7 Ekim 1931 doğumlu ayrılıkçılık karşıtı ve insan hakları aktivisti Desmond Tutu: "Bir adama bir balık verirsen bu onu bir gün doyurur. Bir adama balık tutmayı öğretirsen bu onu hayatı boyunca doyurur. Bir adama bisiklet sürmeyi öğretirsen balık tutmanın saçma ve sıkıcı olduğunu farkeder." / "Give a man a fish and feed him for a day. Teach a man to fish and feed him for a lifetime. Teach a man to cycle and he will realize fishing is stupid and boring."
9 Ekim 1940 doğumlu (ö: 1980) müzisyen (link):
"As a kid I had a dream: I wanted to own my own bicycle. When I got the bike I must have been the happiest boy in Liverpool, maybe the world. I lived for that bike. Most kids left their bike in the backyard at night. Not me. I insisted on taking mine indoors and the first night I even kept it in my bed."
(Çocukken bir hayalim vardı: Kendi bisikletime sahip olmak istiyordum. Bisikleti aldığımda Liverpool'un, belki de dünyanın en mutlu çocuğu olmalıydım. O bisiklet için yaşadım. Çoğu çocuk geceleri bisikletlerini arka bahçede bırakırdı. Ben hariç. Benimkini içeri almakta ısrar ettim ve ilk gece yatağımda bile tuttum.)
13 Ekim 1947 doğumlu rock & roll şarkıcısı, gitarist (link), kendisi gibi rockçı (link) ile bir dağ bisikleti gezisinde. Hagar hevesli bir dağ bisikleti kullanıcısıydı ve San Francisco yakınlarındaki bir bisiklet mağazasının ortağıydı.
18 Ekim 1923 doğumlu (link). 1944'te Coventry Bisiklet Kulübü'ne katılan Eileen, 20 saat 11 dakika 35 saniyelik Londra-Edinburgh rekoru gibi birçok rekor kırdı. 1954'te kırdığı rekor hala geçilemedi.
Bu resimde Eileen Sheridan, 2 gün 11 saat 7 dakika ile rekor kırdığı 1954 Land's End-John O'Groats (İngiltere) yolculuğunun başlamasını bekliyor. Daha sonra, 3 gün 1 saat olan 1000 millik rekoru kırmak için 130 mil daha sürdü.
Eileen, bugün 99 yaşında:
---
18 Ekim 1956 doğumlu tenisçi (link), 1983'te Wimbledon şampiyonası sırasında bisiklet sürerken.