Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet toplamak

Barış Bey, daha güzel anlatılamazdı sanırım. Çok teşekkür ediyorum değerli bilgileriniz için

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Scudo
Daha önceden sahip olduğum bisikletlerde birini ha bire bir yerini güncelleyerek kullanmaya devam ediyorum .. orjinal hali kadro ve maşası kaldı sadece.. Sizce ben de bu başlığa dahil olabilir miyim? 😅

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Daha önceden sahip olduğum bisikletlerde birini ha bire bir yerini güncelleyerek kullanmaya devam ediyorum .. orjinal hali kadro ve maşası kaldı sadece.. Sizce ben de bu başlığa dahil olabilir miyim? 😅
Ben de aynı şekilde. 11 yıllık sedona bisikletin sadece ana kadrosu kaldı. Maşasına kadar komple değişti. Ha bir de furş takımı duruyor :)

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Ben de aynı şekilde. 11 yıllık sedona bisikletin sadece ana kadrosu kaldı. Maşasına kadar komple değişti. Ha bir de furş takımı duruyor :)

Bursa'da, geniş çaplı katılımın olduğu özel bir gün anısına katıldığım tur sırasında sedona 610 görmüştüm. Çok hoşuma gitmişti . Birqz canyon cf birqz ktm görünümlü ... Değeri bilinmeyen ama iyi olan bir marka bence.. Temiz kondisyonlusu gerçekten iyi duruyor.. sana da Kazasız belasız sürüşler

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Bursa'da, geniş çaplı katılımın olduğu özel bir gün anısına katıldığım tur sırasında sedona 610 görmüştüm. Çok hoşuma gitmişti . Birqz canyon cf birqz ktm görünümlü ... Değeri bilinmeyen ama iyi olan bir marka bence.. Temiz kondisyonlusu gerçekten iyi duruyor.. sana da Kazasız belasız sürüşler
Teşekkür ederim. Size de iyi sürüşler.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Maşa: sr suntour 100mm maşa

Gidon Boğazı:wake sarı 31.8mm

Gidon:xlc riser m19

Elcik:ritchey 120mm

Arka Aktarıcı:deore rd m5100 uzun bacak

Ruble:shimano-deore-cs-m5100-11-11-vites-11-42t-ruble

Aynakol:shimano-cues-fc-u4000-2b-36-22t-aynakol-9-10-11s-175mm

Vites Kolu:shimano-deore-sl-m5100-ir-i-spec-ev-gostergeli-vites-kolu-sag-11v

Lastik:maxxis ardent

Jant:https: rockrider 27.5 jant

Sele:https:selle-royal/float-athletic-sele-siyah

Sele Borusu:xlc-all-ride-sp-002-27-2-mm-400-mm-00-mm-sele-sapi-p-H

Pedal:xlc-pd-m25-platform-pedal

Ön Fren : /shimano/fren-seti-hidrolik-altus-on-bl-mt200-fren-kolu-br-mt200-kaliper

Arka Fren :/shimanofren-seti-hidrolik-altus-arka-bl-mt200-fren-kolu-br-mt200-kaliper

Rotor:/shimano-sm-rt56-6-vida-rotor-160mm
Kadro:rr st540 kadro

Uyumlumu parcalar

• Hahaha
Tepkiler: Bilge dönmez
20241008_202810.jpg
arkadaşlar merhaba resimde gördüğünüz 700c lastik şehir bisikletine sahibim bu bisikleti 29 jant dağ bisikletine çevireceğim tabiki bisikleti kadro taşıyacağı için size soracağım şey bu kadro sizce dağ bisikleti için uygun mudur? arazi de yada merdivenden inerken vesaire sorun yaşar mıyım? kadronun malzemesini nasıl anlanır bilmiyorum ama benim elimde carraro 24 jant bir dağ bisikleti var ve 2 sinin ağırlığını karşılaştırdığımda bu bisiklet öbürünün yanında tüy gibi acaba malzemesi aluminyum mudur diyorum (biskletin bir markası yok 2014 te belediye ücretsiz dağıttı sağlam olduğunu düşünüyorum)

322133 dosyayı görüntüle
arkadaşlar merhaba resimde gördüğünüz 700c lastik şehir bisikletine sahibim bu bisikleti 29 jant dağ bisikletine çevireceğim tabiki bisikleti kadro taşıyacağı için size soracağım şey bu kadro sizce dağ bisikleti için uygun mudur? arazi de yada merdivenden inerken vesaire sorun yaşar mıyım? kadronun malzemesini nasıl anlanır bilmiyorum ama benim elimde carraro 24 jant bir dağ bisikleti var ve 2 sinin ağırlığını karşılaştırdığımda bu bisiklet öbürünün yanında tüy gibi acaba malzemesi aluminyum mudur diyorum (biskletin bir markası yok 2014 te belediye ücretsiz dağıttı sağlam olduğunu düşünüyorum)
Arka tekere 29 dağ lastiği sigmaz. Zaten eski atla zıpla. Kırılsa hayırlısı dersin. Ama merdivenden hızlı iniş ya da yüksek drop atlama yapma canına bir şey olmasın. En fazla 20 cm lik yerden atlarsan sorun olmaz. Merdiven inişi yapmak için çok yavaş hızla inmek ve dişli lastik takman lazım. Frenlerin hidrolik değil. Hızlı merdiven inisinde bir yere girmeyesin, Diye söylüyorum.

322133 dosyayı görüntüle
@Sinyor 'un dediğini dinle ayrıca eklemek istiyorum Denizli yazdığı için tahminde bulunarak Çamlıkta veya teleferik parkurlarında gördüğün kişiler genelde ya enduro downhill bisiklet kullanıyor yada bu tarza başlamak için elindeki mtb ile sürüyor. Yeterli tecrübe ve bilgiye sahip olmadan benzeri hareketlerden kaçınmakta fayda var. Oradaki gruba özenip hayvanat bahçesi arkasındaki rampalarda atlayıp ambulansla gidenleri çok gördüm. Dikkatli olmakta fayda var, bisiklete gelecek olursak kadro geometrisi ve teker aralığı uyumlu olmayacaktır yapacağın masraf yerine elindekileri satıp daha iyi bir şey almanda fayda var.

Denizli'deki enduro grubunu kuran arkadaşım ile bu forumdan 2016da tanıştık. Forumda üye olan bir kaç kişi daha var. Gruptaki gençlerden birisi bir arkadaşın vasıtası ile işe girip dişini sıktı 8-9 ay garsonluk yaptı gitti freeride bir bisiklet aldı. Bir anda hiç bir şey olmuyor.

@Sinyor @MakRo @Mehmet Altuğ
WhatsApp Image 2024-10-11 at 20.48.59.jpeg
29 inç tekerlerim geldi ve tam oturdular. Evet dediğiniz gibi çamlıktaki çocukları görüp özendim ama benim gördüğüm çocuklar enduro değil normal carraro hardtail kullanıyordu. Yarın arkadaşımla çamlık parkının üstünden dağa çıkacağız bu bisikletle uçmalı kaçmalı şeyler yapmamam gerektiğini biliyorum sadece birkaç hızlı virajla dağdan ineceğiz.
bir de son olarak bisikletin bir sorununu daha keşfettim ne yazık ki kadronun arka bacakları yani arka tekeri tutan demirler yamuk üretilmiş (doğal olarak promosyon bisiklet olduğu için önemsenmemiş muhtemelen) neyse işte arka tekeri demirlere sürtmeden takması zor oldu bu yüzden ve her şeye rağmen arka teker düz dönmüyor ama bu 2 yıldır böyleymiş yani sürerken hiç sorun yaşatmadı umarım dağdan aşşağı inerken de bir sorun yaşamayızWhatsApp Image 2024-10-11 at 20.48.56.jpeg

@Sinyor @MakRo @Mehmet Altuğ
322249 dosyayı görüntüle
29 inç tekerlerim geldi ve tam oturdular. Evet dediğiniz gibi çamlıktaki çocukları görüp özendim ama benim gördüğüm çocuklar enduro değil normal carraro hardtail kullanıyordu. Yarın arkadaşımla çamlık parkının üstünden dağa çıkacağız bu bisikletle uçmalı kaçmalı şeyler yapmamam gerektiğini biliyorum sadece birkaç hızlı virajla dağdan ineceğiz.
bir de son olarak bisikletin bir sorununu daha keşfettim ne yazık ki kadronun arka bacakları yani arka tekeri tutan demirler yamuk üretilmiş (doğal olarak promosyon bisiklet olduğu için önemsenmemiş muhtemelen) neyse işte arka tekeri demirlere sürtmeden takması zor oldu bu yüzden ve her şeye rağmen arka teker düz dönmüyor ama bu 2 yıldır böyleymiş yani sürerken hiç sorun yaşatmadı umarım dağdan aşşağı inerken de bir sorun yaşamayız322250 dosyayı görüntüle
Hayırlısı ve gönlünüzce olsun. Siz yine de dikkatli olun kasksız çıkmayın. Yamuk dediğiniz yerin tam anlayamadım ama büyük ihtimalle kadro tasarımından dolayı öyledir "yav nasılsa promosyon bisiklet, bedava verilecek zaten salla gitsin" tarzı bir şey olacağını sanmıyorum. Görselde işaretlediğim alandan bahsediyorsanız ya jantta bir yamukluk olabilir yada benim de vaktiyle başıma gelen merkezlemesinde sıkıntı olabilir.

Dosyalar

• 1728762242823.png
    1728762242823.png
    383,4 KB · Okunma: 4
Jantta merkezlemenin hatalı olduğu fren bacaklarından belli. Bu jant tel başlarından ayarlayarak komple sola kaydırılmalı, sonra fren bacakları da yanlarındaki vidadan tekrar ayarlanmalı.
Yazdığımı tam okumadınız sanırım tekerin merkezde olmadığını bende biliyorum ve bu kadronun yamukluğundan dolayı jantın değil.

Yazdığımı tam okumadınız sanırım tekerin merkezde olmadığını bende biliyorum ve bu kadronun yamukluğundan dolayı jantın değil.
Peki. Siz öyle yazdıysanız öyledir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri