Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletçiler B'twin markasını neden sevmiyor?

Afedersiniz ama bu ne kadar lüzumsuz bir konudur arkadaşlar? Yani konuyu açan şahıs bir yada birkaç bisiklet tamircisine gitmiş, tamirciler btwin markasını tanımıyor diye ve birkaç kişi olumsuz yorum yaptı diye "bisikletçiler btwini sevmiyor" hükmü verilip konu açılıyor. Bu ne saçmalıktır yahu?

Bende Btwin şehir bisikleti vardı. Bisikletçiye gittiğimde gerek tamirci gerek diğer müşteriler bisikletimle ilgilenir beğenirdi. Şimdi bu durumda ben "bisikletçiler neden Btwin markasını çok seviyor" diye konu mu açayım?!!

Scudo
şehir ve dağ bisikletlerinde çok güzel kırmızı bisikletler yapmışlar, gezinmek için alasım geldi zor tuttum kendimi... O ne güzel boyadır öyle...

@Aytaç Öztürk saolasın kardeşim 6 aydan beri xrs030 kullanıyorum bana biraz daha uygun.btwindan bisiklet değilde giyim ve aksesuar almayı tercih ediyorum.

@Fergen

Arada bu yazıya tekrar dönüp okumakta yarar var ve okuyorum.

80 ve 90'larda alınan ürünler daha dayanıklıydı. L ve XL bedenler daha boldu. Bugün Slimfit diye birşey çıkarmışlar evlere şenlik kumaştan çalmanın kılıfı ama fiyattan kırpamıyorlar.

Neyse bTwin, fiyatları düşük tutmaya devam etsin ki herkes en azından belirli bir düzeyde kaliteli ürün kullanabilsin.

• Beğen
Tepkiler: Fergen
ben, decathlon un, Türkiye de çalıştırdığı insanları sömürdüğünü öğrendiğimden beri bu marka ile ilgili şeyleri sevmiyorum.

@Groims
orada part time çalıştığı için asgari ücretin yarısından azını alan arkadaşla tanışınca bu firmaya ayrı bir nefret duydum.

@mehmetlevent Bu decathlonun suçumudur yoksa yasalarla bu açığın oluşmasına fırsat veren başka kişilerin mi? İşveren bakış açısı ile çalışanlar arasında maalesef fark vardır. Decathlonu yönden eliştirirsek diğer firmaları da eleştirelim. Suriye'den gelen yeni vatandaşlarımızla bu durumun nasıl olacağını tartışalım ama burası yeri değil ben de yetkin değilim bu konular için. o yüzden sömüren sömürüyor. Önemli olan nasıl çalışan olarak nasıl az sömürülürüzü bulmak.

Vel hasıl Decathlon Maltepe'ye geliyor! Süper olacak!

@mehmetlevent
Hocam her yerde ayni o durum. Hatta ben ogrenci olarak bir cafeye ise girsem, saat aksam 5 ten gece 1 e kadar calisip part time gozukerek 20 lira alacagim..

Decathlon'dan çıkma bir bisiklet olduğu için sevmem. Adamlar size göre olan bisikleti değil ellerinde kalan bisikleti size pohpohlamak için çaba gösterir. Ayrıca sistemleri ve diğer mekanizmaları da çok iyi değil aksine kötü. Yalan özellikler yalan bisikletler kısacası

@mehmetakbas
Bu nasıl basit nasil cahil bir yorumdur yahu. Btwin benim diyen firmalar kadar çok tasarım ve test laboratuvarına sahip. Sadece google'da basit bir arama yapmak yeter. Ama tabi biraz İngilizce & Fransızca ile mümkünse.

Bu gün 15:30 sularında Saraçhane alt geçitten Aksaray yönüne giden yarış tipi beyaz b twin gördüm , güzele benziyordu :)

Decathlon diğer ülkelerdeki kadar çeşit ürün getirmiyor. keçuva markasının çöplerini satmaya çalışan bir imajları var benim gözümde.

@mehmetlevent

Cevremde 5-6 kisi bisiklet almak icin oneri istedi. Kac liraya kadar diye sordugumda 500 Tl gecmesin diyorlar. Talebin boyle oldugu yerde arz nasil olsun mi?

Triban 3 kullnıyorum gayet memnunum piyasadaki cok daha pahalı markalarla aynı donanıma sahip olan biiskletleri daha ucuz ayrıca federasyon onayıda var üst modellerde , farkettiyseniz pahalı markalar diyorum , pahalı bisikletler degil. Gercektende bu sekilde evet arastırma yapıyolardır arge vardır ama bu bicogunda var aynı donanım aynı bisiklet hatta aynı kadro ile üretilip farklı logo basarak fiyat farkı arttırılıyor.

Ayrıca decathlon sömürücüdür falan demek dogru bulmuyorum arkadaslarında dedigi gibi bu yasaların acıkları ile ilgili bişey eger yasalar bunu takip etseler bişey yapamazlar denetleme yok memlekette sömüren sömürüyor.

Ben fabrika işcisiyim ve ağar sanayide calısıyorum günde 8 saat sayı hesabı ile yani o gün o sayıyı vrmem gerektiginden tuvalete bile giderken saat hesabı yaparak girip cıkmak zorunda kalıyorum elime gecen parayıda gectim amirlerin ve müdürlerin tutumuda pek iç acıcı degil biyandan kafanız yoruldugu gibi zaten vücüdun yorgunlugunu anlatmıyorum. He diceksiniz bunu cekmek zorunda deilsin falan filan ama öyle degil aile gecindiriosunuz ve tekrar iş bulmak cokda kolay degil.

O yüzden kolay para peşinde kosanlar , zorluk görmeyenler masa basında iş yapanlar istedigi zaman iş saatinde cay molası kafasına göre dolananlar falan bazı seyleri görmedigi için yada unuttukları için farklı yorumlar yapabilirler hallerine sükretmelerini dilerim saygı duyarım .

Gelmek istedigim nokta bi cok firmada işler bu sekilde yürüyor malesef fakat bi cok insanın marka firma sunu yapıyor diyerek daha pahalıya yönelme lüxleri yok . Malesef memleket olarak 5 kurusa muhtac durumda bırakıldık. Konu farklı yerlere gitti kurusa bakmayın baya dolmusum.

Decathlondan 2 bisiklet almıştım zamanla fark ediyorsunuz ki bu bisikletlerin hem yol hem mtb olsun kadroları eşşek ölüsü gibi ağır. ben bu yüzden decathlon bisikletlerini çok sevmiyorum. aksesuara gelince 2 dolarlık farı 50 liraya satmaya çalışan bir firma. Benim en büyük şikayetim çalışanları hiç bir şeyden haberdar olmaması yani bisikleti bakıma götürüyorum bakım yapıcak olan adam bana kendi bisikletlerinin arasındaki farki soruyor çünkü oda bilmiyor bir alur 700 aldım pedal için kal vericek yanlış pedal kali veriyor. garantiden ön vites kolu değişecek 1 ay parça bekledim gelen kol 5800 ama aktarıcı 5700 ve hala uyumsuzluk sorunu yaşıyorum. en son lastik almaya gittim huchinson equinox2 ile michelin pro3ü soruyorum hangisi daha iyi diye bana equnox al deniyor neden deyince çünkü daha çok satıyor o diye cevap alıyorum. kaç karkas teli ile işlenmiş bu tker diyorum bana karkas teli ne diyor. artık bıktım bu cahil atölyecilerden garantide bakıma verdim bekliyorum geri alıcam jantı güm diye duvara geçiriyor sonra baktık akort bozulmuş cevabı olur o kadar. bu nedir arkadaş bir daha kesinlikle gitmem bakım falan için

@kafnun

Aynen öyle.. yeri gelince çok önemsiz görünen bir şeye çok para verip ve bulunca ucuzu alıp geçmektir bu zevkin adı ve tadı ... :)

@Saikou
500 lira limit diyene, sakın bisiklet almayın çünkü bisikletten soğursunuz diyorum.

Halk bir yere kadar yerliye destek verebilir. Eğer yerliye destek vereyim derken cebimiz yanmaya başlarsa bu kimin karına olur? Bugün Bisan gibi bir firma ayakta olsaydı tercihim ondan yana olurdu. Lakin muadillerine göre çok da farkı olmayan bir bisiklete neden 500 lira fazla vereyim. Satın alma gücümüz düşüyor. Normalde dışarı çıkarken üstümdekilerin kaçı yerli marka diye düşünürken artık cebime hangisi karlı diye düşünüyorum. Decathlon'dan ufak fiyatta iki alışverişim oldu. 20 lira ve 15 liralık. Bir çakı ve bir çanta aldım. Gayet de memnunum. Baktığınız zaman 15 lira ne ki diye düşünürken firma gayet ilgili bir şekilde mailler attı ilgi gösterdi vs. Çarşıya çıkıp çanta baksam en dandik çakma ürünlere 40 lira biçecekti.

• Beğen
Tepkiler: mekatroni
600 Liralık VTT340 (decathlon) ve 1200 Liralık Salcano ile her hafta birlikte tur atıyoruz. Evet Salcano 1,2 Kg civarında daha hafif kabul, ama 4-5 aydır süren yüzlerce kilometrede ben bir kez sele vidası (5 lira) değiştirdim, Salcano pedal, aynakol ve 2 kez zincir değiştirdi. Fiyat performans olarak hiçbir şikayetim yok benim decathlondan. Ayrıca 40-50 Tl'ye bisiklet şortu, forması satan başka biryer varsa gidelim oraya, babamızın değil decathlon.

Geri