Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklete plaka ehliyet olur mu?

oguzhan0101

Aktif Üye
Tepki
46
İsim
oğuzhan tekkardeş
Bisiklet
b'Twin
bisikletlere plaka varmı olursa çalıntı bisiklettler falan belki azalmaya başlayabilir diye düşünüyorum

Scudo
Neden olmasın
Mahallede bir abim var yaşı 60-65 arası bizim gençliğimizde plaka da ehliyet de vardı diyor.
Bence de olmalı bisikletin trafikte hak sahibi olması için fâideli olabilir.

@Yusuf'san otomobillerin bile çalınıp parçalandığı bir dünyada yaşıyoruz, bisikletin plakalı olması bişeyi değiştireceğini düşünmüyorum.
ayrıca devletin bunu uygulayıp vergi almasını sadece bütün şehirlerimizi baştan sona bisiklet yollarıyla donatmasından sonra cürrette bulunmasının uygun olacağını düşünüyorum

Bizim kiralık bisikletlerde var. Bakın tanesi 200₺. Her sene ödüyoruz. Ne kadar şık ama dimii? Hemde 1.5 kilogramcık. Tır plakasından bile ağır. Ne kadar havalı değilmi? İnsanlar oturak sanıp arkasına birilerini otutturuyolar. Belediyemize bu konuda hayranım.

https://i.hizliresim.com/vLMnMR.jpg

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Aslında gerekli ama bizim devletimiz bunu bir sömürü aracında dönüştüreceği için bize faydası olmaz zararı olur.
Bir de vatandaş 4000 euro verecek, canavar gibi bisiklet alacak, arkasına bir plaka düşünsenize. Adam pompa taşımıyor yanında, performansı düşer diye :D

Vergi konusundaki düşüncelere kesinlikle katılıyorum vergi olmamalı aksine bisiklet kullanımı ve alımı için bir şekilde devlet teşviği olmalı.
Bisiklet yolları yapılmalı, okullarda içinde bisiklet olan tasarım-başarım görevleri geliştirilmeli.

Ben bu ehliyet-ruhsat-plaka vesilesi ile trafikte diğer araç sürücüleri gibi kanuni olarak hak sahibi olabilir miyiz acep diye bu fikre sıcak bakıyorum.
Zira trafikte bir kısım sürücü müsvetteleri tarafından hiç kaale alınmamak hatta aşağılanmak zoruma gidiyor arkadaş vesselam.

Plaka ve ehliyet olsa ne olacak ki. Sanıyormusunuz bizleri diger araçlar dikkate alacak. Trafikte arabayla giderken bile sinyal vermeden üstünüze kıranlar, kırmızı ışıkta geçenler, sırf kestirme diye ters şeride dalanlarla her gün karşılaşıyoruz. Arabaların diğer arabalara saygısı yok ki, plaka taksak ne değişicek... Eşeğe altın semerde vursan eşek eşektir...

vergi işi olmadan plaka olsa iyi olur aslında trafikte falan kaza olursa tutanak vs işler için,hak iddaa edebilmek için iyi teşvikte verseler bisiklet alınabilmesi için mesela 5 yılda 1 defaya mahsus 500 tl gibi oda çok iyi olur.

10 gram daha ağır olmasın diye suluk kafesi takmayan adamım ben, plaka hayatta takmam :D

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Devlet nerden para gelse diyor herşeye vergi ve zam gelirken siz kimden taraftasınız

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Aman ha bi vergi vermediğimiz hobimiz kalmıştı o da olursa zaten yaşamayalım daha iyi :)

Geri