Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet toplarken marka uyumları kriterine ne diyorsunuz?

SerdarCYCoo2Bursa

Jiroskopik Kararlılık
Tepki
3.359
İsim
Serdar
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Pinarello
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese keyifli forumlar... Bisiklet toplarken; elbette ilk sıralarda yer alan konu, ihtiyaçlar,bütçe ya da ne amaç ile kullanılacağdır. Fakat benim sorum biraz bunları 2. plana itiyor. Farz edelim ki; bütçe derdiniz yok...Sadece duygusal eksiklikleriniz var diyelim :) italyan bir kadro hayaliniz var(dı) ve bu gerçek oldu. Örneğin; seleste mavisi bir bianchi kadro elinize geçti. Ve bunun üzerine inşa edeceğiniz bir bisikleti düzerken, italyan bir bisiklete italyan bir grup set, lastik seti ve diğer kompenentlerde italyan markalar mi seçmek doğru olur? Bu işin raconu bu mudur? Ya da bu tarz bir obsesyon umrumda değil, Cervélô AERO karbon bir kadro bile olsa jantları isviçre, grup seti japon, göbekleri uzakdoğu, selesi italyan takar, yoluma bakarım mı diyorsunuz? worst-questions-1448097301.jpg

Scudo
bence en önemli şey komponentlerin tamamının aynı gruba ait olması. jantlar da bu komponentlere uyan bir marka olmalı

Koleksiyonerlere saygı duyarım, oldukça uyumlu parçalar kullanmaya dikkat ederler ama benim öyle bir huyum yok.

Sonuçta metal parçası, kesinlikle değerli ama asla belirli bir sınırdan öteye götürmem. Ayrıca parça milliyetçiliği de bence en saçma şeylerden bir tanesidir, fanatik arabacılar gibi görünmekten başka bir halta yaramıyor. Firmanın tek amacı malını satmak, inan bana müşteri kitlesi zerre umurlarında değil. Firmalar sadece rakamlara bakar, müşteri odaklı olduğunu söyleyen firmalar da aynı amaca hizmet ediyor.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
bence en önemli şey komponentlerin tamamının aynı gruba ait olması. jantlar da bu komponentlere uyan bir marka olmalı
Komşu size katılıyorum ve arttırıyorum: hafiflik için karbon kadroyu boyasına kadar sökenlere karşıyım. Araba diyince insanın aklına yarış arabası gelmiyor, binek oto geliyor. Bu da öyle.

Klasik bir bisiklet toplamadım ama şöyle bir düşününce klasik bisiklet toplayacaksam ve bir değer oluşturacaksa o zaman mümkün mertebe döneminde kullanılan komponentleri bulup onlarla toplamanın önemli olduğunu düşünüyorum.

Topladığım yol bisikletimde klasik kaygım olmadığı için, kadro sıfır imalatında en üst segmentinde ultegra ve 105 karma set kullanılıyordu, ben gittim full ultegra yaptım. Jantlar syncross iken (fabrika çıkışından bahsediyorum sadece kadro aldığım için yeni jant seti almak zorundaydım), grupsetin aynı serisi ultegra jant seti aldım, tabi ki 2.el bunlar.

Böyle yapmasaydım ne mi olurdu? Belki hiç bir şey olmazdı. 105/tourney karışık set + carraro jant seti de kullanabilirdim. Olacağı 1.5kg daha ağır bir bisiklet o kadar.

Sonuçta ortaya çıkan görüntü beni tatmin ediyor. Yani olmasaydı bir şey olmazdı ama olduğu için mutluyum onu demek istedim.

Şahsen, toplarken de toplama gibi toplanmış bisikletleri pek sevmiyorum. Her bir parçası, çalışsa bile, farklı marka olan toplamalar, bana itici geliyor.

Geri