Aseuz
Üye
- Tepki
- 12
- İsim
- Rüstem
- Başlangıç
- 1993—94
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi bayramlar öncelikle.. konuyu hortlamış oldum ama uygun bir başlık olduğunu düşünüyorum.
Yol bisikleti ile uzun tur yapıyorum. Dolayısı ile toz böcek vs. Mutlaka kadroya yapışıyor.. kadroyu temizlerken sizler ne kullanıyorsunuz. Su değdirmek istemiyorum pek. Boyasını koruyacak (hatta kadro malzemesini -karbon) bir solüsyon var mı kullandığınız merak ettim.
Ben aşağıdaki gibi bir ürün buldum ama malum bir yandan da cila boyayı inceltir derler.. bilemedim. Sizin tavsiyeniz ne olur?
(link)
Gazyagı ile silersen hem parlar hemde boyayi korur. Ben uygulamiyorum gerci o kadar titiz degilim bisiklet bu sonucta , çokda seyapmamak lazim
Ben de aynen söylediğiniz gibi suya mesafeliyim. Yolda üstünden geçtiğim ıslak bölüm bike zincirde pas yapmaya yetti çünkü. Bu yüzden kadro temizliğinde ne kullanılır diye merak ettim.Gaz yağı mazot vb ürünlerle temizlemek bilya ve rulmanlardaki gresi de yok edeceği için bu tıp malzemelerin dikkatli kullanılması lazım. Aynı şey bisikleti yıkarken kullanılacak basınçlı su için de geçerli. Hatta bazı bisikletçiler bisiklet yıkanmamalı bile diyorlar. Bu çok uygun olmasa da bilyaları ve rulmanları açtığımda gördüğüm pas ve korozyon beni de bisikleti temizlerken daha dikkatli olmaya itiyor. Çünkü bu pasın sebebi nem rutubet olabileceği gibi basınçlı su ve petrol türevleri ile bisikletin temizlenmesi de olabilir
Zincir çok toz tutmuşsa mazot fırça ile temizlerim (muc off dry lube kullandığımdan beri zincir çok az kararıyor ve toz tutuyor).Çok titizim iki üç turda bir yıkarım,yıkarken kullandığım wax boya koruyuculu oto şampuanı ile yıkıyorum,elimin altında yoksa bildiğin pril vs gibi bulaşık deterjanıyla yıkarım,pırıl pırıl oluyor.
Gazyagı ile silersen hem parlar hemde boyayi korur. Ben uygulamiyorum gerci o kadar titiz degilim bisiklet bu sonucta , çokda seyapmamak lazim
Farklı örnekler verilmiş ama sakın gaz yağı, tiner, mazot vs. kullanmayın.Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi bayramlar öncelikle.. konuyu hortlamış oldum ama uygun bir başlık olduğunu düşünüyorum.
Yol bisikleti ile uzun tur yapıyorum. Dolayısı ile toz böcek vs. Mutlaka kadroya yapışıyor.. kadroyu temizlerken sizler ne kullanıyorsunuz. Su değdirmek istemiyorum pek. Boyasını koruyacak (hatta kadro malzemesini -karbon) bir solüsyon var mı kullandığınız merak ettim.
Ben aşağıdaki gibi bir ürün buldum ama malum bir yandan da cila boyayı inceltir derler.. bilemedim. Sizin tavsiyeniz ne olur?
(link)
Eskiden her yerde satiliyordu su an bildigim hirdavatcilarda vs bulunabiliyorBu gazyağı genellikle nerede satılıyor? Birde suyla yıkadıktan sonra mi silmek gerek yoksa kirli halini gazyağı ile mi temizlemek gerek?
Hacı sana kesinlikle katılıyorum. En güzeli ıslak bir bezle tozunu almak sonra kurulamak. En güzel bisiklet yarışması yapılsa açık ara dünya birincisi oluruz. Göbeğine kadar çamura gömmeyince zevk alamıyorum bisikletimden.Bu gazyağı fazladan toz toplanmaz mi? İlk zaman parlak olacağı kesin ama zamanla toz toplar diye düşünüyorum.
Düzeltme: hocam belirli bir mesaj sınırı var.Herkese merhaba. Çok alakasız olacak fakat yardım ederseniz sevinirim. Yeni konu açamıyorum, ne yapmam gerekiyor?