Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet zayıflatmaz diyenlere

@Mustafa Kocabaş bir miktar kas kaybi olmasi kacinilmaz. Ama bu kosu, eliptik bisiklet gibi aletlerden daha az olur. Cunku bisiklet kullanirken kaslar, direncle karsilasiyor. kas kaybini onlemek icin agirlik calismasi yapmak gerekir. Hem agirkik calismasi yag yakimina da yardimci olur.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Scudo
Kas çalışması yapıyorum zaten. Bu durumda kas kaybı olmaz demek. Teşekkür ederim.

90 km yapsa hergün zaten ortalama 2000 kalori yakar. günlük bir insan ortalama 1900-2000 kalori alması gerekiyor. Haliyle kilo vermesi normal. Ama bisikleti yeni bir işe girmesi sebebiyle bırakıp dikkat etmezse tekrar geri alır.
Ben de evde trainer eşliğinde her gün 40 dakika bisiklet sürerek 100 kg den 82 ye kadar düştüm ama 6-7 aydır gerek kış olması gerek iş sonrası kursa gitmem sebebiyle binemedim ve dışarda pide falan yiyerek tekrar kiloları geri aldım, 96 kiloya çıktım. Kilo vermek zor değil bisikletle. Önemli olan korumak.

Diyetle 94 kilodan 72 ye inmiştim 3 ayda yeter len diyip diyeti bıraktım sonra ne oldu bilmiyorum birden 92 kilo olduğumu farkettim. Aç karnına da pedal dönmüyor ki şimdi yemeyi azalttım bisiklete devam ediyorum genelde yemekten sonra kullanıyorum dubakalım ne olacak sonuç

4 ekmek 2 tatlı.Heralde 4 ekmek arasına tatlı yiyordu bi öğün.benim arkadaşta ekmek arası börek yiyordu.valla gerçek

orantısız zayıf olanlar amino asit ve proteinlerle olması gereken kiloya ulaşabilirler, çok kilolular hergün bisiklet sürerse diyet yapmadan kilo verebilirler
arkadaş bizim buralardan
Antalya bisiklet sevenler grubuna selam...

Hiç diyet yapmadan sürekli bisiklete binerek şu ana kadar 5 kilo verdim. Ama bisikleti bıraktığım an o kiloları geri alacağımı biliyorum. Bu yüzden hiç durmadan pedallamaya devam. Bu arada, akşam 17:00 ile 20:00 arası bisiklete biniyorum. Bilhassa rampalarda epey kasıyorum rampa sağlam yağ yakıyor :D

günde ortalama 4 ekmek çok değil ben lisedeyken belkide 5 falan yiyordum ama yapım gereği çok zayıftım kahvaltıda bir öğlen 2şer ekmeği rahatlıkla yiyordum üstüne yemek ama aşırı tatlı yemezdim

Sağda solda o kadar çok haberi ile karşılaştım ki kusura bakmayın ama tak etti cevap yazmadan edemeyeceğim.
Benim ülkemde vatanı için şehit düşen tertemiz kardeşlerim varken ocağına ateş düşen ama sorduğunuzda "Sağda solda ağlamayacam Vatan Sağolsun" diyen analar babalar varken bu adam 1 sene içerisinde 3. muayeneden boy/kilo oranından dolayı muaf olup bugün sağda solda boy gösteriyorsa.ONUN O BOYU DEVRİLSİN.Anlamıyorum bu adam gece kafayı yastığa koyduğunda nasıl rahat yatıyor ? Bu adamı haberlere çıkaracaklarına gidip şikayet etsinler !!

Antalya içerisinde düzenlenen çoğu hafta içi tura katılır değil yüzüne bakmayı Allahın selamını bile hakkettiğine inanmıyorum.Gözümde hakkettiği en güzel sıfat Şerefsizdir.

Hey Allahım be bu güzelim ülkede kimlerle aynı havayı soluyoruz Hey be !!!

• Beğen
Tepkiler: n0mad34
Bu arkadaş bana ilham oldu. Yaklaşık 2 aydır işsizim, evdeyim. Bu süre boyunca bisiklet de sürmedim. Hal böyle olunca otura otura baya kilo aldım. Sanırım 9 kiloya yakın... Şimdi bu arkadaşı gördüm ve bildiğin gaza geldim. Bisikleti hazırladım, lastik havalarını kontrol ettim, malzemeleri aldım ve şu dakika itibariyle yola çıkıyorum, Bakırköy'den Rumeli Feneri'ne doğru gideceğim aheste aheste. Gidebildiğim kadar. Gece sürüşü nasıl olacak bakalım, ben de ilk kez deneyeceğim.

İradeli olup düzenli şekilde sürmeye devam edersem yakında beni de gazetelerde görürsünüz :D

@Uğur Sabuncu
yazdıklarınıza bakılırsa forumda kaybedecek vaktinizin olmaması gerekir ve en ön safta yer almanız gerekir aslında.
habere konu olan arkadaşıda azminden dolayı kutluyorum

Bende askere gitmeden 55 tim askerde 66 kiloya kadar cıktım hayatımda ilk kez sonra yatıs döneminde tekrar 62 kiloya kadar indim ve suanda 60-61-60-61-60-61 176 boy var bir gün bende 75 kilo falan olmak istiyorum hiç yemek ayırmıyorum canım ne isterse yiorum fakat doydummu bitmiştir zorlayamıyorum ayrıca işimden dolayıda (fabrika punta kaynak) cok fazla hareket ediyorum . Böyle haberleri görünce insanlar nasıl bukadar kilo alıyorda veremiyor diyede merak ediyorum.

Ayrıca 55 oldugum zamanlarda da senelerce abur cuburla pc basında hareketsiz beslendim , bu sekilde bi cok arkadasım vardı hepsi 90 kilo civarıydı sindirim sistemi genler dıs etmenler stress falan yani diyet yemek spor tmmda cok cok baska seylerde kilo alma vermeye verememeye neden oluyor diye düşünüyorum .

Bisiklet zayıflatır... Sürekli ve düzenli binmek gerekir diye düşünüyorum

Beslenme alışkanlığını değiştirmeli bu arkadaş , ideal kilosuna inmesi sağlıklı olduğunu göstermez , ileride başka problemlerde çıkabilir böyle beslenmeye devam ederse.

Asıl merak ettiğim bu arkadaş o kiloda nasıl 90 km sele üzerinde oturmuş o sele adama saplanır yapışır da ayrılmaz helâl olsun ne diyim

• Beğen
Tepkiler: Malik altuntaş
@Mustafa Kocabaş
Proteine önem verin et tüketmeniz gerek yada dardanel ton balığı

1 ay düzenli olarak günde 20 km bisiklet kullanıyordum. Yalnızca günlük yediğim ekmek oranını düşürerek 1 ayda 2.5 kilo verdim.
İş yerim taşındaığından ve ramazan ayı sebebi ile verdilkerimi geri aldım.
Hareket en azından günlük aldığınız kalorinin büyüyk çoğonu yakacağından kilo kontrolü yapmanız kolaylaşır.
Çok bisiklet, gündelik hayatta biraz hareket, yeme düzeninde ufak değişiklik size büyük oranda kilo kaybı veya daha fazla almama, daha iyi bir kan akışı, daha düzenli ve kaliteli uyku ve kesinlikle daha fazla mutluluk olarak geri dönecektir.

bisiklet kilo verdirmez söylemini bir türlü mantığım almıyor. vücut çalışıyor, enerji yakılıyor, terliyoruzda. neden kilolar yakılmasın ki.

eşim diyetisyen geçen gün bu konuyu sordum verdiği cevap gerçekten çok mantıklı geldi.

- vücudun enerji yakabilmesi için kas kütlesinin çok olması lazım. Bu da metobolizmanın hızlı çalışması demek anlamına geliyor. Bisiklet vücutdaki en kaslı bölgeyi aktif hale getiriyor yani baldır ve bacak kasları.

Belki sürerken fark etmiyorsunuz ama bisiklet sürerken kol ve sırt kaslarınızda epey çalışıyor. Neredeyse vücudun tüm kaslarını çalıştıran bir spora enerji yakmaz diyene süphe ile bakarım.

birde bisikletin bence artısı " interval" bir spor olması. yani sürekli aynı hızda ve şiddette pedal çevirmediğiniz için nabız bir düşüp bir yükseliyor buda tekdüze bir harekete göre daha fazla enerji yaktırıyor.

söylenen bu ki bencede mantıklı. yada göbeğim iyice düzelsin diye gazlıyor da olabilir :)

@Uğur Sabuncu

Burada yapılan tüm yorumlar bisikletle 15 ayda 133 kilodan 73 kiloya düşen bir gencin azmiyle ilgili, askere gidip gitmemesiyle değil. Kimse askere gitmemesi konusuyla ilgili olumlu veya olumsuz bir şey yazmamış çünkü bilgisi yok. Ancak siz bu başarıyı hor görmek için hakaretlere yönelmişsiniz. Bunun açık tanımı kıskançlık ve aşağılık duygusunun girdabına kapılmaktır. Gidip onunla yüz yüze muhatap olun bu daha onurluca olur.

@Uğur Sabuncu
Saglikli insanlarin, ozellikle de babasi devletin en ust kademelerinde yer alan bazi cocuklarin curuk raporu aldiklari bir ulkede obezite ile mucadele edenin askerlik yapmamasi cok normal degil mi?
Cevap yazsan da arkasini getirmeyecegim, lakin burasi bunlarin konusulacagi bir ortam degil.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet H.
Geri