Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklete Kampana Fren :=)

can akıncılar

Forum Bağımlısı
Tepki
872
Bisiklet
Salcano
Merhaba Arkadaşlar.Bugün çarşıda gezinirken bi tane bisiklette(arka tekerde)kampana frenin olduğunu gördüm,hoşuma gitti görüntü olarak.Acaba bunun maliyeti nedir?,frenleme nasıl olur? daha önce hiç böyle bir fren gördünüz mü bisiklet üzerinde.

Scudo
@can akıncılar

Bende eski bir bisikletten görmüştüm daha önce;

Maliyeti bilmiyorum ama aşağı-yukarı jant freni kadar gücü olur,jant freni gibi açık sistem olmadığından yağmur çamur gibi dış etkenlerden etkilenmiyecektir.
Ayrıca oldukça ağırdır muhtemelen...

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
Genelde motorlarda kullanılıyor sanırım :)

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
@reha genç

Evet ağır olduğu kesin:)Bisiklette devasa jant telleri vardı,daha sağlam olsun diye ayar çekmişlerdir...Kampanada pazarcıların 5 kiloluk ağırlıklarını andırıyordu.Belki daha küçükleride vardır:)

• Beğen
Tepkiler: jacksperado
@muhammet keleş

Yarın çekmeye çalışacam.Bisikleti ne zamandır görüyordum da bugün arkadaş söyleyince dikkatimi çekti,daha önce kereste gibi duruyordu bugün gözüme güzel göründü:)

Gazelle modellerinde kampana fren çokça mevcut. Fren sistemini kullanabilmek için bildiğim kadarıyla kadro ve maşada kampanayı sabit tutması için bir tırnak olması gerekiyor, kampanadaki yuva bu tırnağa geçiyor ve jant ekseninde dönmemesini sağlıyor. Yani maliyetin içine kadro/maşa girdiğinde maliyetini siz düşünün :). Fren gücü olarak bilgi veremem ama kapalı sistem olduğu için diğer fren sistemlerinden daha az sorun çıkaracağı kesin..

Yanlış bilgi verdiysem düzeltecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Gazelle modelleri:
(link)

Konuyu hortlatayim, bu kampananfren denen sacma seyden oğlumun denge bisikletinde var freni sikabilmesi icin kolubyumusak bir sekilde ayarlayinca fren tutmuyor, frenin tutmasini saglarsam da o kadar sert oluyor ki cocuk sikamiyor... Nasil bir cozum bulurum bilmiyorum, yardimci olabilecek birileri var mi

Geri