Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklete Pasta-Cila yapılır mı?

Zen.eren

Daimi Üye
Tepki
204
İsim
Burak Eren
Bisiklet
b'Twin
Son zamanlarda bisikletimin üstüne titresemde olmadık yerlerde çizikler oluşuyor..İlerde satmayı düşündüğüm bir bisiklet olduğu içinde temiz tutmaya çalışıyorum.Önceden açılan birkaç konu var ama ilgi görmemiş gibi görünüyor..Aramızda yaptıranlar varmı? Bisiklete pasta cila yaptırabilirmiyim sizce ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Bu benimde aklıma geldi. Sonra saçmalama olum dedim kendi kendime. Umarım güzel cevaplar gelir de bilgileriniz.

78863 dosyayı görüntüle 78853 dosyayı görüntüle yapılır detaylı resim ekleyeceğim birazdan editlerim

mrblar uzun zamandır aktif bir üye değildim...
resimleri buraya eklemek istemiştim ama bi türlü fırsat olmadı demek ki bu zamanı bekliyormuş :D

bisiklete pasta cila yapılır çokta güzel olur :)
yalnız gidip sanayiden pasta almayın :D
(link)
forum sitesi detaylı araştırma için yardımcı olacaktır...

konumuza gelirsek...
pasta el ile yaparsanız hiç bir işe yaramaz çizik alamazsınız.
makina şart... sakın taşlama kullanmayın metale kadar inersiniz bir anda :)
polisaj makinaları vardır devir ayarlı onunla yapabilirsiniz ama bisikletin alanı çok küçük olduğu için küçük ebatta süngerlere ihtiyacınız var... ve her bölgeye ulaşamazsınız...
pasta işi çok detaylı bir iş... amma illa yapacam diyen varsa yardımcı olurum :)

cilaya gelince çok kolay uygulanabilen cilalar piyasada mevcut...
ben bisikletlerime fusso coat soft99 kullandım (japon malı) çok iyi bir ciladır..
ayrıyetten her yıkama sonra hızlı cila dediğimiz sprey olarak kullanılan cila kullanırım...
cilayı süngerinize alın dairesel hareketlerle yedirin bisikletinize... ardından yumuşak bir microfiber bez ile kuruyan cilayı temizleyin işlem tamamdır...

78858 dosyayı görüntüle 78859 dosyayı görüntüle 78860 dosyayı görüntüle 78861 dosyayı görüntüle 78853 dosyayı görüntüle

pasta-cila makineleri ne kadardir ? bir oto yıkamada falan yaptıramazmıyız ?
@a.f.k.

@Zen.eren

makinalar 200 tlden başlıyor... oto yıkamacıların uğraşacağını sanmıyorum... zaten hepsi kasap ellerindeki ped ve makina ile bisiklete zarar verirler...

@a.f.k. Ama ben bir pasta cila için 200-300 tl masrafa girmek istemiyorum bunu yaptırabileceğim yada makina kiralayabileceğim-ödünç alacbileceğim birileri yokmudur ?

fotolara devam edeyim...
3 bisikleti aynı gün içinde temizleyip cilasını yaptım...
zincirler wd 40 ile temizlendi ardından würth multi ile yağlandı
lastiklere 3D magic dressing lastik parlatıcı kullandım...
78864 dosyayı görüntüle 78865 dosyayı görüntüle 78866 dosyayı görüntüle 78867 dosyayı görüntüle 78868 dosyayı görüntüle 78869 dosyayı görüntüle 78870 dosyayı görüntüle 78871 dosyayı görüntüle

@Zen.eren

ikamet Antalya sanırım... İzmir, İstanbul, Ankara olsaydı bizim arkadaşlardan birine yönlendirebilirdim sizi ama Antalya da malesef tanıdığım biri yok...
ilk msjımda ki detailturkey forumdan bakın isterseniz... uzun zamandır oraya da bakmıyordum belki yardımcı olmak isteyen çıkabilir...

Siz bisiklete pasta-cila ve temizlik ve bakım yapıyormusunuz ? yapıyorsanız ücret ne kadar ? @a.f.k.

@Zen.eren

aynı ilde olsak seve seve yardımcı olurum... ücretli değil tabi ki... :)

@a.f.k. İzmirde yaşıyorsunuz sanırım ? Bisikletimi getirsem yapabilirmisiniz ? Ücretini seve seve veririm emek veriyorsunuz sonuçta

@a.f.k. Peki şöyle bir makina alsam bu iş için işe yaramazmı ? 80-90 tl birşey..
(link)

@Zen.eren

şuan İzmir de memleketimde olmayı o kadar çok isterdim ki... zorunlu doğu görevi nedeniyle malatya da yaşamaya çalışıyorum...
izmir'e giderseniz Karşıyaka'da yardımcı olabilecek arkadaşlar var ama...

(link)

polisaj makinası bu linkteki... öteki ile sadece masaj yaparsınız :D

pasta yapmanıza gerek yok aslında... direk cila ile çok güzel sonuçlar alabilirsiniz... benim makina amoeba scud 10 yıllık makina hiç pasta yapmadım... sadece cila ile koruyorum...

@Zen.eren Can sıkıntısına bisikleti toplamadan önce pasta cilayı denedim. Yapınca göz alışkanlığından olsa gerek bir işe yaramamış gibi gözüküyor. Ancak güneşe çıktığınızda veya başka biri tarafından fark farkediliyor. Bisiklete bir parlaklık, yenilik hissi veriyor. Kılcal çizikleri de kapatıyor. Derin veya büyük çizikleriniz için faydasız. Makina yerine elle yapmak daha mantıklı maliyet açısından.

@Two_Wheels

piyasada satılan pasta cilalar pasta değildir... (paste wax) macun cila dır. hiçbir çizik giderici özelliği yoktur...
çizikleri kapatmak ayrı çizikleri yok etmek ayrı bir olay...

çizikleri kapatmak için autogylm SRP ürünü var. bu ürün dolgu yapar ama ömrü çok uzun değildir... elle uygulanabilir. gerektiği gibi bakılmazsa ilk bulaşık sabunu ile yıkamada çözülür gider...

çizikleri gidermek için ise çeşitli aşındırıcılık değerlere sahip pastalar bulunur... ve ayrıyetten makina için sertlik dereceleri farklı pedler bulunur...
bisikletin boya ve vernik kalınlığına göre en hafiften başlamak gerek. ama elinizde boya ölçen alet var ise ölçüp kalınlığı nokta atışı ped ve pasta seçimi yapılır.
çizikleri kusursuz gidermek için makina şart... makinanın devir ve baskısına elle çıkmanız imkansız... emeğinize yazık olur saatlerce uğraşırsınız ama sonuç değişmez.

cila ise zaten elle uygulanır makina kullanılmaz... cila süngerine bir miktar alıp bisiklete yayabilirsiniz... fazla beklemeden kuru bir MF bez ile üzerinden geçince parlar...

Bisiklet yuvarlak borulardan oluştuğu için boyayı açmak yüksek ihtimal . Bu sebepten bisiklete ilk alındığında folyo kaplamak daha pratik olacaktir.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: serdarunalan
aracimda olusmus olan ufak kilcal cizikler icin wd 40 kullanarak mikro fiber bezle oval hareketlerle yaklasik 2,3 dk ovaliyorum ve bu cizikler yok olucak denecek kadar azaliyor denemenizi tavsiye ederim wd 40 bu her eve lazim:)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ercst0rm
Wd 40 çizik almaz. İçinde yağ olduğu için dolgu yapmıştır. Çizik almak o kadar kolay değil .

@becoca dolgu yapmista olabilir cizikler gozukmuyor benim icin onemli olan bu:) bakiniz;
sadece plastik tampon degil metal bolumlerde is goruyor

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Orada sürtme kaynaklı çizik var. Nereye surttunuz bilemiyorum . Çizigin içindeki beyazlıgı temizledigi için çizik aldigini dusunmussunuz.

• Beğen
Tepkiler: serdarunalan
Pasta cila işi öyle kolay bir iş değil. Elle olmaz makina şarttır. Meguiars 105 bisiklet boyası için yeterli. Ama daha önceden tecrübeniz yoksa bulaşmayın. Ben daha önce çok sayıda araca pasta ve cila uygulaması yapmama rağmen bisikleti yapmaya eriniyorum :)

Geri