Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletin kabak tadı vermeye başladığı süreç

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.141
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Harbi konuşalım bu meret bir süre sonra sıkıyor be abi. Çok sevsende her gün baklava börekde yenmez. İnsan bir süre sonra karısına bile zor tahammül ediyor nasıl bir sevgidirki bu bıkmadan sürdürecek. Platonik desen değil. Sıkılmanın eşiğine geliyor insan bir süre sonra. İşte o eşikten enstanteneler:
1- Araçların max. 5 saatte aldığı yolu burnundan dumanlar çıkararak bisikletle 25 saatte alman.
2- Hadi 25 saatte aldın diyelim aynı yolu tekrar bisikletle dönüyor olacağın gerçeği.
3- İşe hep aynı güzergahta gitmen. Aynı tempoda hayatın o sıkma merdanesi olayı.
4- Üç-beş yıldır bisiklet kullanıyor olmana rağmen hala gitmeyen göbek yağları.
5- Elini kolunu yağ içinde bırakan bisiklet arızaları. Zırt pırt patlayan lastikler.
6- Bir türlü Tamamdır aga buraya kadardır diyemediğin bisiklet modifiyeleri yükseltmeler, masraf kapıları.
7- Elalemin bir türlü medenileştirmediği bisikletçi imajı ve bu yeknesaklık içierisinde sürgit hareket etmen.
8- Sürekli çalınacak korkusuyla yaşaman.
9- Ter, ter, ter.
10- Baba sen neden araba sürmüyorsun diyen çocuk zırıltısı.
11- Yokuşlar, yokuşlar, yokuşlar. Bitmek bilmeyen ve uzayıp giden.
12- Bir zaman sonra her yerin bisiklet ve her tarafın bisiklet yoku olacağı yönündeki boş kuruntuların, zamanla dahada artan arabalar.
13- Bisikletli cinayetleri, ölümleri, darpları, yaralanmaları.
14- Murat 124 e bile havlamayan köpeklerin bisiklet görünce kaplan kesilmesi.
15- Forumda artık hep aynı mevzuların döner olması.
vesaire vesaire vesaire....

• Muhteşem
Tepkiler: Kadir İLBAY
Scudo
4'üncü ye cvp vereyim,göbeğin gitmesi için sürekli antrenman ve yediğine dikkat etmen gerekir :)

eğer işin güzel yanlarına değilde bu taraflarına odaklanırsanız sıkar tabi,
eminimki yazdığın bu maddelerin içinde bazı bisikletçilerin çok hoşuna giden şeyler vardır mesala 1-2-5-6 benim için böyledir :)

2. Madde benide ayar ediyor ama genede iyi hos :)

Beni en çok sıkan hanım ve çocukla birlikteyken bisikleti elde taşımak zorunda kalmam. Bazen hanım "bin git biz geliriz" diyor da dünyalar benim oluyor. :p

Siz bayağı sıkılmışsınız bizim gibi bu hobiye yeni başlayacaklar için kötü örnek olabilir yazdıklarınız : )

En guzel seylerin, en sevdigimiz etkinliklerin bile surekli tekrarinda tekrar, tekduzelik ve bikkinlik hissi veren yanlar bulunur.
Arabasi ile ise gidip surekli ayni yoldaki trafikten, hergun park yeri savasindan, her arizada elinden gelmedigi mecbur oldugu icin servise gitmekten ve para harcamaktan, dolasmaya her cikacaginda butce sıkıntısı varsa harcayacagi pahali benzin, yer bulamayinca odeyecegi park parasi veya 5 km. gittigi yerde park nedeni ile ulasmak istedigi yere yarım kilometre mesafeye araci birakip yurumekten sikilanlar da epeyce var :)
Size ters gelen yanlarini hosgorerek, keyif aldiginiz taraflarini arttirmaya veya daha keyifli hale getirmeye calisin biraz :)
Yoksa dogup buyurken ve yasadigimiz surece herseyde sıkıcı taraflar bulup sikayet ederek gecen bir hayatta, keyif alacak bir sey bulamaz oluruz kisa surede :D

@suat akman

İşte bu ifade bir dolu hayat tecrübesi içermektedir arkadaşlar. :alkis:

Suat abimizin bu kıymetli sözünü es geçmeyin. :)

Foruma daha bugün katıldım, bisiklet almak için araştırmalar yapıyorum; ama şu yazıyı okuyunca düşünmedim değil hani acaba belli bir bütçenin üstüne çıkmasam mı ki, nasıl olursa bıkıyormuşuz deyip :)

İşte bu noktada devreye motosiklet giriyor. Bisikletle başlayan iki teker sevdam kısmetse motorsikletle devam edecek :)
Ama bisiklet tabi ki bambaşka bir dünya. Vur araziye yada ne bileyim çık akşamları dolan hem spor hem eğlence, motordan bambaşka bir zevki var

Haklı olduğunuz maddeler de var ama madde 3 için bir cevap yazmak gerekirse, aynı güzergahı sürekli arabayla gitmeye göre (hele bir de trafik ve dur-kalk varsa) kesinlikle bisikletle gitmek daha zevkli :)

@Tahir Keskin

Benim de tura çıkmak istediğim gün hanımın tutup ta bugün çocukla birlikte üçümüz bisiklete binelim demesi ve arkadaşımı arayıp sen devam et benim tur bugün en fazla git gel 4 km demem oluyor..

Haklı yanları var ama bazı maddeler kimisi için zevk kimisi için dert. Örneğin yokuşlar, kimisi sadece yokuş çıkmak için bisiklete biniyor vesaire vesaire :)

motivasyon şart;
ya kendinize belli tur hedefleri koyun.
veya belli bir yarış hedefi koyun.
ve o doğrultuda pedallayın
o vakit sıkılmadan bisiklet binersiniz.
ama bir hedefiniz olmassa hangi aktivite olursa olursa olsun sizi sıkacaktır.

bisikleti hayatınızın merkezi haline getirirseniz, zamanla bisikletten daha önemli olanları farkederek üzülürsünüz. elbete bu da motivasyon kaybına sebep olabilir. bisiklet önce ulaşım aracı sonra spor/aktivite vs... bunu iyi anlamak lazım. yoksa haftanın 5-6 günü toplutaşım, araba vs... ile ulaşımınızı sağlayıp, özel hayatınızdan arta kalan zamanla birlikte haftasonları yok tur yapacam, yok spor yapacam derseniz "alışmamış ...te don durmaz" ibaresi sizi tam olarak anlatır. çekilmiş bir fotoları yok ama, sokakta 50/60 yaş üstü roadstar, arkada koca kasalı bisiklete binan dayılar, dedeler gördükçe gururlanıyorum. bu dayılar dedeler, modifikasyonla uğraşmamışlar hayatlarının merkezinde bisiklet yok, bisiklet onlar için ulaşım aracı.

bu iş benide sıkıyor katılıyorum beni sürekli ayakta tutsun diye yanımada adam çekmeye çalışıyorum ama kimse gelmiyor , gelmeyincede tek başına aynı rotalar can sıkıyo

Geri