Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklete binmek endişeleri azaltıyor!

Tepki
62
Düzenli olarak bisiklete binmek, beynin mutluluk hormonu salgılamasına neden oluyor. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Hakkı Gökbel, düzenli olarak yapılan bisiklet egzersizinin dayanıklılık antrenmanı yerine geçtiğini, kişide ağrı ve endişe hissini azalttığını söyledi. Gökbel, "Bisiklete her biri en az 30 dakikadan haftada üç kez binilmeli. Ancak bu egzersiz, ağır kalp hastaları ve yeni ameliyattan çıkan kişiler için uygun değil! Kalp hastalığı ve ağır kronik rahatsızlığı bulunanlar, bisiklet egzersizine hekim kontrolünde başlamalı" diyerek uyardı.

(link)

Scudo
Hımmm...
Sanırım ben düşünce neden fazla acı hissetmediğimi anladım.
:)

paylaşım için teşekkürlerr hergün biniyorum hemen hemen ama belirli günler tur yapmak lazım

• Beğen
Tepkiler: mert aygün
bende neden bu anlamsız şarkıları söyleyerek kendi kendime sırıtıyorum diyordum
(mesela bu yazıyı yazmadan önce sivrisineklere yazdığım bestemi söylüyordum kendi kendime) :)

• Beğen
@birolcakir

Geçmiş olsun öncelikle :)
Ama sanırım düşünce acı çekmememizin nedeni salgılanan adrenalinle ilgili, kaya tırmanışı yapıyorum ben ve bazen kendimi çok zorladığım zamanlarda rotadan indikten sonra parmaklarımın kan içinde olduğunu görebiliyorum :D ya da bir yere ayağımı çarptığım zaman indiğim zaman anlıyorum kanadığını falan. O sırada salgılanan adrenalin çok fazla olduğu için acı hissi de azalıyor.
Tabii sonrasında çekiyoruz acılarını :)

• Beğen
Hakkı Hocam ne de güzel söylemiş ,zaten kendisi sporla yakından ilgili olup Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanıdır.

• Beğen
her gün akşam eve geldiğimde 45 km biniyorum. Binemediğim gün kendimi gergin hissediyorum. İnanırmısınız kışın hastalandığımda yine duramadım bindim ve atttığım ter ile bir kaç gün sürecek hastalıktan kurtuldum.

• Beğen
Tepkiler: Alp Aslan
Hocamız belli ki bisikleti seviyor. Hemen her türlü sporun bu tip katkıları vardır.

• Beğen
Geri