.Örnegin bisikletini ve sizi gös önüne alarak tahmini Ortalamanız 15-20 Km arası olsun.(MTB)Bir anda 25-30 Km ye anlık hızlar icin bacaklarınızı ısıtmadan cıkarsanız asırı enerji kaybedersiniz.Ve o gün bisiklet keyfiniz kamcılanır.Birden yük bindirmeyi.Bacaklarınızı ısıtın.Ve en önemlisi devamlı spor yapıyorsanız bacaklarınız pedallara alıskınsa yani devamlı idmanlıysanız yüksek ortalamaya cıkabılırsınız.Velasıl arada binip kasarsanız kendinizi soluk alamazsınız.İyi Forumlar

• Beğen
Ön ve Arka bacak kaslarını çalıştıran egzersizler yapmalısınız ve bisiklete binmeden önce mutlaka hafif de olsa ısınma hareketleri yapmanız,sele boyu ayarı yapmanız çok önemli

• Beğen
baldır kısmınız yoruluyordur antrenmansız olduğunuz için. ağrıyan şey diziniz değil baldırınız :D

herkese teşekkürler arkadaşlar önerilerinizi dikkate alacağım. :)

Üst bacak kaslarınız o güç için yetmediği için dizinizden güç alıyorsunuz muhtemelen bu da ekremlerde ağrı yapıyor . Ayrıca lütfen selenizin doğru yükseklikte olduğundan emin olun yoksa dizleriniz ciddi ödem yapabilir ben yaşadım çok vahimdi :( . (link)

Geri