Scudo Sports

Bisikletçi sorunsalı

Taner James

Forum Bağımlısı
Tepki
1.129
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba,

forumdan araştırdığım kadarı ile disk frenler pedallarında boşluk olması daha çok hidrolik yağının hava almasından kaynaklandığı.

Bisikletimi bir bisiklet/motosiklet tamircisine götürdüm kendisine sorduğumda bu boşluğun balatalardan olduğunu söyledi, bende hidrolik yağından olmasın dedim ama yok balatalardan dedi. Neyse bisikletime uygun Ön ve arka teker için Shimano balata sipariş ettim. Umarım balata taktıktan sonra hidrolik yağından demez.

Çok bilgim olmasa da, balata değişim videolarını vs. inceledim balata zaten kalınlık olarak zaten çok kalın bir şey değil, 3-4 senelik bir kullanımda balata incelse bile kaç mm fark edecek ki fren pedalında o kadar boşluk/gevşeklik olsun.

Size sormak istediğim, bisikletçi bu konuda ne kadar haklı ?

Teşekkürler.

Not: Disk fren pedal boşluğunu forumda araştırdım, konuyu gereksiz olarak silmezseniz sevinirim. Sadece fikir almak istiyorum.

Scudo
Ben sizin yerinizde olsam bisikletimi "bisiklet/motosiklet" tamircisine götürmem, konusu sadece bisiklet olan ustalara emanet ederseniz bence daha doğru olur. Ama bu konuda konuştuğunuz tamirci doğru söylüyor olma ihtimali yüksek. Balata bittikçe fren kolunda boşluk oluşur. Ki siz 3-4 sene diyorsunuz, bence kesin bitmiştir o balata, tabii ki kullanıma bağlı olarak değişir bu ama 3-4 sene ciddi bir süre

Cevaplarınız için teşekkürler.

O zaman taktırıp sonuçları göreceğiz :)

Bulunduğum konumda bisiklet/motorsiklet tamircisi dışında kimse yok maalesef.

Esasında balata değişim videolarına baktım çokta zor bir olay değil bende değiştirebilirdim ama sezonu açmadan önce bisikleti jant akortu için götürmüştüm, balataları da aradan çıkartayım dedim.

Zaten bu yaz son akort ayarlatmam olabilir, artık yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum.

Geri