Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sürmeyi öğrenmek

öğrenim bir çocuk öğrenimi gibi olmayacağından çok hızlı bir şekilde bu kararınızı hayata geçirebilirsiniz. @sarkihalindekal'de dediği gibi kendinize inanın; biraz dikkat ve refleks de yeterli olacaktır. çok kısa bir sürede öğreneceğinizi düşünüyorum. şimdiden kolay gelsin.

Scudo
@PEBBLES Aramıza hoşgeldiniz.Tam da benim yaşadığım durumdasınız .47 yaşına girdim.İlk defa 45 yaşında bisiklete elimi değdim.Öğrenmeliyim artık diyerek,bir arkadaşın eski bir bisikleti ile başladım.Boş otoparklarda deneyerek,1 günde dengeyi,2-3 günde de trafikte gayet rahat bir şekilde kullanmayı öğrendim.Yaklaşık,1,5 yılda 3000 km'ye yakın yol yaptım.Şuan 3.bisikletimi ve gerekli giyim ve aksesuarları alarak şimdilik tamama erdim.Her şey ne kadar istediğinize bağlı.Beni hep ağırbaşlı ve takım elbiseli gören tanıdıklar önce bir şok yaşadılar,akıl sağlığımdan şüphelenenler oldu.Şimdi,ideal kiloma da gelince imreniyorlar; gençleştiin sen diyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Ömer Ş.
Şu tekniği kullanın, bu şekilde birkaç saat içinde eşime öğrettim sürmeyi.
Çok basit 3 aşaması var
1) Pedalları söküyorsunuz (ya da söktürüyorsunuz) ki ayaklarınıza takılmasın.
2) Seleyi aşağı indiriyorsunuz (istediğinizde rahat bir şekilde ayaklarınız yere değmeli)
3) Çok hafif yokuşaşağı bir yer bulup kendinizi bayırdan salıyorsunuz :) her seferinde ayaklarınızı daha uzun süre yukarı çekmeye çalışıyorsunuz.
3. aşamayı yeterince sık tekrarlarsanız bir aydınlanma geçirip vücut öğreniyor dengede durmayı. Özel bir çaba sarfetmenize, bir teknikleri öğrenmeye, hatırlamaya çalışmanıza gerek yok, sadece yeterince tekrarlayın, gerisini merkezi sinir sisteminize bırakın, o hallediyor :D
Denge işini çözünce zaten gerisi (pedal çevirme, seleyi yükseltme vs) kendiliğinden geliyor.

Zamanında bizi yokuş aşşağı saldılar öğrendik :) Yüzmeyi de bu yolla,denizde açığa alınıp kafadan bastırılarak :) En kısa zamanda aramıza katılıp kazasız belasız turlar yapmanız dileği ile,kolaylıklar gelsin.

@KaanG güzel teknik, aydınlanma geçirme aşamasına bayıldım:)

Yalnız başlığı açan arkadaştan 1 senedir ses çıkmamış hiç. acaba düştüde kalkamadı mı birdaha :)

Yalnız başlığı açan arkadaştan 1 senedir ses çıkmamış hiç. acaba düştüde kalkamadı mı birdaha :)

ben 20 yaşındaki kız arkadaşıma 2 saatte öğrettim ve şimdi çok seviyor bisiklet sürmesini :) öğretirken tek yaptığım bisikleti tutmaktı, bi süre sonra iki teker üzerinde denge kurmaya başladı zaten..

@chnkrmz
Iste bir mtbciden gelmesi gereken cevap bu!
Kardeşim benim :)

@chnkrmz
Iste bir mtbciden gelmesi gereken cevap bu!
Kardeşim benim :)

6 sene önce boğazici kimya mühendisliğini okuyan şimdi doktor olan büyük abime bisikleti gece karanlığında kimsenin olmadığı saatlerde paten sahasında acık alan üzerinde mesai yapmışlığım var bisikleti ögretmek icin :) en iyi secenek eger arkadaşından destek almak birebir yok ise bn yardımcı olabilirim .sağlıcakla

Merhaba Arkadaslar, yeni uye oldugum icin konu acamiyorum, 2012'de acilmis bu konuyu tekrar hortlatarak affiniza siginiyorum :)

35 yasindayim, hic bisikletim olmadi ve kullanmayi da bilmiyorum. Artik bu acigimi kapatmanin zamani geldi : ) etrafimda yardim alabilecegim kimse olmadigi icin sizin yonlendirmenize ihtiyacim var. Zaman ayririp beni bilgilendirirseniz cok sevinirim :

1 - Anadolu yakasinda oturdugum icin daha cok sahil yolunda duz astfaltta bisiklet kullanacagim. Bu durumda, forumda arastirdigim bilgilere istinaden, sehir bisikleti benim ihtiyacima daha uygun olacak gibi anliyorum. Ben ayni bisikleti, hic gitmedim bilemiyorum ama mesela Belgrad ormani bisiklet parkuru gibi, toprak ama duz oldugunu tahmin ettigim zeminde de kullanabilir miyim?

2 - Bu soru size cok sacma gelebilir bisiklet kullanmaya sehir bisikleti uzerinde ogrenmeye baslamak; dag bisikletine gore ince tekerli oldugu icin, acaba bisiklet kullanmak konusunda bir zorluk yaratir mi? yoksa ilk bisiklet olarak dag bisikleti gibi kalin tekerli bir modelle baslamak mi daha uygun olur? Yani lastigin et kalinligi ogrenmeyi etkileyen bir unsur mu?

3 - Ogrenirken illa birinin beni arkadan tutmasina gerek var mi? Diyorum ya kendi yagimda kavrulacagim, o sekilde yardim alabilecegim kimse yok, duz zemin de ayaklarim yere degdigi surece kimseden yardim istemeden ogrenebilir miyim? Anadolu yakasinda Acibadem e5 kenarinda sali pazarinin oldugu genis bir arazi vardi, ancak simdi orasi insaat sebebiyle kapali. Maltepe sahil yoluna buyuk bir doldurma park yapmislar, gitmedim gormedim, ama uygun olacagini dusunuyorum. Sanirim orayi deneyecegim. Dustugumde az hasar alabilmem icin cimlik alani var midir?

4 - Model secimime gelince soyle bir durum var. 1500TL’ye kadar cikabilirim ancak ben bisiklet ogrenirken eger cok duseceksem guzel bir bisikleti de acikcasi harap etmek istemiyorum. Bir yandan da bir kere alayim guzel bir model alayim istiyorum. Bu marjda duzgun bir bisiklet almami mi onerirsiniz yoksa ucuz yollu bir bisiklet alarak mi baslamaliyim? Etrafimda yardim alabilecegim kimse olmadigi icin ne yazik ki birinden gecici bisiklet tedarik etme sansim da hic yok, tamamiyla kendi yagimda kavrulacagim. Ama 400-500’e bir bisiklet alirsam eger ogrendikten sonra da kendimi biliyorum iyi bir model almak isteyince bu sefer bisiklette bosa cikacak, yazik gunah diye dusunuyorum. Ayni ikilemi 0 bisiklet alip acaba hasat eder miyim diye de yasiyorum
Ne yapayim sizce 0 guzel bir bisiklet mi alayim, yoksa cuzzi bir rakkama bir bisikletle mi baslamali?

5 - Forumda tavsiylerinize gore Sedona 410, 420 yada 310 modelleri arasinda gidip geliyorum. Ancak sedona’nin anadolu yakasi bayiilerinden bazilarina danistigimda hem ellerinde olmadigini, hem ayni fiyatlara 2015 model istersem satabileceklerini, bir de neden Sedona onun yerine Trek veya Lapierre alin diye onerilerle geliyorlar. Simdi herseyden once ben de Trek veya Lapierre elbette isterim ama ayni fiyatlarda zaten pek modelleri yok. Bir tane Trek gosterdiler, o da 7.0 en giris modeli. Sizce Trek 7.0, Sedona'nin bahsettigim modellerinden fiyat-performans anlaminda daha mi ustun yoksa markaya mi para oduyor olacagim? Ayrica neden Sedona 2016 modeli bulunamaz anlamis degilim, bayiiler eger ciddi aliciysaniz ancak getirtiriz diyor. Yani boyle olunca da insan karsisindaki tuccarin bu sefer iyi niyetini sorgulamaya basliyor. Acaba pahali modeli mi satmaya calisiyor, ya da elinde kalan 2015 modelleri mi eritmeye calisiyor vs. Simdi deseniz bana gidip gormek, denemek lazim, nasil deneyeyim hayatimda bisiklet uzerine cikmadim
Not : Triban 500FB onerileri de olmus forumda.

6 - Son sorum ise almam gereken olculerle ilgili. Simdi buna benzer sorulara forumdaki cevaplar boy-kilo oraninda belirlie cerceveler dahilinda yine de bisikleti gorerek ve deneyerek alinmasi yonunde. Diyorum ya ben bisikleti gorsem ne olacak, sonucta denemeyecegim. Bu durumda benim napmam gerekiyor? Saticilara guveneyim diye dusunurken bu sefer de yukarida yazdigim gibi tutumlari ben de guven olusturmamaya basladi. Belki tam olarak bana uygun olmayan bir olcuyu sirf ellerinde o urun var diye satmak isteseler ben bunu hic bir zaman anlayamayacagim. 1,78 boyum var, kilom 75. Ben bu durumda sehir bisikletinde hangi kadro boyu ve lastik olcusu secmem gerekir?
Ilgili konuda Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak sehir bisikleti icin 175cm-180cm boyu olan biri icin 55-58cm kadro olcusu onerilmis. Ayni sekilde lastik olcusu de 17 yada 19inch olarak yaziyor. Dogru olarak mi yorumluyorum? Ama trek 7.0 olculeri mesela su sekilde : 15, 17.5, 20, 22.5, 25”. Bu bisikleti alacak olsaydim magazadan 17.5” olani mi alip cikmam gerecekti?

Eldivenim, dizligim hazir geriye bir tek kaskim ve bisikletim kaldi arkadaslar yardimlarinizi rica ediyorum. Simdiden tesekkur ederim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@hodiday - Anadolu yakasinda oturdugum icin daha cok sahil yolunda duz astfaltta bisiklet kullanacagim. Bu durumda, forumda arastirdigim bilgilere istinaden, sehir bisikleti benim ihtiyacima daha uygun olacak gibi anliyorum. Ben ayni bisikleti, hic gitmedim bilemiyorum ama mesela Belgrad ormani bisiklet parkuru gibi, toprak ama duz oldugunu tahmin ettigim zeminde de kullanabilir miyim?

evet sürebilirsin ama patlama riski var tekerin

Bu soru size cok sacma gelebilir bisiklet kullanmaya sehir bisikleti uzerinde ogrenmeye baslamak; dag bisikletine gore ince tekerli oldugu icin, acaba bisiklet kullanmak konusunda bir zorluk yaratir mi? yoksa ilk bisiklet olarak dag bisikleti gibi kalin tekerli bir modelle baslamak mi daha uygun olur? Yani lastigin et kalinligi ogrenmeyi etkileyen bir unsur mu?

bence dag bsikletinle başla ögrendikce ileride degiştirebilirsin

Ogrenirken illa birinin beni arkadan tutmasina gerek var mi? Diyorum ya kendi yagimda kavrulacagim, o sekilde yardim alabilecegim kimse yok, duz zemin de ayaklarim yere degdigi surece kimseden yardim istemeden ogrenebilir miyim? Anadolu yakasinda Acibadem e5 kenarinda sali pazarinin oldugu genis bir arazi vardi, ancak simdi orasi insaat sebebiyle kapali. Maltepe sahil yoluna buyuk bir doldurma park yapmislar, gitmedim gormedim, ama uygun olacagini dusunuyorum. Sanirim orayi deneyecegim. Dustugumde az hasar alabilmem icin cimlik alani var midir?

gerek yok kendine güvenini saglarsan sürmek icin düşmezsin sürekerken dengeni saglamalı ve karşıya bakman lazım pedallara degil

Model secimime gelince soyle bir durum var. 1500TL’ye kadar cikabilirim ancak ben bisiklet ogrenirken eger cok duseceksem guzel bir bisikleti de acikcasi harap etmek istemiyorum. Bir yandan da bir kere alayim guzel bir model alayim istiyorum. Bu marjda duzgun bir bisiklet almami mi onerirsiniz yoksa ucuz yollu bir bisiklet alarak mi baslamaliyim? Etrafimda yardim alabilecegim kimse olmadigi icin ne yazik ki birinden gecici bisiklet tedarik etme sansim da hic yok, tamamiyla kendi yagimda kavrulacagim. Ama 400-500’e bir bisiklet alirsam eger ogrendikten sonra da kendimi biliyorum iyi bir model almak isteyince bu sefer bisiklette bosa cikacak, yazik gunah diye dusunuyorum. Ayni ikilemi 0 bisiklet alip acaba hasat eder miyim diye de yasiyorum
Ne yapayim sizce 0 guzel bir bisiklet mi alayim, yoksa cuzzi bir rakkama bir bisikletle mi baslamali?

ilk önce ucuz yollu kaliteli bisiklet al zamanla değiştirirsin öbür kü bisikleti de ihtiyacı olan birine verebilirsin yada yedekte tutabilirsin

ayrıca sürdükce keyif alacaksınız

• Beğen
Tepkiler: hodiday
keyif almak lazım sürümeli bisikleti her daim korkmadan keyif icin bisklet sürmek harika

• Beğen
@hodiday

Tarif ettiğiniz kullanım şekline göre şehir bisikleti tam olarak sizin ihtiyacınızı karşılıyor.

@hodiday

Lastik genişliğinin sizin öğrenmenize çok bir getiri sağlayacağını sanmıyorum.

@hodiday

Öyle bir gerek yok. Üç yaşındaki oğullarıma denge bisikleti aldım. Aldığım günün akşamına kendi kendilerine ayaklarını yerden kesip iki teker üzerinde dengede durmaya başlamışlardı. Hatta sizede tavsiyem ilk denemenizde pedal kullanmadan koltuğunuzu indire bildiğiniz kadar indirip ayaklarınız ile bisiklete hareket vererek dengede durmaya çalışmanız. Youtube'da "denge bisikleti" diye aratın mantığını göreceksiniz.

@hodiday

Ben ilk alırken açıkçası bunun gelir geçici bir heves mi yoksa gerçek bir tutkumu olduğuna emin olamadığım için ucuz bir model almıştım. Ama keyfini alınca elimdeki bisikletin ihtiyaçlarıma cevap vermemesi üzerine yeni bisiklet aldım. Satarken bir miktar zarar ettim ama o zaman öylesi bana daha uygun gelmişti. Bu sorunuzun kesin bir cevabı yok malesef. Ama aldığınız bisiklette öyle iki düşme çarpma ile dağılmayacaktır merak etmeyin. :)

@hodiday

Ben size sedonanın 310C modelini öneririm şayet bayan kadro takıntınız yok ise. Hem öğrenme esnasında bu tarz kadrolar daha rahat olacaktır. Kendi çocukluğumdan hatırlıyorum öğrenme esnasında pinokyosu olan çocuklar gayet rahat olurken benim gibi BMX'çilerin düştüklerinde bacak arası bayağı acıyordu.:D

@hodiday

55-58cm'de 17-19inch'de kadro ölçülerini ifade ediyor. Almayı düşündüğünüz markanın bir boy kadro sıkalası varmı ona öncelikle bakın. Size 18inch veya 56cm kadroların uyacağını düşünüyorum.

@hodiday abi yerinde olsam başta ikinci el oldukça ucuz ama iş göreccek bir bisiklet alırdım öğrendikten sonra 1500 tl nin geri kalanıyla iyi bisiklet alırdım 1 günde öğrenen insan çok fazla çabucak öğrenirsin fikrimce.başta seleyi(koltuğu) biraz indirirsiniz. önce iyi bisiklet alırsanız diyelim duştunuz ki oldukça muhtemel ve aktarıcınız kırıldı masraf 75 tl civarı olur yazık olur

• Beğen
Geri