Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sürerken laf atma kavgası...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Arkadaşlar bu konuyu 1-2 konunun altında paylaşmıştım fakat bu kavgalarla ilgili bir konu başlığı olmadığını gördüm. Kendim açayım dedim. 2 ay önce başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşıyorum...

Olay Ankara eymir gölünde gerçekleşti. Kız arkadaşımla bisiklet sürerken kendini bilmez iki "keko" bir anlık kız arkadaşımı yalnız zannedip laf attılar.Sonra üzerlerine yürüdüm.(sürdüm.) Olay tesadüf eseri kayıttaki go pro kamerama kısmen takıldı.Bisiklet üzerindeki hopörlörümde müzik çalıyordu ve kamerada su geçirmez kabı takılı olduğundan sesler tam anlaşılmıyor. Şöyle özet geçeyim.Laf attıktan sonra onlara dönüp "kime dediniz lan siz onu" diye seslendim." Cevap olarak "ne diyon laa" diyince direk üzerlerine sürdm. İlk olarak yaşça benden büyük olana konuşmaya fırsat vermeden 3 tane yumruk geçirdim gözüne. Gözü hafif morardı. Öbürü o sırada yerden bana vurmalık bişeyler aradı. Yumrukları geçirdikten sonra birileri araya girdi. O sırada "kardeş ne laf atması ya" demeye başladı.diğerleri öbürünü ayırdı daha sonra bana ne diyon laaa diyen ötekine saldırdım. O görüntüyü yakalamış kamera. efsane uçuş olmamış mı :)) Şunu söyleyebilirim gönül rahatlığıyla. O kadar arbedeye rağmen tek bir yumruk bile atamadılar. g...lerine baka baka gittiler...

Sizinde başınıza gelen benzer olaylar vardır eminim. Burası Türkiye...

Scudo
Çok geçmiş olsun izlerken elim ayağım titredi kendimi koydum yerine dostum. Gerekeni yapmışsın helal olsun . Gönül ister kavgasız konuşarak halledelim ama karşıdakiler hayvan olunca mecburen. İnşallah böyle bir olayın tekrarı olmaz.

Aga bu kekolara daha kötüsünü yapmaliydin

Gürültüden ne dendigini duymadım ancak dayak yedilerse ders olmuştur onlara.
Böyle it insanlar yüz buldukça daha fazlasını yapmaya başlıyor.
Malesef ne polis ne hakim laf atmaya ve kadına şiddete ceza vermiyor.

Geçmiş olsun.

elinize saglik. toplum olarak bu olaylara karsi, kiz arkadasimiz olsun bacimiz olsun olmasin, fark etmeksizin eger sesimizi cikartmazsak daha cok minibuste tekme olayi yasariz. herkes haddini bilmeli ve toplum icinde insan gibi yasamali. yazili olmayan kurallari dove dove boyle ogretmek gerek bazen.

• Beğen
Tepkiler: Kayra lazoglu
Elinize sağlık ama arkadaşın dediği gibi biber gazı + şok cihazı daha mantıklı ellerinizi yormaya gerek yok :)

Çok geçmiş olsun, Allah cezalarını versin onların. Ciğeri para etmezler için deymiyor ama insan sinirlenince daha fazlasını yapası geliyor. Kız arkadaşıma bir zarar verirler diye büyütmemeye çalışıyorum olayı bu gibi durumlarda. Yoksa inan onları oradan ben de sakat gönderirdim. Eline sağlık iyi yapmışsın diyorum

Helal olsun abi gerçekten hayran kaldım abidosda üyemisin kamptan tanıyorum sanki?Senden ders falan almak isterim çünkü o tür adamlar yolumu kestiğinde maalesef abi çeken biriyim.

psikopatlar her yerde bu sürüngenler tek kişi kavga etmeyi bilmez , bakteri gibi yaşarlar elindeki emanete ya da yanındaki kankasına güvenir asla bileğine güvenemez sorsan delikanlıyım erkeğim falan der o yüzden hiç bulaşmayın

Kız arkadaşına laf atanlara fiziki müdahalede bulunuyorsun ve bunu ''iyi'' bir şey sanıyorsun..Seni de millet tebrik ediyor..!

Diyelim ki orada kız arkadaşına ''yavrum'' dediler..Sen de bunu duydun..Sen de ''beraberiz gençler'' gibi bir şey diyebilirdin..Hiçbir şey demeden direk saldırmışsın..Bir de övünüyorsun bununla..!

Arkadaşlar,bisikleti yanlış anlıyorsunuz siz..Bisiklet bir fakir ulaşım aracı değildir..Bisiklet bir kültürdür..Bisiklete binen kişi,şiddete meyilli olmamalıdır..Bu çok yanlış..Mümkün olduğu kadar kavgadan uzak durmanız lazım..Siz modifiye şahine filan binmiyorsunuz..Öyle olsa anlarım ama bisiklete binenlerin bu hali,korkunç..

Bazı insanlar gerçekten insanlara bisikleti sevdirmek için çok uğraşıyorlar..Bazıları da bu uğraşıları yok etmek adına çok uğraşıyorlar..

Aferin be helal olsun bence en güzelini yapmışsın

@fthgzl79 Sonuna kadar haklısın. Kavgaya ben de karşıyım ama savunmasız bayanlara laf atan zihniyete karşı başka bir çözüm yolu yok

Ben bunu onaylamıyorum. Bir insan ne söylerse söylesin, fiziksel bir tacizde bulunmadığı kimseye fiziksel zarar vermediği sürece adama dokunmamalısın. Devlet ne işe yarıyor ver mahkemeye cezası ne ise çeksin. Gidip adama uçan tekme atınca ne hakkımızı savunmuş ne de kahramanlık yapmış olmuyoruz. Suçsuzken suçlu duruma düşmeyin.( adamlara ilk fiziksel müdahaleyi siz yapmışsınız)
Not:Videodaki 'keko' ben değilim :D

@tolgahantanguc başkan eline koluna yüreğine sağlık bunlar gibi şerefsizler yüzünden bayanlar rahat rahat bisiklet süremiyor. Keşke tam su kenarı olsaydıda göle atsaydın it soylarını

Tebrik ediyorum. Sözlü tacizin bi tık ilerisi fiziki tacizdir. Eğer siz basit şekilde uyarıp devam etseydiniz bu kekolar başka bi yerde başka hanımlara aynı muameleyi yapabilecek cesareti bulacaklardı. Tekme için ise ayağınıza sağlık.

Istanbul gibi bi yerde lastiğini değiştiren bi kıza sarkintilik eden insan gördüm. Tabii ki ufak bi tiyatro ile kızın benimle olduğunu ve rahatsız edilmemesi gerektiğini belki de sizin kadar olamasa da 'güzelce' uyardım.

Iyi surusler diliyorum hocam.

Eskiden olsa şiddetin hertürlüsüne karşıyım der sizi sonuna kadar eleştirirdim ama artık böyle parazit asalak varlıklara tahammülüm kalmadı. Orada ben olsam ben de aynısını yapardım.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@KüçükGiant
Orada birisi kadına veya erkege tekme yumruk dalsa, polis cagırsalar ve gelse ki en az 40 dakikaya gelirler. Kavganın veya siddet olmasa bile küfürün ve tacizin bitmesini önce izlerler, sonra kavga bitince ayırır gibi yaparlar, sonra kadın veya erkek cildirir tabi "neden bir sey yapmiyorsunuz!" Diye haykirir. Polisin cevabi da "hanimefendi uzgunum bir mudahalede bulunamiyoruz sikayetci olmaniz lazim" der, kadını götürür karakola ifadesini alır, sonra eğer adamı da götürmüşse ki götürmeyedebilir kimlik bilgilerini alıp, kadın şikayetci olduktan sonra adamın da ifadesi alinir, savciliga vs gider bu belgeler, hicbir sey olmaz herif serbest birakilir.
Eger ki polis gelmeden önce kavga, taciz, hakaret bitmiş ve kişiler oradan uzaklasmis olursa da isim, soyisim, adres bilmediginiz icin sikayetci olamazsiniz.

İki kişiyi hasar almadan dövdün diye bu video ile sanırım 3. kez karşılaşıyorum.
Adamları yüzde yüz haksız bulmakla birlikte şiddete başvuran sensin. Yani neyle övündüğünü bu videoyu neden silmek yerine sakladığını anlayamadım.
Yanında kız arkadaşın varken şiddete başvurman ayrı bir gaflet bence. Elemanlar o sinirle kız arkadaşına bir şey yapsa suçlu hissetmeyecek miydin?
Bu yazdığımı eleştirenler çıkacaktır ama, yanında karısı - çocuğu - kız arkadaşı varken kavgaya gireniniz var mı? Akıl mantık işi mi bu?

@tolgahantanguc

Kavgalarla ilgili neden bir konu başlığı olsun, burası sizin deyiminizle kekoların toplanıp nasıl kavga ettiklerini anlatıp böbürleneceği bir platform mu?

Yanınızdaki kadına laf atıldığında beklentisinin, olayı daha da büyütüp kavga etmeniz olduğuna emin misiniz? Yoksa burada olan sizin yanınızdaki kadına laf atılmasının sizin erkekliğinize dokunup karşınızdakinden daha güçlü olduğunuzu kanıtlayarak sizin yıkılan egonuzu toplamanız mı? Şiddet, şiddeti çözmez. İki yanlışı ne kadar toparlasanız da bir doğru çıkmaz.

Özellikle yazınızdan alıntıladığım bazı noktalar da zaten şiddet kültüründen çok uzak olmadığınızı, bu durumdan haz duyduğunuzu gösteriyor maalesef. Umuyorum ki bunun muhasebesini yapar ve bisiklet kültürüne yakışacak bir çözüm yolu bulma yolunda bir adım atarsınız. Daha fazla güç gösterisi kimseye fayda sağlamaz çünkü.

Sevgiler...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri