Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikleti dışarıda tek başına bırakıyor musunuz?

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bazıları üniversiteye falan gidiyormuş nasıl cesaret ediyorsunuz? Ben kıyamam götürürler.

Scudo
Eve taşı, sürceksen evden indir. Çıkarken asansöre biniyoruz kendisiyle :)

uzun turlara ciktigimde bime migrosa falan ugrarken su almak icin kilitsiz birakiyorum girise ki yaris bisikletinde de benim gibi cantasiz uzun tura cikarsaniz bisikletin gidonuna da bilezik gibi kilit gecirilip turlanmiyor sahsen yaris bisikletinde kilit tasimayi sevmiyorm cantasizken ama alternatif olarak sele borusuna baglayanlarda var kilidi fakat bu seferde kullandigim kilit 5 10 tllik kilit oldugu icinde bir sure sonra anahtar acmiyor bozuluyor falan bole bir dongu velhasil kelam

• Beğen
Tepkiler: Harun.
  • Bisikleti göz temasınızın kopacağı bir yere bırakmayın, hatta bağlamayın. Bir kafeye oturduğunuzda bile bisikletinizi görecek ve ondan çok uzaklaşmayacak şekilde oturmaya dikkat edin. Hırsızlar her yerdeler. Bakkala ve özellikle de markete girerken çok ama çok dikkatli olun. 30 saniyede götürebilirler. Gözünüz sürekli camda olsun, bisikleti görebileceğiniz bir şekilde cama dayayın ve işinizi çok ama çok hızlı görün.
  • Bisiklet kilidi satın almayın. Bisiklet kilidiniz olmayınca bağlayamayacaksınız da. Bağlanan her bisikletin çalınma ihtimali vardır. Avm otoparkında kilidi kesilip çalınan bisiklet oldu.
  • Bir yer kalabalık diye, bir yerde güvenlik görevlisi var diye, bir yerde sizin tanıdığınız bir esnaf vs. var diye de güvenip bağlamayın bisikletinizi. Yabancı youtuberlar deney yaptılar, kentin en işlek meydanına bağladıkları bisikleti güpegündüz demir makasıyla kesip çaldılar ve yoldan geçen, bu olaya tanık olan hiç kimse buna engel olmadı.
  • Bisikleti apartman boşluğuna sakın bağlamayın, bodruma sakın bağlamayın. Eve çıkarın bisikletinizi. Balkondan bisikleti çalınan oldu arkadaşlar, konusunu aratsanız bulursunuz. Özellikle Kadıköy civarlarında ciddi ciddi bisiklet çetesi var arkadaşlar. Eminimki sizi takibe alıyorlar ve öğrenmeleri gereken tek şey hangi apartmana girdiğiniz. Bir gece yarısı apartmana girip kontrol ediyorlar ve bingo. Gitti bisiklet. Apartmanınızı tespit etmeleri o kadar kolay ki, çoğumuzun Stravasından apartmanı belli arkadaşlar. Strava kullananlar; Privacy Zone özelliğini kullanın. Evinize 1 km kala kayıt otomatik olarak kesiliyor.

Lütfen dikkat edin arkadaşlar.

@Serkan Mıstınoğlu
Şu yazıyı 8 gün önce görse idim keşke :(:acpsnr::(:(

• Beğen
Tepkiler: Burak G.
Ufak bir tüyo var eğer illa ki kısa bir süre için bir yere bağlamak zorundaysanız: vitesi en yükseğe alıyorsunuz; böylece birisi üstüne atlayıp pedala basmaya çalıştığında zorlanarak ivmeli kalkış yapamıyor.

Çok garanti bir tüyo değil tabi ki ama neden alışkanlık haline getirilmesin ki bir yandan...

@yavz0rBende tam tersi en yavaş kombinasyona alıyorum.Eğer bisikletten anlamıyorsa hiçbir yere gidemez.Eğer bacaklar biraz sağlamsa sert bi kombinasyonda bir anda 35-40 olur hız aman diyim [emoji3]

via Tapatalk.

Bu gün evin önünde yabancı araçlar park etmesin diye koyduğumuz 4 adet trafik dubalarını çalmışlar. Bildiğiniz plastik 50cm uzunluğun da 30cm genişliğin eski dubalar. Yaklaşık bir saat önce çalınan dubaların yerine idare etsinler diye küçük karton kutular koydum, döndüğüm de onlar da gitmiş. Saçma bir örnek oldu belki ama maalesef yer gök hırsız dolu, arkanı döndüğün de gidiyor geride ne bıraktıysan.

@MuratHan
Güldürdün hocam ya :D buradan çıkacak sonuç kesinlikle dışarıda bırakmayın bağlayın kilit alırsanız benzersiz çelik halat kilit olsun.

Yok ben düzgün kilit kullanacağım dersen köprü halatını tercih et.

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
@MuratHan bence hocam evinizin önüne park etmek isteyenler çalıyordur eehehe :) ya bilmiyorum çok tuhafıma gidiyor yoldan çevirip birisine sorsam elhamdülliah müslümanım der,ama her haltı da yeriz

@Desert Fox

4 araçlık bir yer, herkesin yeri belli, duvar da yabancı araç park edemez levhaları da var, buna rağmen dışarıdan gelen yabancı araçlar gelip park ediyorlar onlar için bir önlemdi. Hadi dubaları aldılar anladım da karton kutuları alacakları hiç aklıma gelmezdi, bu daha bir şok etkisi yarattı. Bu kadar mı yani.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
kilit de fayda etmediği için eve çıkarıyorum dışarıda ise kilitli ve gözümün önünde :)

Bisikleti evde bırakıyorsam evden araba ile 1 geceden fazla uzağa gideceksem, arka tekeri de yanımda götürüyorum. Bu bayram bisikletin geri kalanını kilitle bağladım. Eve girip çalmaksteyen bisikleti çalacaksa emek harcamalı. O nedenle evde bile bağlıyorsam bisikletle bir yere gitmiyorum demektir. Bir bisiklet yüzlerce saat çalışma sonucu alınıyor, elin uyanığı 30 sn de yüzlerce saatimizi çalıyor.

@Mehmet Metin Levent kesinlikle hocam keşke bisikletler için kasko olsaydı biraz olsun içimiz rahat olurdu

• Beğen
Tepkiler: kerem E
@Desert Fox
Hocam kasko var. Ev hırsızlık sigortası kapsamında. Çalındığında evden çalındığını ispat etmeniz kafi.

@Mehmet Metin Levent hocam bisiklet için dışarıda da çalınabilir,silahlı birisi kapkaç yapabilir kapsamlı bir şey var mı acaba

hayatımda 1 defa bisikleti dışarıda (çift kilitle) bıraktım, o da hemen çalındı.. aynı hatayı 2.defa yapacak lüksüm yok :D

Geri