Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sürmeyi öğrenmek

@hodiday öğrendikten sonra da öyle gunde 20 km gibi kısa mesafeler için falan sakın 1500 tl vermeyin alın bi salcano üsküp ümit velocity falan işinizi görür abi

• Beğen
Tepkiler: hodiday
Scudo
@metalikfb @Osman Yener @bsklt07 zaman ayirip sorularimi cevapladiginiz icin tesekkur ederim. Bu haftasonu Decathlon'dan 500TL'ye rockrider 300 almaya karar verdim. Sezon sonunda fiyatlarda dusunce Merida crossway 300 veya 500 tarzi bir hybrid bisiklet alarak uzun donem hem sahil yolu hem de toprak/tasli zeminde isimi gorecek bir yatirim yapmis olurum.
@bsklt07 dedigin gibi eger teker patlama riski olacaksa, hem de kilitli masayla iki istegime de cvp verecek bir bisikletim olur.
Geriye bisiklet kullanmayi ogrenmek kaldi :) Haftasonu hava yagissiz olacaga benziyor, eger bir de ruzgarsiz olursa baslarim insallah antremanlara :)

Yanlış anlamayın sizi kınamıyorum genel için yazıyorum. Maddi, manevi her şey sebep olmuş olabilir ama, bisikletsiz geçen bir çocukluk dönemi bence eksik geçmiştir. Çocukların mutlaka bisiklete binip o özgürlüğü hissetmesi gerekir. Bu arada tebrik ederim 35 yaşında bu işe gönül vermeniz takdire layık.

Bisiklet almayın. Önce sahilde isparkın bisikletlerinden kiralayın. Çok kısa bir sürede öğrenirsiniz zaten. Sonra da istediğiniz-beğendiğiniz bisikleti alıp rahat rahat binersiniz. Sürmesi en kolay ve rahat bisiklet dağ bisikletidir. Forumda bisikletçi arkadaşlar genellikle dağ bisikleti tavsiye etmezler, yol bisikletlerine yönlendirmeye çalışırlar. Siz bunlara takılmayın. Tekerlekleri kalın olduğu için patlama riski daha azdır, yine kalın tekerlekler incelere göre çok daha konforludur. Sadece daha yavaş kalırlar. Zaten bisiklete de keyif amaçlı bineceğinizden dolayı bir yere yetişmeyeceksiniz.. Rahat rahat sağa sola bakına bakına yavaş yavaş gezinirsiniz. Ön amortisörle eliniz kolunuz da ağrımaz. Kilitlenebilir ön amortisörlü bir bisiklet iyi olur. Yalnızca çift amortisörlü bisikletlere yönelmeyin derim. Düz kadrolu bir bisiklet olsun. İleride daha hızlı gitmek isterseniz, dişsiz-düz, yol-asfalt lastiği takıp devam edersiniz.. Saygılar

• Beğen
Tepkiler: Strelok ve hodiday
@hodiday rica ederim holday yardımcı olabildiksek bir nebze yeter bize aynen ayrıca sahıldeki bisikler kullanıslı degil

• Beğen
Az evvel Decathlon'dan Rockrider 340 aldim. Kaskim var, eldivenim var, on arka isiklarim var, kornam bile var :)
Arabanin arka koltugunu yatirarak eve kadar tasiriz diye dusundum ama sigmadi sedan arabaya. Simdi bir de tasima aparati bakacagim kendime.
@mehmet.ali dediginizde haklisiniz, ben binmeyi bilmiyor olsam bile en azindan kismet olursa cocuguma ogretme sansini kacirmamis olurum.
Biraz da beni motive eden youtube'da buldugum bir kanal oldu : (link)
Arkadas gordugum kadariyla bisiklet egitmeni ve benim gibi 30+ bir cok kisiye bisiklet kullanmayi kisa surede ogretmis. Bir de benim gitmeyi dusundugum Maltepe'de yeni yapilan parkta cekmis videolari hep. Demek ki bu isin yasi yokmus diye dusunuyorum :)
Bakalim geriye insallah kazasiz belasiz kullanmak kaldi.

Merhaba
Sahildeki İBB nın kiralık bisikletler ile eşim (45 yaşında) 1 saatte bisiklet kullanmayı öğrendi. 50mt kadar arkadan tutarak öğretmeye çalıştım. Ama yetişkin birine bu şekilde öğretmek çok zor. Öğreten için çok yorucu. Daha sonra aklıma youtube ta denge bisikleti kullanan çocuklar geldi. Maltepe miting alanına da gelmiştik. Ayakları ile iterek denge sağlamasını söyledim. 15-20 dak. sonra denge kurmaya başladı. Sonra arkasından tutarak pedal çevirme provası yaptık. 15-20 dak. sonra pedal çevirip dengede kalmaya başladı. Maltepe den Caddebostan a bisiklet kullanarak geldi. Gözünüzde büyütmeyin miting alanına gidin kendi kendinize öğrenebilir siniz. Seleyi ayaklarınız yere basacak şekilde ayarlayın gerisi kolay. İyi pedallamalar. ;)

• Beğen
Bu haftasonu baslarim derken havanin azizligine ugradim. Bakalim hayaller onumuzdeki haftasonuna:)
Bu arada bisiklet bagaj tasiyicisi olarak bugun forumdaki tavsiyelere istinaden Saris Porter 3 aldim. Velespit'te satiliyormus, sagolsun Kamil Bey cok yardimci oldu. Internet stoklarinda kalmadi gozukuyor olsada kendisi ana depodan hizlica temin ettirdi.

en zor olanı öğrenmek değil öğrendikten sonra istesende düşememek :hhhhhh:

Böyle bir konuyu görünce yeniden konu açmak istemedim.

Benim babamda bisiklet kullanmayı bilmiyor.Ben öğretmek istiyorum fakat direksiyon hakimiyeti kötü.Heyecan yapıyor sanıyorum düşüceğim diye :D
Evde 2 tane bisiklet var.Birisi kara düzen eski bir makina. Ben bu bisiklete küçük çocuk bisikletlerine takılan yan ayakcıklardan takabilirmiyim ? Küçük ayakcıklar 26" bisiklete uyum sağlar mı ? Uydurabilirsem nerden elde ederim ?

@Hüseyinsuna selamlar
Yukarıda yazmıştım. Geniş bir alanda ittirgit gibi kendi kendine kullansın. Yarım saate denge ve gidon kullanmayı öğrenir.

Evet sonunda bugun sabah 8de bostanci sahilyolunun son kismina giderek bu isi cozmus bulunuyorum :) Tek calismaktansa yanimda biri olsun istedim, ilk saat ders veren bir arkadasla basladim, 15 dakikanin sonunda kimsenin yardimi olmadan hem kalkiyor hem de surebiliyordum.
Inanilmaz bir duyguymus :) 8den 13e kadar bisiklet uzerinden zorunlu mola harici hemen hemen hic inmedim arkadaslar :) eve bile donesim yoktu :)
Bisiklete binmeyi bilmeyen ve benim gibi forumda bu konuya gelen arkadaslarima tek sozum : Ne korkacak ne de bunun icin bekleyecek hicbir sebep bulunmamakta. Gecen haftasonu heves ettim, sali gunu bisikletimi aldim, cuna aksami decathlon tarafindan teslim edildi, bu sabahta erkenden saati kurup uyandim, ve 15 dakika sonunda bisiklet kullaniyordum. Heves ederken bile bu kadar zevkli birsey olacagini dusunmemistim. Diyorum ya 5 saatin sonunda bile bisikletin uzerinden inip, eve donesim gelmedi.
Sorularima zaman ayirip cevap veren tum arkadaslara tesekkur ederim :)

Selam, Hortlatmak amacıyla değil de, google aramadan bulup da gelenler için yazıyorum.
Bir kişi kendi başına 2-4 saatte, birinin yardımıyla 1-2 saatte öğrenebilir.
detaylarını şurada yazmıştım:

(link)

Özetle önce pedalsız bir şekilde ayaklarınızla bisiklette gitmeyi ve denge kurmayı öğrenin.
Çok yavaş olmamalı, çünkü teker hızlandıkça dengede durur.
Bu sırada frenleri de öğrenin ve çalışın.
Ayaklarınızı kaldırarak 10m gidebildiğiniz vakit, pedala hazırsınız.
Kuvvetli ayağınızla yukarıya doğru aldığınız pedala bastırın, hızlı kalkış önemli.
Tadını çıkarın, ve öne bakmayı unutmayın.

Sürerek öğrenirsin cesaret ve kararlılık. Mesajla öğrenemezsiniz

bu isin pirine gerek yok sen denge kurmayi ogren geri kalanini yavas yavas ogretecek birileri cikar zaten .

bir kişiye sadece bir bozuk parayı yuvarlayarak bisiklete binmeyi 2 saatte öğretmiştim. dönen tekerlek dünyanın en dengeli şeyidir. bilinç altına bunu yerleştirdiğiniz an yolunuz açık olsun

Seleyi alcak yapin ogrenirken.ayaklar yere degsin. Pedal yerine ayaklarinizi kullanin ilk once ve dengeyi saglamaya calisin. Bu sekil olursa dusmeden yada az duserek ogrenirsiniz.hiz yavas oldugundan fazla bir tehlikede yaratmaz. Dengeyi saglamayi ogrendikten sonra sele gene alcak olsun pedaldan ayni seyi deneyin. Dusucek gibibolursanuz ayaginizi yere atinca dusmekten kurtulursunuz. Pedalla gitmeyi ogrendikten sonra seleyi daha yuksege alin. Alcak sele cabuk yorulmaniza neden olur cunku.Cok zor degil. Kararlı olun.

• Beğen
Tepkiler: kurtoya
Geri