Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletçilerin sitesi engellenmiş.

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Tepki
8.187
Bisiklet
Cannondale
Karadeniz turumuz sırasında tanıştığımız, Peter ve sofia nın siteleri (link) mahkeme kararı ile engellenmiş. Herhalde bir yanlış anlamadır. Çok güzel Türkiye fotoğrafları koymuşlardı sitelerine.

Bu dostlarımız, bizden önce Hindistan a gitmişler ve bilgi istediğimizde sayflarca , ayrıntılı ve çok işimize yarayan cevaplar yazmışlardı.

Yakında dumanla haberleşmeye başlayacağız herhalde.

Scudo
:( Büyük ihtimalle yanlış bir anlaşılmadır en azındn gönül bunu istiyor, dostluklar hıc bır zaman kaybolmaz mutlaka bır sekılde yıne gorusursunuz.

Olayı anladım, mahkeme geocities üzerinden hizmet veren tüm siteleri kapatmış . :eek: :eek: :eek: :eek: :D :D :D :D
Olacak şey değil yahu. :boese157: :boese157: :boese157: :boese157:
Yüzbinlerce site etkileniyor bundan. :D :D :D :D
Hayatında internet kullanmamış adamlar böyle garip kararlar alabiliyor demek ki. :( :( :( :(

You tube engelini kaldırmak için kullanılan siteler burası içinde işe yarıyor.
Bunuda eklemiş olayım.

Çok garip. Mahkeme kararına kadar iş uzamışsa, pek yanlış anlaşılma gibi durmuyor...

Şöyle bir senaryo geldi aklıma, bu uzantıda adres veren site (6x.to) her kimse, belki onun serverları engellenmiştir. Çünkü pratikte ücretsiz alan ve alan adı veren bu tip serverların hepsi tek bir domain altında çalışıyor. Haliyle tek bir IP veya IP demetinden yayın yapıyorlardır diye düşünüyorum. Böyle olunca da birisi engellenirse hepsi gidiyordur...

@HaliliOzturk

( off topic )
Kalp kalbe, klavye kalvyeye karşıymış Halilcim. :)

Anlaşılan bisikletçi arkadaşları direk bir tepki yok Geocities i komple engellemişler, kurunun yanında yaş da yanmış. Benim de ordan yüklenen bazı resimlerim vardı forumda neden görünmüyor diyordum...

Yahu bu işler bu kadar ucuzlamışken bedava kaynakları kullanma çabasını anlayamıyorum. Bir enerji harcıyor bir deneyimi yazıya döküyor sonra bunu başkalarına emanet ediyorsunuz. olacak iş değil. Gerçi bilgiler tabiki kaybolmamıştır ama yazık olmuş.

Benim için diyorsan Gürol ben 5-10 sene önce öylesine açmıştım yani önemli bişiler yoktu, o zamanlar imageshack falan da yoktu öyleyken öyle :)

@gurol

Çok doğru Gürol bey ancak, Peter ve Sophia bir kaç yıldır yoldalar ve her kuruşları yolculuk için gerekli. Site için, yüzbinlerin yaptığı gibi geocities tarzı şeyler kullanmak en azından bu açıdan haklı onlar için.
Başka ülkelerdekiler izliyor zaten siteyi. Ne bilsinler bizimki gibi mahkeme kararları verilen ülkeler olduğunu. :)

Korkuyorum bir gün www ile başlayan com ile biten herşeyi yasaklayacaklar. :)

Maalesef geocities, zaman zaman da wordpress engelli. O siteye engelleme Türkiye'den ise internetten çözüm yolları var, dolaylı şekilde ulaşıyorsunuz.

Kütüphaneci olduğum için bilgi kaynağımın ilk adımı internet ve kısıtlı. Özellikle google groups da engelliydi. Şunu düşündüm:

"Ya google firması, Türkiye'yi engellerse?"

firmalar tepkilerini koyarsa.... Bu sefer iş adamları, site sahipleri Türkiye ile kanunen savaşacak. Kapitalist düzende google asla engellemez elbette ülkemizi :)

Şİmdilik topal internetle bilime meydan okuyoruz. Kolay gelsin bakalım.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Geri